loading...

Πέθανε ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης,παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού


























Τριήμερο πένθος στον Παναθηναϊκό

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του Παναθηναϊκού και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα το 1964, ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι έγραψε η κόρη του.

Πένθος στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς ο σπουδαίος Ζαχαρίας Πιτυχούτης "έφυγε" από τη ζωή και ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων, σε ηλικία 77 ετών. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, δυστυχώς δεν το ξεπέρασε και απεβίωσε το Σάββατο (13/5), σκορπώντας θλίψη στο "τριφύλλι".

Ο "γκαγκάριν", όπως τον έλεγαν, γεννήθηκε το 1940 και ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηλυσιακό.

Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε από το 1961 ως το 1969, περίοδο κατά την οποία κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας (1961, 1962, 1964, 1965, 1969) και δύο Κύπελλα (1967, 1969). Υπήρξε από τους στυλοβάτες της κατάκτησης του αήττητου πρωταθλήματος τη σεζόν 1963-1964, επίδοση που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Η κόρη του ανέφερε:

"Καλό ταξίδι μπαμπά μου. Στις 13... Να κρατάς ψηλά την σημαία μας και στη γειτονιά των αγγέλων.

Ο πατέρας μου δυστυχώς σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι του για την γειτονιά των αγγέλων. θα θέλαμε να σεβαστείτε την επιθυμία μας να τον αποχαιρετήσουμε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλη την αγάπη που του δείξατε τόσα χρόνια".


Τριήμερο πένθος στον Παναθηναϊκό






















Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κήρυξε τριήμερο πένθος για τον Ζαχαρία Πιτυχούτη και γνωστοποίησε πως η σημαία της ομάδας στο "Απόστολος Νικολαΐδης" θα κυματίζει μεσίστια.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός και γνωστοποίησε πως κήρυξε τριήμερο πένθος για τον χαμό του Ζαχαρία Πιτυχούτη, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο (13/5) σε ηλικία 77 ετών, όντας μια εμβληματική μορφή στην ιστορία του "τριφυλλιού". Μάλιστα, έκανε γνωστό πως η σημαία της ομάδας στο "Απόστολος Νικολαΐδης" θα κυματίζει μεσίστια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

"Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θρηνεί για την απώλεια του Ζαχαρία Πιτυχούτη, ο οποίος διαχρονικά αποτέλεσε, ως αθλητής και ως παλαίμαχος, μία εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων του Συλλόγου μας.

Αυτές τις ώρες του μεγάλου πένθους τα λόγια ωχριούν αφενός, για να περιγράψουν τα συναισθήματα σύσσωμης της Παναθηναϊκής οικογένειας, αφετέρου, για να καταγράψουν επαρκώς το μεγαλείο του ανδρός.

Από χθες (σημειολογικά 13η του μήνα) ο Παναθηναϊκός έχει καταστεί κατά πολύ φτωχότερος, διότι ο εκλιπών προσωποποιούσε -όσο ελάχιστοι- την ανιδιοτέλεια, την πίστη και ασφαλώς, την απέραντη αγάπη για τον Σύλλογο.

Ο ίδιος ανήκε στη χορεία των ανθρώπων, οι οποίοι είναι προορισμένοι για να κρατούν, πάντα και παντού, ψηλά την πράσινη σημαία με το Τριφύλλι. Και να το πράττουν με την υπερηφάνεια, που αποτυπώνεται στην εμβληματική φωτογραφία της 24ης Μαΐου 1964.























Η παρακαταθήκη του Ζαχαρία Πιτυχούτη προς όλους μας είναι πολύτιμη, ιδιαιτέρως σε δύσκολες και κρίσιμες εποχές για τον Σύλλογο. Τα διδάγματα πολλά.

Ο τρόπος, με τον οποίο αφιέρωσε τη ζωή του στο Τριφύλλι, είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει πρότυπο και πηγή έμπνευσης για τις τωρινές, αλλά κυρίως για τις επερχόμενες γενιές φιλάθλων του Συλλόγου μας.

Ο Παναθηναϊκός είναι Μεγάλος και θα παραμείνει Μεγάλος, όσο θα γεννιούνται άνθρωποι με τις αρετές του Ζαχαρία Πιτυχούτη. Γι’ αυτό κι όταν επέρχεται το βιολογικό τέλος τους, η λέξη που αρμόζει, εν μέσω της βαθειάς οδύνης, είναι μία: αναντικατάστατος.

H διοίκηση του Παναθηναϊκού Α.Ο. εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και μετέχει στο πένθος της, με τον προσήκοντα σεβασμό.

Επίσης, κηρύσσει τριήμερο πένθος για τον Σύλλογο και γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο αυτό η σημαία του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Λεωφόρου θα κυματίζει μεσίστια".

http://www.sport24.gr/

http://zeidoron.blogspot.gr

on 1:26:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πέθανε ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης,παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.