loading...

Ρώσους χάκερ «βλέπουν» οι ΗΠΑ πίσω και από την κρίση στο Κατάρ






















Γεωργία Κουρουπάκη

Φως στο τι ήταν αυτό που πυροδότησε τη διπλωματική κρίση μεταξύ του Κατάρ και άλλων αραβικών κρατών, επιχειρούν να ρίξουν Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν ότι πίσω από τον «σεισμό» που έχει προκληθεί με φόντο την μικροσκοπική χώρα του Κόλπου, βρίσκεται η Ρωσία.



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNNi, οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η σπίθα που ...άναψε φωτιές στον Περσικό Κόλπο προήλθε από μια ψευδή είδηση, την οποία διέδωσαν Ρώσοι χάκερς μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων του Κατάρ, στο οποίο κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση.

Μάλιστα, τους ισχυρισμούς περί χάκινγκ, ανέλαβε να διερευνήσει μια ομάδα του FBI που πρόσφατα ταξίδεψε στη Ντόχα, παρέχοντας βοήθεια στην κυβέρνηση του Κατάρ, της χώρας που αποτελεί τον πιο κοντινό σύμμαχο των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, που φιλοξενεί και τη μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στην περιοχή.
Τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η ομάδα των Αμερικανών, δείχνουν ότι Ρώσοι χάκερς βρίσκονται πίσω από την «εισβολή», την οποία είχε αναφέρει η κυβέρνηση του Κατάρ πριν από δύο εβδομάδες.

Ο ισχυρισμός περί εμπλοκής Ρώσων χάκερ και σε αυτή την περίπτωση εντείνει τις ανησυχίες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι το Κρεμλίνο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους χάκινγκ, όπως εκείνες που πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε στην ανάμιξή του στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Σκοπός των Ρώσων, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, είναι να προκαλέσουν ρήξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι υποψίες για έντονη δραστηριότητα Ρώσων χάκερς, με «όπλο» τις ψευδείς ειδήσεις, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν επιρροή στις εκλογές της Γαλλίας, της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών.
Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ΗΠΑ έχουν καταφέρει να συνδέσουν τα ίχνη της κυβερνοεπίθεσης στο Κατάρ με ρωσικές εγκληματικές οργανώσεις ή με τις ρωσικές Αρχές ασφαλείας, οι οποίες κατηγορούνται για εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Πάντως, αξιωματούχος σημείωσε με νόημα, βασιζόμενος στις μέχρι τώρα πληροφορίες, πως «δεν συμβαίνουν πολλά σε αυτή τη χώρα χωρίς τις ευλογίες της κυβέρνησης».

FBI και CIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες για την κυβερνοεπίθεση, ενώ εκπρόσωπος της πρεσβείας του Κατάρ στην Ουάσινγκτον αρκέστηκε να τονίσει πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματά της θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.




Video: Όσα πρέπει να ξέρετε για το «ενοχλητικό» Κατάρ

Η κυβέρνηση του Κατάρ πάντως υποστηρίζει πως μια είδηση που μεταδόθηκε στις 23 Μαΐου από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, οδήγησε στην εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων περί φιλικής διάθεσης των κυβερνώντων προς το Ιράν και το Ισραήλ, αλλά και περί αμφιβολιών για το κατά πόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καταφέρει να ολοκληρώσει τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.



Video: 5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την κρίση του Κατάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεΐχ Μοχάμεντ Μπιν Αμντουλραχμάν αλ Θάνι, δήλωσε στο CNNi πως το FBI επιβεβαίωσε και την κυβερνοεπίθεση, αλλά και την ψευδή είδηση.

«Αυτά για τα οποία μας κατηγορούν, βασίζονται όλα σε παραπληροφόρηση και πιστεύουμε ότι σε αυτήν την παραπληροφόρηση οφείλεται και η κρίση», είπε στην Μπέκι Άντερσον του CNNi ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, εξηγώντας πως «όλα ξεκίνησαν από κατασκευασμένες ειδήσεις που διέρρευσαν μέσα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, όπως αποδείχθηκε και από την έρευνα του FBI».

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα αποκαλύψει τα ευρήματα της έρευνας μόλις αυτή ολοκληρωθεί», είπε επίσης στο CNNi ο Σεΐχ Μπιν Αχμέντ αλ Θάνι, διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας της κυβέρνησης του Κατάρ, επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία των τοπικών Αρχών με το FBI αλλά και την Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου στη διερεύνηση της κυβερνοεπίθεσης στο πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Μόλις διέρρευσε η επίμαχη είδηση, σε συνδυασμό και με τις κατηγορίες ότι το Κατάρ χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις, προκλήθηκε ένταση στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, με Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο, Λιβύη, Υεμένη να διακόπτουν κάθε οικονομική, πολιτική και διπλωματική σχέση με τη μικροσκοπική χώρα.

http://www.cnn.gr

on 10:13:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ρώσους χάκερ «βλέπουν» οι ΗΠΑ πίσω και από την κρίση στο Κατάρ

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.