loading...

ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ Η “ΑΗΔΙΑ” ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ...




Πριν μερικές δεκαετίες ορισμένοι ζάμπλουτοι των κομμάτων εξουσίας και τα “παπαγαλάκια” τους μεταξύ σοβαρού και αστείου φόβιζαν τους φτωχούς αγρότες κλπ με το επιχείρημα “οι αριστεροί θα έρθουν στην εξουσία, θα σου πάρουν τη μία απο τις δυο κατσίκες να τη δώσουν στο γείτονα να έχει κι αυτός μια”.
 Γράφει ο 

Προκαλούσε μειδιάματα στο πόπολο βέβαια, αλλά ορισμένοι “βολεμένοι” έκαναν καλή πορεία...
Μια απο τις κρατικές υπηρεσίες που ήταν περιζήτητες στο χώρο των διαμορφωτών της κοινής γνώμης ήταν η ΕΡΤ. Και μάλλον παραμένει. Ακόμα.

Κατά καιρούς έχουν αποκαλυφθεί φοβερά και τρομερά σκάνδαλα και έχουν συνταχθεί κατηγορητήρια σοβαρά. Αλλά πάντα έρχονταν για τους υπο κατηγορίες η “δικαίωση” και τα βουλεύματα της δικαιοσύνης τα έτρωγε το μαύρο σκοτάδι.
Ετσι ανεμπόδιστα μιλούσαν και εκεί για τους αριστερούς που θα πάρουν την κατσίκα του φτωχού...

Τελευταίο κατηγορητήριο για την ΕΡΤ αυτό στο οποίο κάθονται στελέχη της στο εδώλιο με κατηγορίες ακόμα και ότι έδωσαν διαγωνισμό σε εταιρεία που ακόμα δεν είχε γίνει...Και υποτίθεται ότι ήταν αξιόπιστη. Και είχαν λέει υποβάλλει προσφορά 3 εταιρείες, αλλά στην πραγματικότητα το ίδιο πρόσωπο πίσω απο τις εταιρείες.

Σε ένα μικρό σχετικά διάστημα κάμποσα στελέχη μοιράστηκαν ...2,5 εκατομμυρια ευρώ ως μπόνους γιατί έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Πόσο καλά;
Ε ξέρετε πόσο καλά κάνει η ΕΡΤ τη δουλειά της...

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά καθώς ακούγαμε τη Φωτεινή Πιπιλή να υμνεί τον Σαμαρά για το πόσο καλός και ευθύς και ειλκρινής ήταν και είναι.

Αυτόν που θα έσκιζε τα Μνημόνια στα Ζάππεια, αυτό που μαςέλεγε ότι “είμαι οικονομολόγος και ξέρω ότι δεν χρωστάμε τα χρήματα που μας ζητούν και όταν ανεβώ στην εξουσία θα σβήσω δάνεια και Μνημόνια και δεν θα κόψω καμία σύνταξη και κανέναν μισθό.”
Εκανε 13 περικοπές και οι συντάξεις με δεδουλευμένα χρόνια έπεσαν στο 1/3.

Στον κατάλογο που έχουμε το μεγαλύτερο μπόνους φαίνεται να το πήρε για την άριστη δουλειά που έκανε στην ΕΡΤ ο Κώστας Κ. ... 100 χιλιάρικα σε δυο χρόνια.
Δεν τον γνωρίζουμε, ούτε γνωρίζουμε την προσφορά του στον αγώνα κατά της διαφθοράς που μαστίζει τη χώρα.

Αμφισβητούμε τη δουλειά του;
Δικαίωμά μας να πιστεύουμε ότι όσοι εργάζονταν τα τελευταία 30 χρόνια στην ΕΡΤ και εργάζονται και σήμερα πρέπει να πληρώνουν και πρόστιμο για το χάλι της και όχι να παίρνουν και μισθούς. Αν δεν θέλουν να πληρώσουν πρόστιμο στα...τσακίδια από το κρατικό ταμείο.

Προσωπική μας άποψη.

Μήπως η κ. Πιπιλή έχει προσωπική άποψη για τα σκάνδαλα στην ΕΡΤ και ειδικά για τα “μπόνους”;
Μήπως μπορεί να εξηγήσει γιατί στις δίκες με κατηγορούμενα γαλάζια στελέχη της ΕΡΤ σπεύδουν μάρτυρες υπεράσπισης και ΣΗΜΕΡΙΝΑ στελέχη της ΕΡΤ, αυτής που στηρίζεται στην κυβέρνηση, με την οποία αηδιάζει η κ. Πιπιλή και τόσοι άλλοι γαλάζιοι προσωπικοί και μη φίλοι των Σαμαρα -Μητσοτάκη κλπ;

Τα θυμηθήκαμε καθώς διαβάζαμε στον ΘΕΜΟ (ναι αυτόν τον γνωστό δημοσιογράφαρο...) πώς τα “έχωσαν”, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Υπουργό Εφη Αχτσιόγλου για τα μέτρα και τις νέες περικοπές και “της άλλαξαν τα φώτα” στην συνεδρίαση τους.
Η αθλιότητα είναι ότι η Αχτσιόγλου δεν είχε πάει σε καμία συνεδρίαση...

Φυσικά και στελέχη της σημερινής κυβέρνησης άλλα υποσχέθηκαν, άλλα έκαναν ...
Αλλά από τη μη τήρηση των υποσχέσεων για ελαφρύνσεις μέχρι την ευθύνη για τις καταστροφές δεκαετιών η διαφορά είναι χαώδης.

