loading...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ PHANTOM ΑUP ΕΝΑΝΤΙΟΝ MIG-29





















Απόλλων Λεονταρίτης

Ολοκληρώθηκε η άσκηση Tactical Weapon Meet 2017 που διεξήχθη από την αεροπορική βάση Florennes του Βελγίου, συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία. Ειδικότερα δύο μαχητικά F-4E AUP της 338 Μοίρας «ΑΡΗΣ» αναχώρησαν από την έδρα τους στην 117ΠΜ, προκειμένου να πετάξουν μέχρι τη συγκεκριμένη βελγική βάση, όπου παλαιότερα διεξαγόταν μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, η γνωστή σε όλους TLP.

Το ζεύγος των F-4E AUP της 338Μ υποστήριξε κλιμάκιο 22 τεχνικών και 9 ιπταμένων, που μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό μεταφέρθηκαν με C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών με έδρα την 112ΠΜ.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ F-4E AUP ΣΤΟ TWM 2017

Η άσκηση Tactical Weapon Meet 2017 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαχητικών F-16A MLUαπό το Βέλγιο, MiG-29 Fulcrum από την Πολωνία, EF-2000 Eurofighter από την Ιταλία και Ισπανία, Hawk από τη Μ. Βρετανία καθώς επίσης και ελικοπτέρων Α-109 και μεταγωγικών C-130 επίσης του Βελγίου.

Τα F-4E AUP της 338Μ πέταξαν σε αποστολές αέρος εδάφους στο πλαίσιο σεναρίων με μικτούς σχηματισμούς COMMAO. Ειδικότερα το ζεύγος των Phantom της ΠΑ εκτέλεσε αποστολές:

–Προσβολής στόχων σε αυστηρά συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (Time Sensitive Targets)

-Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Combat Air Supprort)

-Κρούσης – Αναγνώρισης SCAR (Strike Coordination and Reconnaissance).

Διευκρινίζεται ότι οι αποστολές SCAR αφορούν τον εντοπισμό και παροχή συντεταγμένων στόχου ειδικού ενδιαφέροντος, ο οποίος στη συνέχεια προσβάλλεται από άλλα μέσα. Η αποστολή αυτή εφαρμόζεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κορεσμός στόχων σε συγκεκριμένες περιοχές, διευκρινίζοντας φίλιους από εχθρικούς στόχους η στόχους ενδιαφέροντος από στόχους παραπλάνησης.

Επιπλέον τα μαχητικά σε ρόλο SCAR παρέχουν πληροφορίες για τη διάταξη μάχης, τις πιθανές απειλές και τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες σε φίλια μαχητικά. Μπορούν να συνεχίσουν δε να εκτελούν την αποστολή τους ακόμη και όταν έχουν εξαντλήσει τα μεταφερόμενα όπλα τους, παραμένοντας για επιπλέον χρόνο σε περιοχή ενδιαφέροντος, καθοδηγώντας με ακρίβεια άλλα φίλια μαχητικά.





ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ.. MIG-29

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες οι προκλήσεις για τους ιπτάμενους της 338Μ ήταν πολλές καθώς τα φίλια μαχητικά είχαν να αντιμετωπίσουν «εχθρική απεικόνιση» (Red Air) απέναντι σε έναν παλαιό γνώριμο που έχει συνηθίσει να παίζει το ρόλο του «κακού». Τα πολωνικά μαχητικά MiG-29A.

Με δεδομένους κανόνες εμπλοκής τα Fulcrum είχαν τη δυνατότητα να εκτελούν εικονικές βολές σε μικρή απόσταση με βλήματα ΑΑ-8 Aphid. Για το λόγο αυτό τα Phantom της ΠΑ είχαν συνοδεία από ιταλικά και ισπανικά EF-2000 με τα οποία έδρασαν από κοινού.

Καθημερινά όλα τα μαχητικά πετούσαν σε δύο κύματα (πρωί – απόγευμα) ενώ συνολικά τα F-4E AUP της 338Μ έβγαλαν 20 εξόδους στη διάρκεια των 5 ημερών που διήρκησε η άσκηση.

ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Πιλότοι και μηχανικοί πάντως εκμεταλλεύονται σε κάθε περίπτωση, το μέγιστο των δυνατοτήτων που προσφέρει το εκσυγχρονισμένο Phantom, παρέχοντας χειροπιαστά αποτελέσματα, κάθε φορά που μαχητικά του τύπου συμμετέχουν σε ασκήσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Κάτι που αποδείχτηκε και στην άσκηση Tactical Weapon Meet 2017 όπου εκτός από τους σύμμαχους αεροπόρους του ΝΑΤΟ, τα F-4E AUP εντυπωσίασαν και πλήθος plane spotters που είχαν συρρεύσει προκειμένου να αποθανατίσουν το «θρύλο» της ΠΑ.

Να σημειώσουμε ότι το φετινό Tactical Weapon Meet συνέπεσε με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της 1ης Μοίρας της Βελγικής Αεροπορίας, η οποία φέρει την κωδική ονομασία Stingers.




http://www.triklopodia.gr

on 1:15:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΕΛΛΗΝΙΚΑ PHANTOM ΑUP ΕΝΑΝΤΙΟΝ MIG-29

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.