loading...

Ελληνογαλλική συμμαχία για τον 'αυτόματο μηχανισμό' χρέους


























Στην συγκρότηση ενός "αυτόματου μηχανισμού αναπροσαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με ρήτρα ανάπτυξης" επικεντρώνεται πλέον η κυβέρνηση, έχοντας την στήριξη της Γαλλίας, όπως απέδειξε η χθεσινή επίσκεψη του γάλλου υπουργού Οικονομίας, Μπρουνό Λε Μερ στην Αθήνα.


Χρυσή τομή


Μάλιστα, στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί η εκτίμηση πως μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει αυτό τον μηχανισμό, σε συνδυασμό με μία ενισχυμένη δόση και με γενναία αναπτυξιακά μέτρα και επενδυτικά προγράμματα, θα μπορούσε να αποτελέσει την χρυσή τομή για να καταλήξει σε ομοφωνία η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της προσεχούς Πέμπτης.

Προς την κατεύθυνση, αυτή, εξάλλου, προϊδεάζουν και κυβερνητικές πηγές, οι οποίες έλεγαν στο News 24/7 πως “ο πρωθυπουργός με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας είχαν μία μακροσκελή συζήτηση και για το επικείμενο Eurogroup” και ότι “μίλησαν και για τεχνικά ζητήματα που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις”. “Αμφότεροι συμφώνησαν πως η λύση βρίσκεται στον αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με ρήτρα ανάπτυξης”, έλεγαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας πως οι δύο άνδρες “είχαν μία μακρά συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα ενταθεί από το φθινόπωρο και μετά”.

Μ’ άλλα λόγια, Αθήνα και Παρίσι έχουν πλέον συντονιστεί προκειμένου να εξαντληθεί κάθε διαπραγματευτικό περιθώριο, ώστε να αποτελέσει την βάση της συμφωνίας η εν λόγω πρόταση για το μεθαυριανό Eurogroup. Κατά πληροφορίες, εξάλλου, ο συγκεκριμένος “αυτόματος μηχανισμός αναπροσαρμογής των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με ρήτρα ανάπτυξης” θα μπορούσε να γίνει δεκτός από το Βερολίνο, έστω ως βάση διαπραγμάτευσης -κι αυτό παρά τις χθεσινοβραδινές “επιθετικές” περί του αντιθέτου διαρροές από γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο.

Άλλωστε, υπενθυμίζεται πως ο Μπρουνό Λε Μερ έχει ήδη συνομιλήσει με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και προφανώς, η επιμονή του στον εν λόγω μηχανισμό και εν γένει στην συγκεκριμένη πρόταση θα “πατά” στους πραγματικούς συσχετισμούς που θα επικρατήσουν μεθαύριο στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Επαφές Τσίπρα, αλλά και "προειδοποιήσεις"

Σε κάθε περίπτωση, ενόψει αυτής της κρίσιμης συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους βασικούς “παίκτες” της διαπραγμάτευσης, ώστε να μην υπάρξει πάλι “ναυάγιο”: ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ στα σχέδια του πρωθυπουργού είναι να τηλεφωνήσει στον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρωζώνης, Μάριο Ντράγκι, αλλά και στην γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Επίσης, είναι πιθανό να τηλεφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας στον ιταλό πρωθυπουργό, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, στον πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, αλλά και στον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ώστε πέραν της γαλλικής στήριξης, να επαναβεβαιωθεί εκ νέου το “μέτωπο του Νότου”.

Άλλωστε, όσο κι αν στην κυβέρνηση εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι αυτή τη φορά δε θα οδηγηθεί η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σε “ναυάγιο”, ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά για τις πραγματικές προθέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: εξ ου και χθες, ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον γάλλο υπουργό Οικονομίας στο Μέγαρο Μαξίμου, διεμήνυσε πως το “χαρτί” της πολιτικής διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου παραμένει στο τραπέζι: “Πιστεύω ότι είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών, στο πλαίσιο του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μην χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο των ηγετών της Συνόδου Κορυφής. Γιατί, αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, εν τούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μηνύματα με πολλαπλούς, εκτός συνόρων, αποδέκτες...


πηγή φωτογραφίας: sooc

on 3:37:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ελληνογαλλική συμμαχία για τον 'αυτόματο μηχανισμό' χρέους

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.