loading...

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ -Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ ΕΩΣ ΤΟ 2024



























Greek Spirit
11-6-2017
Η Γερμανία, η Τουρκία και το Κατάρ το 2009 αποφάσισαν να ανατρέψουν το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στην Ευρώπη σχεδιάζοντας τον αγωγό Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας-Αυστρίας.
Η Συρία ήταν η μόνη χώρα που δεν δέχθηκε να συμπράξει.
Από το 2009 έως το 2011 ΗΠΑ και Κατάρ απέστειλαν φανατικούς ισλαμιστές τόσο στην επαρχία της Συρίας όσο και στ αστικά κέντρα οι οποίοι προσηλύτιζαν τους κατά τα άλλα κοσμικούς Σύριους.Το 2011 ξεσπά μεγάλη πολιτειακή αναταραχή στην Συρία από πολίτες που διαμαρτύρονταν για την φτώχεια και την ανισότητα μιμούμενοι το κύμα της »Αραβικής Άνοιξης» που είχε κατακλύσει την Αίγυπτο-Λιβύη-Τυνησία-Αλγερία.
Ο Άσαντ κάνει το λάθος να καταστείλει με αγριότητα το κίνημα και οι ισλαμιστές εγκάθετοι του Κατάρ βρίσκουν έδαφος για να παρεισφρήσουν ως ελευθερωτές.Η συνέχεια γνωστή.
Η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν ήθελε την κατασκευή του αγωγού του Κατάρ εφόσον θα της αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη.Ωστόσο η Ρωσία το 2011 ήταν ανέτοιμη ή μάλλον δεν ήθελε να εμπλακεί ενεργά στην συριακή κρίση είτε διότι ήταν οικονομικά και στρατιωτικά απροετοίμαστη είτε διότι δεν ήθελε να αποκαλύψει στην Δύση ότι είχε μυστικά εργασθεί στην αναδιοργάνωση του στρατού της, κάτι που φάνηκε το 2014 με την κατάληψη της Κριμαίας.
Ο Πούτιν είχε πράγματι αρχίσει να δουλεύει επάνω σε ένα κολοσσιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα από το 2011 το οποίο έχει ορίζοντα το 2024.Τόσο το 2011στην απαρχή της Συριακής κρίσης όσο και το 2014 κατά την Κριμαϊκή , δεν ήθελε να αποκαλύψει ότι ο στρατός του βρίσκονταν σε τροχιά ανάκαμψης.
Το 2014 ωστόσο ο Πούτιν εξαναγκάσθηκε κάτω από την πίεση του πολιτικού κόστους να επέμβει στην Κριμαία με μια ταξιαρχία με πλήρως επαγγελματικό προσωπικό επιδεικνύοντας για πρώτη φορά μετά την πτώση της ΕΣΣΔ δυνατότητά για επιχειρήσεις εκτός συνόρων.Στην συνέχεια και στην κλιμάκωση του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία αναγκάσθηκε να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες στον Ηλεκτρονικό Πόλεμο, δηλαδή τις επιχειρήσεις που αφορούσαν όλο το φάσμα των επικοινωνιών και έγκαιρης προειδοποίησης των μονάδων από πάση φύσεως ασύρματα μέσα και μάλιστα έκανε τον τότε ανώτατο διοικητή των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ευρώπη , στρατηγό Breedlove να δηλώσει ότι οι Ρώσοι όχι μόνο μπορούν να παρεμποδίσουν το ΝΑΤΟ να παρακολουθεί με δορυφορικά και αλλά μέσα τις ρωσικές μονάδες αλλά έχουν και την δυνατότητα να παραπλανούν το ΝΑΤΟ σχετικά με τις θέσεις των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών.
Πολύ σύντομα ο Πουτιν έδειξε και τις νέες δυνατότητες τωναεροσκα΄φων του σε αερομαχίες και επιχειρήσεις επιτήρησης πάνω από την Μαύρη θάλασσα.
Η Δύση έκπληκτη κατέφυγε σε σπασμωδικές κινήσεις το 2014 πιέζοντας χώρες μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Βουλγαρία να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.
Το 2014 εκτός από την κρίση στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία κλιμακώθηκε κι η κρίση στην Συρία με την δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.
