loading...

Το μονοπάτι του θανάτου περιλαμβάνει Στενά Βοσπόρου, διώρυγα Σουέζ και Στενά Ορμούζ – Θα προδώσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν τον Β.Πούτιν;

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Η στρατηγική της Ρωσίας για διάλυση των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜA φέρνει στο φως μια λεπτομέρεια κρίσιμης σημασίας για τη Μέση Ανατολή η οποία δεν συζητήθηκε και δεν έχει αναλυθεί όσο έπρεπε. Στην έναρξη της κρίσης με το Κατάρ, το CNN ανακοίνωσε ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι Ρώσοι χάκερ έχουν «φυτέψει» ψευδή ιστορία ειδήσεων με σκοπό να στοχοποιηθεί το Κατάρ να ανέβουν οι τιμές του πετρελαίου και να κερδίσει δισ δολάρια η Ρωσία. Μάλιστα στη Ντόχα προσγειώθηκαν εκτάκτως πράκτορες του FBA και της MI6.

Όντως κατά την έναρξη των κυρώσεων που επέβαλαν ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ στη Ρωσία, οι χαμηλές τιμές πετρελαίου σε συνεργασία τότε με το Κατάρ, Σ.Αραβία κτλ αποτελούσαν προϋπόθεση για την διάλυση της ρωσικής οικονομίας και την καθυστέρηση ή αναβολή του μεγάλου ρωσικού προγράμματος επανεξοπλισμού.

Η Μόσχα επιτάχυνε μια κρίση με το Κατάρ; Είναι γεγονός ότι την βόλευε η εξέλιξη αυτή. Το Κατάρ ήδη της πρόσφερε δισ για να έχει την πλήρη υποστήριξη της.

Οχι μόνο σε ότι αφορά το Κατάρ αλλά και για την Τουρκία την ίδια… O Ρ.Τ.Ερντογάν διαλέγει συμμαχίες και πλέον όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι. Κούρδοι, αγωγοί πετρελαίου,, Κυπριακή ΑΟΖ, Κατάρ που είναι ο χρηματοδότης του.

Θα διαπράξει την προδοσία ο Ερντογάν για την οποία λέγεται; Θα πάρει ανταλλάγματα για το Κουρδικό κράτος από ΗΠΑ για το Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ ώστε να παρατήσει τη Μόσχα; Xτες Ρώσοι βρέθηκαν πάνω στο Barbaros, τι θα κάνουν οι ΗΠΑ αν το χοντρύνουν περαιτέρω οι Τούρκοι; Θα δώσουν ανταλλάγματα για να κάνουν «κωλοτούμπα» ή θα τους βγάλουν εκτός ΝΑΤΟ;

Οπως αναφέραμε στο άρθρο μας Συμβούλιο Ασφαλείας στη Μόσχα για Αιγαίο και Μέση Ανατολή… , Στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε συμβούλιο ασφαλείας και ο λόγος είναι αυτό που «βλέπουν» να έρχεται.

«Eνας πολύ μεγάλος πόλεμος στη Μ.Ανατολή να αρχίσει από ένα μικρό κράτος. Ετσι έπρεπε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα».

Το Κατάρ είναι στο τέλος του μονοπατιού του θανάτου που συμπεριλαμβάνει τα Στενά του Βοσπόρου, την διώρυγα του Σουέζ και τα Στενά του Ορμούζ.

Η διώρυγα του Σουέζ

Η διώρυγα του Σουέζ είναι μια πολύ σημαντική θαλάσσια διαδρομή για πάρα πολλά χρόνια. Συνδέει Μεσόγειο και Ερυθρά Θάλασσα. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες ότι η Αίγυπτος θα κλείσει την Διώρυγα του Σουέζ στα καταριανά πλοία που μεταφέρουν LNG και θα επιτρέπει τα υπόλοιπα με προορισμό την Ευρώπη. Οι τιμές θα ανεβούν δραματικά μαζί με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κερδισμένοι Ρωσία και ΗΠΑ. Σύμφωνα με αναφορές της Nomura οι τιμές θα ανέβουν.

Το Στενό του Βοσπόρου

Το Στενό του Βοσπόρου είναι ένα από τα δύο τουρκικά Στενά, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα μέσω της θάλασσας του Μαρμαρά. Πρόκειται για μια σημαντική θαλάσσια διαδρομή που συνδέει το Ευρωπαϊκό δίκτυο θαλάσσιων με την Ασία και ως εκ τούτου έχει πολύ μεγάλη σημασία στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα.

