loading...

Συντάξεις: Δραματική εξέλιξη με «κούρεμα» ακόμη και πάνω από 30%

Συνολικά 8,178 δις ευρώ θα χάσουν έως το 2021 οι συνταξιούχοι (7,8 δις ευρώ) και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (431 εκατ ευρώ) από τις μειώσεις στις συντάξεις και τις αυξήσεις των εισφορών, αντίστοιχα, που επιβάλλει το συμπληρωματικό Μνημόνιο.

Ο λογαριασμός για τους συνταξιούχους θα είναι "βαρύτερος" του 1,8 δις ευρώ που αρχικά είχε ανακοινωθεί καθώς επιπλέον των περικοπών εως 18% που θα γίνουν στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις σε συνάρτηση με τις προσωπικές διαφορές, οι "παλαιοί" θα χάσουν το επιδομα συζύγου (50€ στο ΙΚΑ, 35€ στο Δημόσιο και 10% της σύνταξης στα ειδικά ταμεια ΔΕΚΟ- τραπεζών), όσοι νεοι συνταξιοδοτούνται με το νόμο Κατρούγκαλου θα χάσουν ολόκληρες τις προσωπικές διαφορές που θα...διατηρούσαν σύμφωνα με τον ίδιο νόμο ενώ οι συνταξεις θα "παγώσουν" (δεν θα προσαυξάνονται με βάση τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ) για άλλους εως το 2022 και για άλλους για ...πάντα (όλοι όσοι διατηρήσουν μέρος της προσωπικής διαφοράς αυτή θα συμψηφίζεται απο την 1/1/2022 και μετά με τις όποιες αυξήσεις δοθούν). Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Γ. Κουτρουμάνη, οι απώλειες ειδικά στις συντάξεις, μετά την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος, θα φτάσουν στο 24% την 1/1/2019.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - Ποσό 2,262 δις ευρώ θα χάσουν από τις κύριες συνταξεις τους οι συνταξιούχοι την 1/1/2919 αφού θα εξαφανιστούν με ανώτατο οριο μείωσης το 18% της σύνταξης μέρος ή το σύνολο της προσωπικής διαφοράς ( κόβονται με τον ίδιο τρόπο και οι προσωπικές διαφορές για τις συντάξεις που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν και αφορούν αιτήσεις από το 2016 έως το 2018) και τα οικογενειακά επιδόματα του δημοσίου και τα επιδόματα συζύγου των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα.Ο λογαριασμός θα αυξηθεί στα 2,505 δις ευρώ το 2021 καθώς το υπόλοιπο – εάν υπάρχει – της προσωπικής διαφοράς θα βαίνει μειούμενο μέχρι την πλήρη εξάλειψή της με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων που θα ξεκινήσει την 1/1/2022.- Με τον ίδιο τροπο θα γίνουν οι περικοπές και στις επικουρικές του ΕΤΕΑΕΠ (το 2019 σε 232 εκατ. ευρώ, 225 για το 2020 και σε 218 για το 2021).

ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
Από την 1η Ιανουαρίου 2018 , τα προβλεπόμενα ποσοστά ασφαλιστικής εισφοράς για τον κλάδο κύριας σύνταξης για τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες αφενός και όσους υπάγονταν ως αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, υπολογίζονται επί του μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό καθορίζεται με βάση το φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές.
Ειδικά για το 2018, η εισφορά υπολογίζεται επί του 85% του ως άνω φορολογητέου αποτελέσματος. Ο λογαριασμός για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιτηδευματίες και τους αγρότες εκτιμάται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε επιπλέον 53 εκατ. ευρώ για το 2018, ανεβαίνει σε 124 εκατ. ευρώ το 2019, 126 εκατ. ευρώ το 2020 και 128 εκατ. ευρώ για το 2021.

on 9:24:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Συντάξεις: Δραματική εξέλιξη με «κούρεμα» ακόμη και πάνω από 30%

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.