Η Ρωσία που ακόμα επέμενε να κρατάει χαμηλό προφίλ έβλεπε ότι το ΙΚ θα μπορούσε να νικήσει τον Σύριο πρ,Ασαντ και να υλοποιήσει τελικά τον αγωγό που θα αφαιρούσε το ρωσικό μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Η Ρωσία απευθύνθηκε στο Ιράν το οποίο και απέστειλε χιλιάδες στρατού στην Συρία την οποία σήμερα έχει εξαγοράσει οικονομικά και πολιτικά.
Το σιιτκό Ιράν άδραξε την ευκαιρία να επιβάλει την επιρροή του στην Συρία βοηθώντας τον Αλαουίτη Άσαντ . Οι Αλαουίτες είναι κομμάτι το Ισλάμ που έχει την ίδια έχθρα προς τους σουνίτες (Σαουδάραβες-Καταριανοί-Κουβετιανοί κ.α) με αυτή που χουν και οι σιίτες Πέρσες.
Η Ρωσία παρείχε αεροπορική κάλυψη και το Ιράν στρατό ξηράς.
Ωστόσο οι Καταριανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Συνέχισαν να χρηματοδοτούν το ΙΚ και την Τουρκία η οποία παρείχε κάθε είδους βοήθεια στους ισλαμιστές.Μάλιστα δε είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι εγγράφουν τα δεκάδες δις βοήθειας του Κατάρ στον προϋπολογισμό τους ως ΄΄αγνωστου προελεύσεως πλεόνασμα΄΄ ή ως ΄λάθος΄΄ στις εγγραφές όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω
























Παράλληλα το Κατάρ το οποίο έχει εξαγοράσει τις οικονομίες της Γαλλίας και Βρετανίας όπως και τις συνειδήσεις των πολιτικών τους,ανάγκασε την Δύση να συνταχθεί εναντίον του Ασαντ Μάλιστα δε το 2013 οι ΗΠΑ δέχθηκαν πιέσεις ακ΄μα και για χερσαία εισβολή στην Συρία.
Οι Ρώσοι βλέποντας ότι το ΙΚ είναι αήττητο αποφάσισαν τον Σεπτέμβριο του 2015 να αναμειχθούν ενεργά και απέστειλαν επιπλέον αεροπορικές αλλά και χερσαίες δυνάμεις εναντίον του ΙΚ.
Το Κατάρ όμως με τα απεριόριστα κεφάλαια που διέθετε μπορούσε να συνεχίζει να χρηματοδοτεί τον πόλεμο το ΙΚ και την Τουρκία.
Το Ισραήλ κράτησε στάση επιτήδειου ουδέτερου σε όλη αυτό το χάος και κινήθηκε παρασκηνιακά προς δύο κατευθύνσεις .Η μία ήταν η προσέγγιση της Ρωσίας όταν ο Ομπάμα έκανε διπλωματικό άνοιγμα στον πιο θανάσιμο εχθρό του Ισραήλ, το Ιράν.
Το Ισραήλ πιστεύει και έχει δίκαιο ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχει ως απώτερο στόχο την δημιουργία πυρηνικών όπλων εναντίον του .
Το Ισραήλ νόμισε ότι επειδή όλα σχεδόν τα κυβερνητικά στελέχη του είναι Εβραίοι που γεννήθηκαν και σπούδασαν επί ΕΣΣΔ και που ως μεσήλικες μετανάστευσαν στο Ισραήλ το 1990 ,ότι θα μπορούσε να κερδίσει την εύνοια του Πούτιν.Ο Πούτιν ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ναι μεν θέλει συμμαχία με το Ισραήλ αλλά σε καμία περίπτωσή δε το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να περιμένει την ευνοϊκή μεταχείριση που απολάμβανε απο τις ΗΠΑ.
Το Ισραήλ στράφηκε προς τους σουδάραβες με τους οποίους μοιράζεται τον ίδιο φόβο, αυτόν του Ιράν.Συνάφθηκε μια συμμαχία με τους σαουδάραβες εναντίον ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης του Ιράν, κάτι που αποτελεί τον μόνιμο φόβο Ισραήλ και Σαουδαράβων.