Το Στενό του Ορμούζ

Τοποθετημένο αρκετά στρατηγικά, το Στενό Ορμούζ συνδέει τον Κόλπο του Ομάν με τον Περσικό κόλπο στην Μέση Ανατολή. Είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη θαλάσσια οδός, τόσο για τα εισερχόμενα πλοία από τις δυτικές χώρες, όσο και για τα φορτηγά πλοία εξερχόμενα για τη Δύση.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ πιστεύουν ότι Ρώσοι χάκερς παραβίασαν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ διαδίδοντας ηλεκτρονικά ψευδείς ειδήσεις οι οποίες συντέλεσαν στην κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ του εμιράτου και των λοιπών αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αφήνουν να εννοηθεί ότι Ρώσοι χάκερς βρίσκονται πίσω από την ηλεκτρονική επίθεση, η οποία αναφέρθηκε από την κυβέρνηση του Κατάρ πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Το Κατάρ αποτελεί μία περιοχή ειδικής στρατηγικής σημασίας για τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, καθώς φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές αεροπορικές βάσεις, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπορικού βομβαρδισμού κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, αλλά και το Ιράκ.

Η νέα καταγγελία για την εμπλοκή Ρώσων χάκερς σε μία υπόθεση που προκαλεί ανησυχία για τις εξελίξεις στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, ενισχύει τις υποψίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των αρχών ασφαλείας σχετικά με τον ρόλο της Ρωσίας και την αξιοποίηση τακτικών κυβερνοπολέμου κατά συμμάχων των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι είναι οι ίδιες πρακτικές που η Ρωσία αξιοποίησε για την εμπλοκή της στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το 2016.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο στόχος της Μόσχας εντοπίζεται στην πρόκληση «ρηγμάτων» στις συμμαχίες των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει για ρωσική ηλεκτρονική εμπλοκή στην Γαλλία, στη Γερμανία, αλλά κι άλλες χώρες.

Τόσο το FBI, όσο και η CIA αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση αυτή, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με εκπρόσωπο της πρεσβείας του Κατάρ στην Ουάσιγκτον, ενώ τα αποτελέσματά της αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σύντομα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κατάρ, ειδησεογραφική αναφορά του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων στις 23 Μαΐου, απέδωσε λανθασμένα δήλωση του εμίρη της χώρας με φιλικό σχόλιο για το Ιράν και το Ισραήλ, αλλά και σχόλιο σχετικά με τη διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ Θάνι δήλωσε στο CNN ότι το FBI έχει επιβεβαιώσει την κυβερνοεπίθεση, αλλά και την διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Οι κατηγορίες που μας αποδίδονται στηρίζονται στην παραπληροφόρηση και κατά την άποψή μας, η κρίση προκλήθηκε από την παραπληροφόρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ του Κατάρ στην Μπέκι Άντερσον του CNN.

«Επειδή η κρίση ξεκίνησε από κατασκευασμένες ειδήσεις που διοχετεύτηκαν στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων μας, το οποίο δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί από το FBI».

Το υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ συνεργάζεται τόσο με το FBI, όσο και με την Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία της Βρετανίας για την διερεύνηση της υπόθεσης ηλεκτρονικής επίθεσης στο Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Κατάρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνηση και υπουργό Εσωτερικών του εμιράτου, σεΐχη Σαίφ Μπιν Άχμεντ Αλ-Θάνι.

“Το υπουργείο των Εσωτερικών θα δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα των ερευνών, μόλις αυτές ολοκληρωθούν,” δήλωσε ο ίδιος στο CNN.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ έγραψε χθες στο Twitter σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το Κατάρ: «Είναι πολύ καλό να διαπιστώνω ότι η επίσκεψή μου στην Σαουδική Αραβία με τον βασιλιά κι άλλες 50 χώρες αρχίζει ν’ αποδίδει καρπούς».

«Είπαν ότι θα λάβουν μέτρα σχετικά με τον τερματισμό χρηματοδότησης του εξτρεμισμού και η αναφορά αυτή, είχε ως στόχο το Κατάρ. Προφανώς, πρόκειται για την αρχή του τέλους της φρίκης της τρομοκρατίας, ανέφερε ο Τραμπ σε μια σειρά από αναρτήσεις του, στο Twitter εκφράζοντας την υποστήριξή του στον αποκλεισμό έναντι του Κατάρ και υιοθετώντας τις κατηγορίες για την οικονομική υποστήριξη του εμιράτου, προς τους τρομοκράτες, τις οποίες απορρίπτει το εμιράτο.

http://www.triklopodia.gr

on 8:45:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το μονοπάτι του θανάτου περιλαμβάνει Στενά Βοσπόρου, διώρυγα Σουέζ και Στενά Ορμούζ – Θα προδώσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν τον Β.Πούτιν;

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.