loading...

Facebook: Οι τρεις λόγοι για να διαγράψετε το λογαριασμό σας

Το Facebook διανύει τον 13ο χρόνο ζωής του και μέσα σε αυτό το διάστημα, από μια μικρή εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, έχει μετατραπεί στο ισχυρότερο διαδικτυακό μέσο στον πλανήτη, με σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και δεκάδες εκατομμύρια αναρτήσεις κάθε μέρα.

Ωστόσο, το Facebook έχει δεχθεί πολλές κριτικές, τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών του, όσο και λόγω της γενικότερης ανησυχίας για τη διαρκή φθορά των κανόνων της ιδιωτικής ζωής.

Αν λοιπόν είστε αμφιταλαντευόμενοι σχετικά με το αν πρέπει να έχετε λογαριασμό στο Facebook ή όχι, ορίστε τρεις λόγοι για να διαγράψετε το λογαριασμό σας:

- Το Facebook μοιράζεται δεδομένα των χρηστών του με επιχειρήσεις: από τα μέσα του 2014 το Facebook έχει αρχίσει να δίνει στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα των χρηστών του σε εταιρείες, προκειμένου να προχωρούν σε στοχευμένες διαφημίσεις. Υπάρχουν, φυσικά, τρόποι να αποφύγετε τις διαφημίσεις στο Facebook, ωστόσο, προϋποθέτουν ειδικές ρυθμίσεις σε υπολογιστή ή κινητό και θα πρέπει να δείτε και ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

- Υπάρχει θέμα με τα μηνύματα που στέλνετε: το ίδιο το Facebook έχει δηλώσει ότι τα μηνύματα που στέλνετε σε φίλους σας μπορούν να αποτελέσουν μέρος του ελέγχου που κάνει η εταιρεία, για πιο στοχευμένη διαφήμιση, οπότε μην έχετε την αίσθηση ότι είναι απολύτως ιδιωτικά.

- Μπορεί να αποκαλύψετε πράγματα που δεν θέλετε: πολύ συχνά τα social media και ιδίως το Facebook σπρώχνουν τους χρήστες τους να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για τη ζωή τους που καλό θα ήταν να μένουν εκτός δημόσιας σφαίρας. Φωτογραφίες, προσωπικές στιγμές, άλλες πληροφορίες, συχνά γίνονται μέρος του δημόσιου και μερικές φορές έχουν και αρνητικές συνέπειες, στη δουλειά σας ή και στην προσωπική σας ζωή.

http://www.topontiki.gr/

on 9:40:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Facebook: Οι τρεις λόγοι για να διαγράψετε το λογαριασμό σας

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.