Παράλληλα το Κατάρ είχε ακόμα περισσότερους λόγους να φοβάται το Ιράν εφόσον όχι μόνο συνορεύει με αυτό στον Περσικό κόλπο αλλά μοιράζεται και τα ίδια υποθαλάσσια κοιτάσματα αερίου με το Ιράν.(εικόνα κάτω)





























Όταν οι Γερμανοί ,οι Καταριανοί και οι κολαούζοι τους Τούρκοι αποφάσισαν τον αγωγό Κατάρ-Ευρώπης δεν υπολόγισαν το Ιράν το οποίο βρίσκονταν γεωπολιτικά απομονωμένο.Από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στην Συρία μέχρι σήμερα το Ι΄ραν κατάφερε να βγει από την διεθνή απομόνωση αρχικά με το άνοιγμα Ομπάμα και κατόπιν ή ταυτόχρονα με την βοήθεια Πούτιν.
Μέχρι την εκλογή Τραμπ το Ι΄ραν διεκδικούσαν ΗΠΑ και Ρωσία. Οι Ιρανοί έπαιξαν διπλό παιχνίδι δίνοντας ελπίδες και στις δύο πλευρές αλλά τελικά με την έλευση Τραμπ ο οποίος σταμάτησε το διπλωματικό άνοιγμα Ομπάμα το Ιράν στράφηκε εξ ολοκλήρου στην Ρωσία.
Η Ρωσία απο το 2015 οπότε και αναμείχθηκε πιο ενεργά στον πόλεμο της Συρίας κατάφερε όχι μόνο να εμποδίσει την δημιουργία του αγωγού Κα΄ταρ -Ευρώπης με τις επιτυχίες εναντίον του ΙΚ αλλά έστειλε το μήνυμα στο Κατάρ που χρηματοδοτούσε το ΙΚ ότι εάν δεν υποταχθεί πλήρως και απολύτως στην Ρωσία τότε το Ιράν θα του ΄΄δωσει ένα μάθημα ΄΄Το σουνιτικό Κατάρ σε μια επίδειξη διπλωματικού κυνισμού και ρεαλισμού υποτάχθηκε σην Ρωσία και το σιιτκό Ιράν και φθάσαμε σήμερα στο σημείο το Κα΄ταρ να κατέχει το 10% της ROSSNEFT ,να εξορύσσει αέριο στην Σιβηρία μαζί με τους Ρώσους και να συνεργάζεται στενά με το Ιράν στην συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων αερίου στον Περσικό κόλπο τα οποία μοιράζονται.
Ο Πούτιν χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και οικονομία δυνάμεων κατάφερε όχι απλά να νικήσει στο πεδίο της μάχης αλλά να διεισδύσει και να ελέγξει το ΄΄μεγάλο ψάρι΄΄ που είναι το Κατάρ, την χώρα που είναι υπεύθυνη για την σημερινή αστάθεια σε όλο τον Αραβικό κόσμο.
Η Ρωσία κατηγορήθηκε ότι στην κρίση της Συρίας έδρασε αργά και σε κάθε περίπτωση χωρίς την απαραίτητη στρατιωτική πυγμή.Είναι γεγονός ότι η Ρωσία έδινε πάντα την εντύπωση ότι δρα την τελευταία στιγμή και αυτό όταν ο στρατός του Άσαντ είχε εξαντληθεί . Πέντε χρόνια μετά και κάνοντας μια ανασκόπηση βλέπουμε ότι τελικά οι Ρώσοι δεν έδρασαν απλά και μόνο ως μια εκστρατευτική δύναμη εναντίον του ΙΚ και υπέρ του συριακού στρατού αλλά ταυτόχρονα κινούσαν τα νήματα σε όλη την Μ.Ανατολή και στο στρατηγικό διπλωματικό-επίπεδο. Η δ΄ραση των Ρώσων στο Συριακό μέτωπο ήταν πάντα μετρημένη και στα πλαίσια της απειλής χωρίς ποτέ να υπερβαίνει δυσανάλογα τις δυνατότητες της απειλής που λέγεται ΙΚ . Ο λόγος ήταν ότι πέρα απο την οικονομία δυνάμεων και την όσο το δυνατόν διαφύλαξη της μυστικότητας των νέων οπλικών συστημάτων οι Ρώσοι ήθελαν σε κάθε ευκαιρία να δείξουν μεν την δύναμη τους στο Κατάρ αλλά και την διάθεση τους για συνεργασία με αυτό εάν το Κατάρ τελικά ήθελε να υποταχθεί.
