loading...

Κόλαση στο Μενίδι – Κάηκαν σπίτια Ρομά, πυροβολισμοί από τον καταυλισμό























Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Μενίδι, στην προσπάθεια περίπου 200 ατόμων να επιτεθούν στον οικισμό Ρομά, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, από αδέσποτη σφαίρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μάλιστα, δύο σπίτια Ρομά στην οδό Μόρνου παραδόθηκαν στις φλόγες. Το ένα από τα δύο, είναι αυτό όπου έγινε το γλέντι της ντροπής το βράδυ της Πέμπτης και όπου έπεφταν οι πυροβολισμοί που σκότωσαν και τον μικρό Μάριο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 700 άτομα, κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν την πορεία από την πλατεία Καράβου. Όταν έφτασαν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, κάποιοι που συμμετείχαν στην πορεία και αποκόπηκαν από αυτήν, μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν από πριν στον παράδρομο της Αττικής Οδού, στην έξοδο της λεωφόρου Δημοκρατίας, κινήθηκαν προς τον οικισμό των Ρομά, με απειλητικές διαθέσεις.

Στο σημείο όμως υπήρχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες ανέκοψαν την πορεία τους. Αυτοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις και ένταση. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ τελικά απώθησαν τα άτομα, τα οποία δεν κατάφεραν να περάσουν προς τον οικισμό.

Υπενθυμίζεται ότι και χτες υπήρξαν επεισόδια, από ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον οικίας Ρομά, αλλά και πάλι απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των ΜΑΤ. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη που έδωσε σε ιδιωτικό ραδιοσταθμό, στην οποία, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση «σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να αυτοδικούν και να υποκαταστήσουν τους κρατικούς θεσμούς και την Αστυνομία» και τόνισε: «Σ’ αυτούς οι οποίοι φόρεσαν τις κουκούλες χθες και προσπάθησαν να το παίξουν υπερασπιστές της περιοχής, να ξέρουν καλά και αυτοί, και αυτοί που τους καθοδηγούν ή τους προέτρεψαν ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Οργή και κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους
Σε κατάσταση σοκ αλλά και με την οργή τους αν ξεχειλίζει είναι οι κάτοικοι στο Μενίδι μετά τον χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα την περασμένη Πέμπτη. Καθημερινά σχεδόν βρίσκουν στα σπίτια τους κάλυκες από πυροβόλα όπλα, αφού όπως καταγγέλλουν οι πυροβολισμοί είναι μια συνήθης πρακτική από τους Ρομά που εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών. Οπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, Ρομά βγαίνουν στους δρόμους και επιδεικνύουν τα όπλα τους τα οποία όπως λένε είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν.





Συγκλονίζει η μητέρα του μικρού Μάριου: Δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του
Μπροστά στα μάτια της μητέρας του ο μικρός Μάριος άφησε την τελευταία του πνοή στην γιορτή του σχολείου του στο Μενίδι μετά από αδέσποτη σφαίρα που δέχτηκε.
Τα πρώτα λόγια της προκαλούν ανατριχίλα… «Ο Μάριος δεν πρόλαβε να δώσει την παράστασή του», ψέλλισε μέσα στο νοσοκομείο «Παίδων», μη γνωρίζοντας τότε τι ακριβώς συνέβη στο γιο της που έφυγε τόσο άδικα και τόσο νωρίς.

Αυτά ήταν τα λόγια της όπως τα μετέφερε ο Σωτήρης Κουφογεώργος, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων δήμου Αχαρνών, ο οποίος ήταν μάρτυρας της πρωτοφανούς τραγωδίας που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις 21:30

«Το παιδί δεν έβγαλε άχνα, έσκασε κάτω στο τσιμέντο σαν μολύβι! Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε. Πρώτη πήγε στο σημείο η μητέρα του, η οποία ήταν και δασκάλα του στην Ε΄ Δημοτικού. Στο σημείο που κατέρρευσε είχε αίμα στο τσιμέντο. Η διευθύντρια και οι δάσκαλοι του σχολείου ζητούσαν από τους υπόλοιπους μαθητές να απομακρυνθούν και καλούσαν στα μεγάφωνα αν υπάρχει κάποιος γιατρός στην εκδήλωση.

Εμφανίστηκε μια μητέρα μαθητή που είναι αναισθησιολόγος και μαζί με τη μητέρα του, η οποία, όπως έμαθα, έχει γνώσεις νοσηλευτικής, του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Του έβαλαν ένα πανί στο κεφάλι για να σταματήσουν την αιμορραγία, του έκαναν πολλές τεχνητές αναπνοές για να το επαναφέρουν. Όπως άκουσα, είχε σφυγμό, αλλά δεν είχε τις αισθήσεις του», είπε.

Λίγα λεπτά πριν κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η γιορτή, τα γέλια και τα παιχνίδια θα βάφονταν με το αίμα του ανήλικου μαθητή, που περίμενε πως και πως να δώσει την παράσταση του, μπροστά στην μητέρα και δασκάλα του αλλά και στους φίλους και συμμαθητές του.
































Σε φωτογραφία από τη γιορτή που δημοσιεύει η Real News τα παιδιά της Δ’ τάξης αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά. Τη φωτογραφία τράβηξε γονέας και έχει απαθανατίσει τη στιγμή που οι μαθητές χαιρετούν τους θεατές τους. Κανονικά μετά από ελάχιστα λεπτά ο Μάριος και οι συμμαθητές του της Ε’ τάξης θα έπαιρναν σειρά για το δικό τους κομμάτι στην παράσταση.

Κρατούσε τα χέρια των συμμαθητών του στο πλαίσιο των σχολικών επιδείξεων και με ανυπομονησία περίμενε να έλθει η σειρά του για να εντυπωσιάσει… Όμως δεν πρόλαβε!

http://www.eleftherostypos.gr

on 10:10:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Κόλαση στο Μενίδι – Κάηκαν σπίτια Ρομά, πυροβολισμοί από τον καταυλισμό

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.