Από την ανικανότητα στη διακυβέρνηση μέχρι το διαχρονικό πάρτι στις μίζες που γέμισαν φορολογικούς παραδείσους και υπερχρέωσαν τη χώρα σε εξοπλιστικά, φαρμακευτικά κλπ και πάλι είναι το χάος.

Από τον νόμιμο βουλευτικό μισθό των 6.000 που παίρνουν σήμερα οι βουλευτές και προκαλούν την ...αηδία της κ. Πιπιλή μέχρι τις παράνομες λίστες χρημάτων, τις βίλες των Ακηδων, των Γιάννων κλπ και πάλι η διαφορά είναι χαώδης καιδεν συγκρίνεται.

Η κυβέρνηση πάντως λέει άλλα για τα μέτρα και θεωρεί ότι θα υπάρξουν σημαντικά κέρδη των πολιτών στα επόμενα χρόνια.

Δεν της χρωστάμε την παραμικρή καλή κουβέντα, αλλά απέναντι στο όργιο παραπληροφόρησης καταγράφουμε την κυβερνητική άποψη για να κριθεί όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1. Μέσα ενημέρωσης και ΝΔ προσπαθούν να πείσουν ότι το πολυνομοσχέδιο φέρνει μέτρα 4,9 δισ. ευρώ ως το 2021, χωρίς κανένα αντίμετρο. Λένε συνειδητά ψέματα -στο μεσοπρόθεσμο είναι σαφέστατα καταγεγραμμένα τα θετικά μέτρα που έχουν, μάλιστα, συνολικό ύψος 7,559 δισ. ευρώ το 2021! Ουσιαστικά, δηλαδή, με την πολιτική της κυβέρνησης δημιουργείται ένας επιπλέον δημοσιονομικός χώρος ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ!

2. Στον πίνακα που παραθέτουμε, και αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, οι πρώτες τρεις γραμμές δείχνουν την πρόβλεψη για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο βασικό σενάριο, δηλαδή με βάση τα μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί καθώς και αυτά που νομοθετούνται τώρα (π.χ. μείωση της φορολογικής έκπτωσης στους βουλευτές). Όπως φαίνεται, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος επιτυγχάνεται για τα επόμενα δύο χρόνια και εμφανίζει σημαντική υπεραπόδοση από το 2019 και μετά, φτάνοντας το 5,50% του ΑΕΠ το 2021. Αυτά τα υψηλά πλεονάσματα, στο βασικό σενάριο, δείχνουν τις προβλέψεις μας στις οποίες έχουμε ενσωματώσει την απόδοση των μέτρων (όχι μέτρων - αντίμετρων) που έχουν ήδη ψηφιστεί. Να θυμίσουμε ότι οι θεσμοί πάντα υποεκτιμούν την απόδοση των μέτρων, όπως φάνηκε και το 2016, κάτι που η κυβέρνηση είχε προβλέψει και αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο.

3. Στην τέταρτη γραμμή αποτυπώνονται τα αντίμετρα των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών (4 δισ. ευρώ) καθώς και πρόσθετες παρεμβάσεις. Με τις πρόσθετες παρεμβάσεις, , πέραν των αντιμέτρων, μειώνονται τα πλεονάσματα, σε σχέση με το βασικό σενάριο, γιατί ακριβώς επειδή η κυβέρνηση θεωρεί ότι δημιουργείται μεγάλος δημοσιονομικός χώρος, το μεσοπρόθεσμο προβλέπει και άλλα θετικά μέτρα:
- 660 εκατ. ευρώ σε πρόσθετες δαπάνες κοινωνικής προστασίας το 2019
- 1,5 δισ. ευρώ φοροελαφρύνσεις το 2020
- 3,5 δισ. ευρώ φοροελαφρύνσεις το 2021

Συνολικά, δηλαδή, το 2021 μαζί με θετικά μέτρα του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας έχουμε ένα σύνολο θετικών μέτρων ύψους 7,559 δισ. ευρώ

4. Επομένως, όπως προκύπτει και από τον παρακάτω πίνακα το ισοζύγιο μέτρων και αντιμέτρων είναι σχεδόν ουδέτερο το 2019 και γίνεται επεκτατικό το 2020 και ακόμα περισσότερο το 2021. Με την επίπτωση του συνόλου των παρεμβάσεων το πρωτογενές πλεόνασμα σταθεροποιείται λίγο πάνω από το 4% του ΑΕΠ ώστε να καλύπτει με ασφάλεια τους στόχους.

5. Σε σχέση δε με την νέα... ανακάλυψη του αντιπολιτευόμενου τύπου περί επιπλέον περικοπών 500 εκ. από τις συντάξεις το 2019, διευκρινίζουμε: Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποτυπώνεται το μικτό και όχι το καθαρό ποσό που θα προκύψει ως εξοικονόμηση από τη συνταξιοδοτική δαπάνη το 2019. Το μικτό ποσό δεν ταυτίζεται με την πραγματική απώλεια που μπορεί να υποστεί ο συνταξιούχος του οποίου η προσωπική διαφορά θα περικοπεί το 2019. Στο μικτό ποσό περιλαμβάνονται οι εισφορές για την υγεία και ο φόρος, που ούτως ή άλλως επιστρέφονται και αποδίδονται στο κράτος. Κατά συνέπεια, η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης το 2019, σε πραγματικούς όρους, θα είναι 1% ΑΕΠ, όπως έχει από καιρό ανακοινωθεί. Το πραγματικό δημοσιονομικό όφελος για το 2019 είναι 1% ΑΕΠ όσο ακριβώς είναι και το ποσό που αντιστοιχεί στα μέτρα κοινωνικής στήριξης που θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα.





























ntokoumenta.gr

on 10:56:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΚΑΙ Η “ΑΗΔΙΑ” ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ...

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.