Η Ρωσία δεν θέλει ακόμα να οξύνει τα πράγματα πέρα από το αναγκαίο επίπεδο επειδή ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη το εξοπλιστικό της πρόγραμμα το οποίο όταν ολοκληρωθεί το 2024 θα κάνει την Αμερικη΄υποδιέστερη δύναμη
Οι Ρώσοι έδρασαν στην Συρία όπως και στην Κριμαία και αν Ουκρανία, με φειδώ δυνάμεων , σύνεση και με στρατηγικό σχέδιο που λαμβάνει υπ όψιν μεταβλητές πολύ πέρα του πεδίου των μαχών.
Ο Πούτιν όπως είπαμε παραπάνω, δεν ήθελε ποτέ να αποκαλυφθούν οι νέες δυνατότητες του στρατού του το 2014 στην Κριμαία. Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και στην Συρία, να ισορροπήσει μεταξύ της αντιμε΄τωπισης του ΙΚ και της διαφύλαξης των δυνατοτήτων του ρωσικού στρατού από τους δυτικούς παρατηρητές και αυτό για να μην προκαλέσει νέο κύκλο επαναεξοπλισμου΄της Δύσης .
Όμως γιατί η Ρωσία βοήθησε την Συρία; Και γιατί η Ρωσία σύναψε συμφωνία με το Ιράν; Και γιατί η Ρωσία υπέταξε το Κατάρ και το ανάγκασε να συνεργασθεί με το Ιράν στην συνεκμετάλλευση των κοινών τους κοιτασμάτων στον Περσικό ;
Η Ρωσία βοήθησε την Συρία εναντίον του ΙΚ για να μην πέσει ο Άσαντ και να μην υλοποιηθεί ο αγωγός Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλα΄δας-Ιταλίας-Ευρώπης ο οποίος θα της στερούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Η Ρωσία σύναψε συμμαχία με το Ιράν για τρεις λόγους α. Διότι το Ιράν είναι βασικό συστατικό της ευρασιατικής ένωσης , τόσο με τα κοιτάσματα του όσο και με την γεωγραφική θέση και τον πληθυσμό του β. Διότι το Ιράν ήταν το μόνο κράτος το οποίο έστειλε στρατό στην Συρία πριν από την Ρωσία και σε κάθε περίπτωση σε αριθμούς πολύ μεγαλύτερους και ικανούς από την Ρωσία. και γ. Διότι το Ιράν θα είναι ο παράγοντας κλειδί για να χτυπήσει η Ρωσία έναν άλλο κίνδυνο για το ενεργειακό μονοπώλιο της Ευρώπης, τον αγωγό EAST MED.
Όπως είπαμε παραπάνω το Ισραήλ παρέμεινε ουδέτερο σε όλη την πενταετή συριακή κρίση αλλά η αλήθεια είναι ότι μόνο το Ισραήλ ξεπέρασε τον Πούτιν σε στρατηγική σκέψη.
Το 2011 και ενώ είχε ξεσπάσει ο πόλεμος στην Συρία για να γίνει ο αγωγός Κατάρ-Γερμανίας, το Ισραήλ ανακοίνωσε το σχέδιο για την δημιουργία ενός άλλου αγωγού , ενός υποθαλάσσιου αγωγού που θα ξεκινούσε απο τις ακτές του Ισραήλ και θα ένωνε τα κυπριακά-αιγυπτιακά και ελλαδικά κοιτάσματα αερίου και που θα κατέληγε στην καρδιά της Ευρώπης.Ο αγωγός αυτός ονομάζεται EST -MED
Η Ρωσία το 2011 δεν έδωσε μεγάλη σημασία στον EST MED διότι ήταν ακόμη ένα όραμα.Ωστόσο αγωγός αυτός σήμερα έχει πάρει την έγκριση τηςΕ.Ε.και θεωρείται τεχνικά εφικτός και εμπορικά βιώσιμος και είναι θέμα χρόνου η έναρξη της κατασκευής του.Ο EAST MED θα απειλήσει εκ νέου την ρωσική κυριαρχία στην αγορά αερίου της Ευρώπης .Οι Ρώσοι μπορεί μεν να ΄΄εχουν αποσοβήσει τον κίνδυνο του αγωγού Κατάρ-Γερμανίας αλλά τώρα καλούνται να αποσοβήσουν και αυτόν του EAST MED . Ωστόσο ε αυτή την πε΄ριπτωση δεν μπορούν αν αναμειχθούν στρατιωτικά ,ούτε εναντίον του Ισραήλ ούτε της Αιγύπτου ούτε βέβαια εναντίον της Ελλάδας.
Οι Ρώσοι σχεδιάζουν την δημιουργία ενός νέου αγωγού που θα ξεκινάει από τα ιρανικά κοιτάσματα του Περσικού κόλπου ,θα διασχίσει το νότιο σιιτκό Ιράκ, την Συρία και θα καταλήγει στα παράλια της.Ο αγωγός αυτός θα είναι της ίδιας δυναμικότητας με τον EAST MED εφόσον θα μετα΄φερει αέριο απο τα κοιτάσματα του Ι΄ραν και Κατάρ τα οποία είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Ο EAST MED με την σειρά του και σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες και έρευνες θα μετ΄φερει αέριο απο τα κοιτάσματα της Κύπρου και Ελλάδας που μαζί με τα Αιγυπτιακά ξεπερνάνε σε δυναμικότητα ακόμα και αυτά των Ιράν-Κατάρ.
Με άλλα λόγια ο Πούτιν σκοπεύει να ρίξει τόσο πολύ αέριο στην αγορά που οι τιμές του θα πέσουν τεχνητά λόγω υπερπροσφοράς,ή μάλλον, ο Πούτιν θέλει να έχει αυτή την δυνατότητα για να εκβιάζει το Ισραήλ, Αίγυπτο, Κύπρο και Ελλάδα χώρες παραγωγοί αερίου.
Η στρατηγική αυτή του Πούτιν έχει και ένα άλλο πλεονέκτημα, βγάζει το Ιράν και στην ευρωπαϊκή αγορά γεγονός που το κάνει ευγνώμων προς την Ρωσία η οποία φέρεται ως ευεργέτης με απτά οικονομικά αποτελέσματα.Το Κατάρ από την πλευρά του δεν μπορεί να κάνει και πολλά από το να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που η Ρωσία ζήτησε υποταγή και δεν το εξαφάνισε με μια-δύο πηρυνικές βόμβες.Βέβαια το Κατάρ παίρνει ως βασικό αντάλλαγμα την υπόσχεση ότι ο προαιώνιος εχθρός του, το Ιράν όχι μόνο θα του επιτεθεί κάποτε αλλά θα συνεργασθεί μαζί του στην εξόρυξη των κοινών κοιτασμάτων τους.Σας θυμίζει κάτι αυτό ως προοπτική για την Ελλάδα;
Παρόλα αυτά όμως ο αγωγός Ιράν-Κατάρ, Ιράκ, Συρίας δεν είναι και τόσο τρομερή ιδέα εφόσον το μόνο που θα κάνει θα είναι να ρίξει κι άλλο αέριο στην υπερκορεσμένη αγορά- φέτος η προσφορά αερίου παγκοσμίως ξεπέρασε την ζήτηση- και αυτό για να ρίξει τελικά τις τιμές του και να απονευρώσει τον EAST MED.
Η μόνη λύση για τον Πουτιν είναι-δυστυχώς-να βάλει την Τουρκία η οποία είναι και πιστός σύμμαχος του Καταρ, αν επιτεθεί είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα για να καθυστερήσει ή να ακυρώσει τον EAST MED.
Ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Πούτιν είναι οι αυτονομιστές της Τσετσενίας και η τρομοκρατία μέσα στην Ρωσία.Οι Τσετσένοι αυτονομιστές ισλαμιστές χρηματοδοτούνται από την Σαουδική Αραβία και όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν κάνει στην Ρωσία είναι ενορχηστρωμένες απο τους Σαουδάραβες και τους Καταριανούς.Το 2014 μάλιστα ο Πουτιν μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βόλγκογκραντ είχε απειλήσει ευθέως την Σαουδική Αραβία με στρατιωτικό χτύπημα θεωρώντας την υπεύθυνη. Σήμερα ο Πουτιν έχει καταφέρει να υποτάξει το Κατάρ αλλά του έχει ξεφύγει η Σαουδική Αραβία η οποία έχει προσχωρήσει στις ΗΠΑ .Ο Τραμπ εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση που μαστίζει την Σαουδική Αραβία και τον αποτυχημένο πόλεμο της εναντίον της Υεμένης με λίγες απειλές περί αποκαλύψεων περί υπαιτιότητας των σαουδαράβων για τους Δίδυμους Πύργους το 2011 έχει ΄΄στηθεί στα τέσσερα ΄΄ στον Τραμπ.
