loading...

Στα 3,2 εκατ. η αμοιβή της Rothschild ως τεχνικός σύμβουλος για την έξοδο Ελλάδας στις αγορές – Στα 6 εκατ η προμήθεια

Γεγονός που σημαίνει ότι ανάδοχοι και Rothschild θα βγάλουν περί τα 6 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα (το ύψος της προμήθειας δεν μπορεί να ξεπεράσει το 2% της έκδοσης) εφόσον ολοκληρώσουν την δουλειά την οποία ανέλαβαν στην Ελλάδα.

Αμοιβή 3,2 εκατ. ευρώ θα πληρώσει το ελληνικό δημόσιο στην επενδυτική τράπεζα Rothschild που λειτουργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και έχει αναλάβει την προετοιμασία εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Σε σχέση με το ποσό της έκδοσης των 3 δις. ευρώ που θέλει να δανειστεί η Αθήνα, η προμήθεια αυτή φθάνει σε ποσοστό το 1% περίπου και αποτελεί ένα σύνηθες ποσοστό το οποίο λαμβάνουν οι τεχνικοί σύμβουλοι.

Βέβαια, εκτός από την Rothschild το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει και τους έξι αναδόχους της έκδοσης του πενταετούς ομολόγου που θα λάβουν άλλο 1% ήτοι 3 εκατ. ευρώ συνολικά. