loading...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ… !!! Διάσωση ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ… Η ΕΛΙΤ της Ε.Ε. Σώζει τα «ΠΑΙΔΙΑ» της !!!Η επόμενη οικονομική κρίση έχει ήδη φτάσει στην Ευρώπη και οι άνθρωποι αρχίζουν να φρικάρουν !!!

Γνωρίζατε ότι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ισπανία απέτυχε με θεαματικό τρόπο, μόλις πριν από λίγες ημέρες;

Διαβάστε και κάντε τον παραλληλισμό με την Ελλάδα…

Κουβέντα πάντως για αλλαγή του οικονομικού συστήματος… Κουβέντα… Γιατί άραγε;

Πολλοί συγκρίνουν την ξαφνική έκρηξη της Banco Popular με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 και οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κανόνισαν βιαστικά την πώληση της αποτυχημένης τράπεζας στο Santander, προκειμένου να αποφευχθεί ένας πλήρης οικονομικός πανικός. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα ότι μια νέα οικονομική κρίση αρχίζει να παίζει στην Ευρώπη, επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται μόνο για το τι συμβαίνει στη χώρα τους. Πρέπει όμως να προσέξουμε όλοι, διότι η ΕΕ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία σε ολόκληρο τον πλανήτη και το ευρώ είναι το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο νόμισμα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα των Η.Π.Α. βρίσκεται ήδη στο χείλος της καταστροφής και αυτή η νέα οικονομική κρίση στην Ευρώπη θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετή για να σπρώξει στον γκρεμό.

Εάν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ δεν είχαν οργανώσει μια «αναγκαστική πώληση» της Banco Popular στη Σανταντέρ, πιθανότατα θα γινόμασταν μάρτυρας πανικού σε μια κλίμακα που δεν έχουμε δει από το 2008 στην Ευρώπη εν προκειμένω.

Ο ισπανικός τραπεζικός γίγαντας Santander έχει ενταχθεί στην αντίπαλη προς διάσωση Banco Popular, αναλαμβάνοντας τον αποπληρωθέντα δανειστή για € 1 σε μια συμφωνία που έχει σχεδιαστεί από τους ρυθμιστικούς φορείς της ΕΕ για να αποφευχθεί μια καταστροφική κατάρρευση.

Ο Σανταντέρ θα χτυπήσει τους μετόχους του για 7 δισ. Ευρώ σε ένα ζήτημα δικαιωμάτων για την άντληση κεφαλαίων που απαιτούνται για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών σε μια δραματική ιδιωτική διάσωση του έκτου μεγαλύτερου δανειστή της Ισπανίας.

Θα προκαλέσει ζημίες ύψους περίπου 3,3 δισ. Ευρώ σε επενδυτές και μετόχους ομολόγων, αλλά θα αποφύγει σημαντικά τη διάσωση των φορολογουμένων.

Αλλά τώρα που μια τράπεζα «πάρα πολύ μεγάλη για να αποτύχει» όπως η Banco Popular απέτυχε, οι επενδυτές προσπαθούν αμέσως να καταλάβουν ποια από τις μεγάλες ισπανικές τράπεζες μπορεί να είναι η επόμενη που θα καταρρεύσει. Σύμφωνα με τον Wolf Richter, πολλοί αναγνώρισαν τη Liberbank ως θεσμό που είναι ιδιαίτερα ευάλωτος …

/hellasforce.com

on 12:11:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ… !!! Διάσωση ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ… Η ΕΛΙΤ της Ε.Ε. Σώζει τα «ΠΑΙΔΙΑ» της !!!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.