Ο Τραμπ βέβαια έχει σταματήσει την προσπάθεια Ομπαμα για την προσέγγιση με το Ιράν,προφανώς διότι έχει υπακούσει στο πανίσχυρο εβραικό λόμπι
Ο Πούτιν έχοντας δημιουργήσει ένα συμμαχικό άξονα με την Τουρκία, τον χρηματοδότη της το Κατάρ, το Ιράν και την Συρία έχει σφραγίσει μια τεράστια περιοχή από την οποία πριν από ένα χρόνο οι ισλαμιστές μαχητές μπορούσαν να κινηθούν ελεύθερα, δηλαδή να ξεκινήσουν από την Σαουδική Αραβία, να περάσουν στην Συρία, απο εκεί στην Τουρκία και κατόπιν μέσω Γεωργίας -που είναι εχθρός της Ρωσία παρόλο που είναι χριστιανική χώρα- να περάσουν στην Τσετσενία.
Σην Ελλάδα έχουμε την τάση να ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το πρόβλημα της Τσετσενίας για τον Πούτιν.Η Τσετσενία εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ΄΄Συρία΄΄ της Ρωσίας. Η Τσετσενία είναι ισλαμική ,μέλος της ρωσικής ομοσπονδίας κρατών με φιλο-πουτινική κυβέρνηση η οποία ωστόσο δεν μπορεί να ελέγξει τους ισλαμιστές αυτονομιστές οι οποίοι είχαν ιδρύσει ισλαμικό χαλιφάτο» σε ορισμένες περιοχές της χώρας πολύ πριν τους ισλαμιστές της Συρίας.Εαν ο Πούτιν έχανε τον έλεγχο της Τσετσενίας θα έδειχνε αδύναμος και δεν θα μπορούσε να πείσει κανέναν ότι είναι ηγέτης ικανός να δημιουργήσει την Ευρασιατική Ένωση.
Ο Πούτιν χρειάζεται τα έσοδα από τις πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη για να συνεχίσει το εξοπλιστικό του πρόγραμμα.Γιαυτό και δεν θα ανεχτεί κανένα άλλο αγωγό από την Μ.Ανατολή που θα απειλήσει αυτό το μονοπώλιο.
Ο Πούτιν δεν μπορεί να επιτρέψει την διάχυσητων ισλαμιστών της Συρίας στην Τσετσενία , γιαυτό και έχει συνάψει άξονα με την Τουρκία που είναι το έδαφος από το οποίο οι ισλαμιστές περνούσαν στην Τσετσενία και με το Καταρ το οποίο του χρηματοδοτούσε.
Ο Πουτιν έχει κάνει τον Ερντογάν να εξαρτάται τελείως από την Ρωσία.Η Τουρκία εξαρτάται ενεργειακά απο την Τουρκία σχεδόν ολοκληρωτικά.Το ρωσικό αέριο είναι η μόνη πηγή θέρμανσης και ενέργειας της Τουρκίας. Η αγροτική παραγωγή της Τουρκίας εξάγεται σχεδόν ολοκληρωτικά στην Ρωσία.
Η Τουρκία από την άλλη εξαρτάται απολύτως απο το Κατάρ σε οικονομικό επίπεδο.Το Κατάρ εδώ και χρόνια χρηματοδοτεί παρασκηνιακά την οικονομία της Τουρκίας και τον Ερντογάν.Έτσι όταν ο Πουτιν νίκησε το όργανο του Κατάρ στην Συρία, το Ισλαμικό Κράτος, στην ουσία νίκησε και την Τουρκία και την έδεσε στο άρμα του.
