loading...

Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής – Όπλα, χρήματα, ναρκωτικά! Στη “φάκα” τρεις επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις (φωτογρααφίες)





















Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να αποδομήσει πλήρως τρία από τα πλέον οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, με κομβικό ρόλο στην εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συστηματική δραστηριότητα, που εκτείνεται πέραν των συνόρων της χώρας μας. Αναλυτικά τα… νούμερα που καταδεικνύουν το μέγεθος της εγκληματικής δραστηριότητας των τριών δικτύων.
Η πρώτη εγκληματική οργάνωση ειδικευόταν στην εισαγωγή, από τη Λατινική Αμερική, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες προωθούσε και διακινούσε στην εγχώρια αγορά.

Οι άλλες δυο εγκληματικές οργανώσεις, που είχαν αναπτύξει και διαύλους συνεργασίας, εισήγαγαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία, και τις προωθούσαν στην εγχώρια αγορά καθώς και στην Τουρκία, μέσω θαλασσίων ή/και χερσαίων διαδρομών.

Επιπλέον εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από Τουρκία και Αλβανία, τις οποίες διακινούσαν στην εγχώρια αγορά και επιπλέον τις προωθούσαν σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γαλλία, Ιταλία και αλλού.

Παράλληλα, εκτός της θαλάσσιας μεταφοράς ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία, μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης, με τα ίδια μέσα (ταχύπλοα σκάφη), δραστηριοποιούνταν και στην μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση τους στη δυτική Ευρώπη.

Συλλήψεις και κατασχέσεις
Ο απολογισμός της εξάρθρωσης των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, που έρχεται να προστεθεί στο ενεργητικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είναι σημαντικός.

Αποτιμάται, συνοπτικά, σε: 43 συλλήψεις ατόμων, 16 ημεδαπών και 27 αλλοδαπών, κατασχέσεις πάνω από 316 κιλών κάνναβης και 21 κιλών κοκαΐνης καθώς και σημαντικού αριθμού οχημάτων, ταχύπλοων σκαφών, χρηματικών ποσών και άλλων ειδών.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικότερα από τις 8 μέχρι τις 16 Ιουνίου οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής:

—> εξάρθρωσαν έξι εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στα ναρκωτικά, τις ένοπλες ληστείες και τη διακίνηση ανθρώπων

—> εξιχνίασαν 119 υποθέσεις στις οποίες περιλαμβάνονται 11 ληστείες, 96 υποθέσεις κλοπών και διακεκριμένων περιπτώσεων καθώς και απόπειρα ανθρωποκτονίας

—> συνέλαβαν για τις υποθέσεις αυτές 82 άτομα.

Η εξάρθρωση της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης
Στην πρώτη περίπτωση εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση, επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια παράνομη αγορά των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, δύο 2 πιστόλια και μία 1 κυνηγετική καραμπίνα
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιηθήκαν την 14η Ιουνίου 2017, σε Αττική και Καρδίτσα, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, 4 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 34 έως 56 χρονών και 61χρονος ημεδαπός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 37χρονος ημεδαπός, συνεργός των συλληφθέντων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, εξακριβώθηκε ο πολυεπίπεδος τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των μελών στην περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

Οι… λοιποί και τα ευρήματα
Τα λοιπά μέλη της οργάνωσης, τα οποία και συνελήφθησαν, είχαν αναλάβει τη φύλαξη των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους στην Αττική και την Καρδίτσα, τη μεταφορά και τη συγκέντρωση των χρημάτων που προέρχονταν από τη διακίνηση. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο 37χρονος συνεργός τους ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των οχημάτων μεταφοράς και την κατασκευή σε αυτά, ειδικών κρυπτών.

Τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 14 Ιουνίου 2017 σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό(Ι.Χ.Ε.), επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού, δέκα 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 10 κιλών και 660 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο 35χρονος είχε παραλάβει τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, από αποθήκη που βρίσκεται στην Καρδίτσα και ανήκει στον 61χρονο ημεδαπό, οποίος συνελήφθη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των νομίμων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης σε Αττική και Καρδίτσα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

—> κοκαΐνη, συνολικού βάρους 21 κιλών και 480 γραμμαρίων,
—> το χρηματικό ποσό των 92.451 ευρώ,
—> 860 Στερλίνες Σκωτίας και 30 λίρες Αγγλίας,
—> δύο 2 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 220 γραμμαρίων,
—> δύο 2 πιστόλια και κυνηγητική καραμπίνα,
—> εξήντα τρεις 63 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
—> δύο 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
—> τρεις 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και δώδεκα 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.



















































































Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 15 Ιουνίου 2017 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Η εξάρθρωση της δεύτερης και της τρίτης εγκληματικής οργάνωσης
Η εξάρθρωση των δύο εγκληματικών οργανώσεων είναι αποτέλεσμα πολύμηνων και παράλληλων ερευνών, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από 34 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 16 με την αυτόφωρη διαδικασία και κατηγορούνται άλλα 17, ενώ ένα μέλος είναι ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Ηγετικό ρόλο είχαν δύο υπήκοοι Αλβανίας που δραστηριοποιούνταν στην Αλβανία και ήταν υπεύθυνοι για την ανεύρεση των ναρκωτικών, τον συντονισμό των μεταφορών, τη διακίνηση αυτών καθώς και για την συγκέντρωση των παρανόμων εσόδων της οργάνωσης.

Η τρίτη εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από 17 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τα (14) και κατηγορούνται άλλα 3.

Αρχηγικό ρόλο είχαν δυο υπήκοοι Αλβανίας, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη. Τα δυο αρχηγικά μέλη συντόνιζαν τις ειδικότερες ενέργειες διακίνησης ναρκωτικών, ενώ τα υπό λοιπα μέλη κατείχαν διάφορους εκτελεστικούς ρόλους στις πράξεις διακίνησης ναρκωτικών.

Τα ευρήματα
Από την εξέλιξη των ερευνών διακριβώθηκε ότι αυτές οι δύο εγκληματικές οργανώσεις είχαν αναπτύξει δίκτυο συνεργασίας από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι πολλές φορές, αφού επεδίωκαν την εισαγωγή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, στη συνέχεια προέβαιναν στην περαιτέρω διαμετακόμισή τους στην Τουρκία, ως μέρος αντιτίμου της αγοράς ηρωίνης από την Τουρκία.

Για την εκπλήρωση των σκοπών τους τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν τόσο χερσαίες όσο και θαλάσσιες διαδρομές(ταχύπλοα μέσα).













































































































Επίσης προέκυψε ότι οι παράνομες δραστηριότητες τους πραγματοποιούνταν σε «αγορές ναρκωτικών» στο κέντρο της Αθήνας, σε άλλες περιοχές της Αττικής και στη Σπάρτη.

Κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν στην κατοχή των δραστών, σε οικίες και οχήματα:

—> 316 κιλά και 182 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
—> 166 δενδρύλλια κάνναβης
—> 4,3 γραμμάρια κοκαΐνης
—> το χρηματικό ποσό των 25.530 ευρώ
—> 3.240 χαρτονομίσματα Νιγηρίας
—> φορτηγό αυτοκίνητο
—> 7 αυτοκίνητα
—> 2 ταχύπλοα σκάφη
—> 7 ζυγαριές ακριβείας
—> 70 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και τάμπλετ
—> πλαστό διαβατήριο
—> 50 φυσίγγια πιστολιού
—> μεταλλικό καλούπι για τυποποίηση ναρκωτικών και ρολά ζελατίνης για τυποποίηση ναρκωτικών.




























































































Επίσης στο πλαίσιο των ερευνών ανευρέθηκε στο Κορωπί Αττικής κατοικία, η οποία χρησιμοποιούταν από τα μέλη της μίας οργάνωσης ως χώρος προσωρινής διαμονής παράτυπων μεταναστών, όπου συνελήφθησαν οι 7 αλλοδαποί που κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Πηγή άρθρου: newsit.gr, Φωτός: ΕΛ.ΑΣ.

http://policenews.eu/

on 6:24:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής – Όπλα, χρήματα, ναρκωτικά! Στη “φάκα” τρεις επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις (φωτογρααφίες)

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.