loading...

Στο φως το επικαιροποιημένο Μνημόνιο: Οι 72 σελίδες που «δένουν χειροπόδαρα» τη χώραΤι συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές την Πρωτομαγιά - Αστερίσκους και αβεβαιότητες βλέπει η Κομισιόν - Ολόκληρη η έκθεση

Τα τελικά κείμενα της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου 2017 στο Χίλτον, δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κομισιόν.

Η συμφωνία αποτελείται από το επικαιροποιημένο (αναθεωρημένο) Μνημόνιο και το Τεχνικό Μνημόνιο τα οποία είχε προδημοσιεύσει από τον Μάιο ήδη, πρώτο το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Περιλαμβάνει και την έκθεση συμμόρφωσης, την αξιολόγηση της κυβέρνησης δηλαδή από το θεσμούς, για τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχει ως τώρα εφαρμόσει.

Επί της ουσίας, όπως αναφέρει το newmoney.gr, τα περισσότερα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία ψηφίστηκαν ήδη. Ωστόσο σε εκκρεμότητα παραμένουν και μέτρα όπως η επιβολή νέας εισφορά στην ναυτιλιακή κοινότητα για το 2018, αλλά και ο επανυπολογισμός τουλάχιστον των 10% των συντάξεων με βάση τους νόμους Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου.

Τα βασικά ρίσκα σύμφωνα με το κείμενο είναι οι ενδεχόμενες αποκλίσεις στις αποδόσεις των μέτρων που έχουν ήδη θεσπιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά για τα μέτρα θα θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται το 2017 και το 2018, ιδίως όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις. Ένας πρόσθετος παράγοντας αβεβαιότητας σχετίζεται με το μακροοικονομικό περιβάλλον καθώς και με τη συνεχιζόμενη αμφισβήτηση της νομιμότητας του ΕΝΦΙΑ.

Διαβεβαιώσεις νομιμότητας: Η έκθεση συμμόρφωσης αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά έχει προσφέρει στους Θεσμούς υποστηρικτικά κείμενα που αναφέρουν ότι τα μέτρα του 2019 (μείωση συντάξεων) είναι σύμφωνα με το ελληνικό και τους νόμους του κράτους. Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση κοινοποίησε στους Θεσμούς νομική επιχειρηματολογία που αναφέρει ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι σύμφωνη με το σύνταγμα, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Αντίο ΕΚΑΣ: Η κυβέρνηση συνεχίζει χωρίς παρεκλίσεις τη διαδικασία για την πλήρη εξάλειψη του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019. Το ΕΚΑΣ θα μειωθεί μέσα στο 2017 εκδόθηκαν στις 20 Δεκεμβρίου 2016, μειώνοντας το κόστος κατά 570 εκατ. ευρώ.

Περισσεύουν 27,4 δισ. ευρώ: Οι προβολές της Κομισιόν αναφέρουν ότι η συνολική εκταμίευση του προγράμματος θα ανέλθει σε 58,6 δισ. ευρώ, ήτοι 27,4 δισ. ευρώ χαμηλότερα από το αρχικό ποσό που είχε υπολογιστεί για το τρίτο μνημόνιο.

Ξεφεύγει το χρέος: Με βάση τα σενάρια του Compliance Report το χρέος από 179% του ΑΕΠ το 2016 θα υποχωρήσει οριακά φέτος στο 176,5%. Παρατίθενται τέσσετα σενάρια για την εξέλιξή του ως το 2060.

- Το βασικό σενάριο αναφέρει ότι το χρέος θα υποχωρήσει στο 159,9% το 2020, στο 123,1% το 2030 και στο 91,2% το 2060.

- Το πλέον ευνοϊκό «βλέπει» εντυπωσιακή υποχώρηση του χρέους έως το 2060, με εκτίμηση ότι θα φθάσει στο 153% το 2020, στο 141,1% το 2030 και θα «προσγειωθεί» στο 75,4% το 2060.

- Στο πλέον αρνητικό σενάριο εκτιμάται ότι το χρέος θα φθάσει στο 160,3% του ΑΕΠ το 2020, στο 141,1% του ΑΕΠ το 2030 και θα εκτοξευθεί στο 241,1% το 2060.Το τελικό σχέδιο του Μνημονίου 4 (supplemental_MoU)


Η λίστα των ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ (επικαιροποιημένη)


Η νέα λίστα με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα


Τεχνικό Μνημόνιο (TMU) - Όλο το τελικό σχέδιο


Η Έκθεση Συμμόρφωσης της 16ης Ιουνίου 2017http://www.protothema.gr/

on 8:48:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Στο φως το επικαιροποιημένο Μνημόνιο: Οι 72 σελίδες που «δένουν χειροπόδαρα» τη χώρα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.