loading...

To Theodorovias blog σας προτείνει μελένιες Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και σκόρδου


























Χρώματα κι αρώματα στο πιάτο σας!
Σκορδάτες μελιτζάνες στο φούρνο με κρασί ή ξύδι στην κόκκινη σάλτσα τους που της δίνει τρομερή γεύση και άρωμα!


Συστατικά:

2 κιλά μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες, καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες πάχους 2,5 εκ.
λάδι για τηγάνισμα ή επάλειψη
2 κιλά ώριμες τομάτες, αποφλοιωμένες, κομμένες στα δύο, τριμμένες, χωρίς τους σπόρους ή 1 κιλό ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες
αλάτι & τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γλ. ζάχαρη κατ επιλογή
2-3 κ.σ. ξίδι ή γλυκό κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση Μαυροδάφνη)
300 γρ. φέτα θρυματισμένη
1/2 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στο τρυπητό για 40 λεπτά για να ξεπικρίσουν. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190º C.
Ζεσταίνουμε περίπου 2 ½ εκ. λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας, προσέχοντας να μην σας αρπάξουν.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το λάδι.

Σε άλλη κατσαρόλα σιγοβράζουμε τις ντομάτες με το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Προσθέτουμε το ξίδι ή το κρασί.
Τοποθετούμε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε στρώσεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το ψιλοκομμένο σκόρδο και την φέτα.
Αφού τοποθετήσουμε όλα τα κομμάτια στο πιάτο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Το πιάτο δεν πρέπει να γίνει νερουλό και σερβίρεται κατά προτίμηση χλιαρό.

Συνοδεύεται ιδανικά με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και φέτα.

http://www.gourmed.gr/

on 1:24:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for To Theodorovias blog σας προτείνει μελένιες Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και σκόρδου

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.