loading...

Χάμοντ: Η Βρετανία χρειάζεται απρόσκοπτη μετάβαση στο Brexit























Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία χρειάζεται μια απρόσκοπτη μετάβαση στο Brexit για να υποστηρίξει τις θέσεις εργασίας και τις επενδύσεις εξασφαλίζοντας μια νέα τελωνειακή συμφωνία με την ΕΕ, η οποία θα αποφεύγει της γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στο εμπόριο. Όπως είπε ο ίδιος στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC, το Brexit σημαίνει ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της ΕΕ και την τελωνειακή ένωση του μπλοκ, αλλά ο ίδιος επιθυμεί μια έξοδο που θα υποστηρίζει την εργασία και τις επενδύσεις.

 "Όταν μιλάω για Brexit, το οποίο στηρίζει τις βρετανικές θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις της χώρας, εννοώ ένα Brexit, το οποίο αποφεύγει αυτό το χείλος του γκρεμού". Ένα τέτοιο Brexit, είπε, σημαίνει ότι "θα μεταβούμε απρόσκοπτα από την τελωνειακή ένωση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα σε μια νέα συμφωνία στο μέλλον, η οποία θα συνεχίσει να επιτρέπει την ροή των βρετανικών αγαθών όχι μόνο χωρίς δασμούς, γιατί στην ουσία οι δασμοί είναι ένα μικρό μέρος του προβλήματος, αλλά χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία".

 Επιπλέον, ο Χάμοντ είπε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις συστάσεις ασφαλείας μετά την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Λονδίνο το 2009 αλλά θα περιμένει το αποτέλεσμα της έρευνας σχετικά με την τραγωδία στο Grenfell Tower για να προβεί σε αλλαγές στους σχετικούς κανονισμούς. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δέχεται σφοδρές επικρίσεις μετά την πυρκαγιά την περασμένη εβδομάδα στο δυτικό Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους. "Προφανώς λάβαμε υπόψη μας τις συστάσεις εκείνες.

Εκτίμησή μου είναι ότι ανταποκριθήκαμε με σωστό τρόπο στις συστάσεις εκείνες", δήλωσε ο Χάμοντ. Ο υπουργός είπε ακόμη ότι "δεν κωφεύει" απέναντι στις ενδείξεις ανησυχίας μεταξύ των ψηφοφόρων όσον αφορά τον σχεδόν δεκαετή έλεγχο στις δημόσιες δαπάνες, ο οποίος δέχτηκε εκ νέου επικρίσεις έπειτα από την πυρκαγιά στο Λονδίνο.

 Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν θα προωθήσει τις προγραμματισμένες περικοπές τριών δισ λιρών για την χρηματοδότηση των τοπικών αρχών, ο Χάμοντ είπε ότι θα επανεξετάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης υπό το φως του εκλογικού αποτελέσματος κατά την κατάθεση του επόμενου προϋπολογισμού τον Νοέμβριο.

 "Θα τα εξετάσουμε όλα αυτά. Προφανώς δεν είμαστε κουφοί. Το ακούσαμε το μήνυμα την περασμένη εβδομάδα στις γενικές εκλογές. Θα πρέπει να εξετάσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην οικονομία. Και αντιλαμβάνομαι ότι οι πολίτες ανησυχούν έπειτα από χρόνια σκληρής δουλειάς για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά το μεγάλο κραχ του 2008-09. Αλλά θα πρέπει να πορευτούμε με αυτά που έχουμε.

 Και η λύση δεν είναι ο μεγαλύτερος δανεισμός, που φαίνεται ότι είναι η πρόταση του Τζέρεμι Κόρμπιν". Ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε επιτεθεί προεκλογικά στην κυβέρνηση για τους αυστηρούς ελέγχους της στις δημόσιες δαπάνες.

 Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πηγή: www.lifo.gr

on 3:48:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Χάμοντ: Η Βρετανία χρειάζεται απρόσκοπτη μετάβαση στο Brexit

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.