Όμως ο Πουτιν δεν έχει ως στόχο να διατηρήσει αυ΄τη την συμμαχία.Με την ολοκλήρωση του εξοπλιστικού του το 2024 πολλά θα αλλάξουν.Στο μεταξύ θα ανεχθεί πολλά.Θα ανεχθεί την επέκταση του άξονα Ρωσίας -Κα΄ταρ-Τουρκίας με άλλες μουσουλμανικές χώρες.Ο Πούτιν θα δεχθεί το Πακιστάν το οποίο έτσι κι αλλιώς αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος του ιδιότυπου ΄΄Ισλαμικού ΝΑΤΟ΄΄ ,μια ιδέα της Τουρκίας που έχει ως στόχο τον στρατιωτικό συνασπισμό μουσουλμανικών χωρών της Βόρειας Αφρικής, Σουδάν,Πακιστάν, Αραβικής χερσονήσου, κεντρικη΄ς Ασίας.
Οι μεταβλητές είναι πολλές και θα δούμε την Ρωσία να κάνει συμμαχίες που δεν θα έχουν καμιά σχεση με την παραφιλολογία των προφητειών.Το Πακιστάν είναι καλοδεχούμενο απο την Ρωσία και για ένα άλλο λόγο.Το Πακιστάν έχει υπογ΄ραψει συμφωνά με την Κίνα για την διέλευση χερσαίων κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων με τα όπλα τους μέσω του Πακιστάν τα οποία θα θέλουν να κινηθούν στον άξονα Πακιστάν-Ιράν-Ιράκ-Μ.Ανατολή.Καλοδεχούμενο λοιπόν και το Πακιστάν και ας αποτελεί κράτος που ισορροπεί ανάμεσα στον ισλαμισμό και την κοσμικότητα.
Είναι άγνωστο ωστόσο εάν ο συνασπισμός κρατών που σχηματίζεται πάνω στον άξονα Ρωσίας-Τουρκίας-Κατάρ-Ιράν θα χρησιμοποιηθεί για να ασκηθούν πολιτικές και στρατιωτικές πιέσεις για την ακύρωση ή έστω καθυστέρηση του EAST MED
Σε κάθε περίπτωση ο Πούτιν αποτελεί ένα σκακιστή που σκέφτεται δέκα κινήσεις πιο μπροστά.Από την ελπίδα της Ορθόδοξης Χριστιανικής παραφιλολογίας έγινε ο σύμμαχος των πιο φανατικών ιλσμαμιστών όπως το Κατάρ, ή μάλλον ανάγκασε τους ισλαμιστές σε συμμαχία.
Εκεί που η Αραβική χερσόνησος θεωρούνταν το προτεκτοράτο των ΗΠΑ έγινε ξαφνικά ρωσική αποικία με την υποβοήθηση της Τουρκίας.Ο Πούτιν εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη της Μ.Ανατολής απο τον Ομπάμα ο οποίος νοιώθοντας ισχυρός το 2015 όταν η Αμερική κατάφερε να γίνει όχι μόνο ενεργειακά ανεξάρτητη με τα δικά της κοιτάσματα αλλά άρχισε και τις εξαγωγές εγκατέλειψε τους πετρελαιάδες Άραβες και μάλιστα προσέγγισε τον προαιώνιο εχθρό τους το Ιράν.
Ο Πούτιν εκμεταλλεύθηκε την αλλαγή αυτή και το κενό που δημιούργησε η αλλαγή της εξωτερικη΄ς πολιτικής Ομπάμα και έκανε άτι το οποίο μόλις πέντε χρόνια πριν θα θεωρούνταν αδιανόητο, έκανε το Κατάρ ρωσικό προτεκτοράτο.Αυτά κάνει ο Πούτιν Ποιος θα περίμενε το 2010 ότι το 2014 θα προσαρτούσε την Κριμαία; Ποιος περίμενε το 2016 ότι θα πάταγε πόδι στο Κατάρ ;
Την στιγμή που οι Αμερικάνοι ιδρώνουν να ιδρύσουν το Κουρδικό Κράτος ΄΄γλείφοντας ΄΄ και υποχωρώντας σε κάθε άρνηση της Τουρκίας ο Πούτιν έχει προσαρτήσει όλη την Μ.Ανατολή.
Όμως προσοχή, ο Πούτιν δεν είναι φίλος μας.Θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το ενεργειακό μονοπώλιο της Ρωσίας στην Ευρώπη και τα ελλαδικά και Κυπριακά κοιτάσματα είναι αγκάθι στα πλευρά του, να μην πούμε πουθενά αλλού.

http://www.triklopodia.gr/

on 8:47:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ -Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ ΕΩΣ ΤΟ 2024

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.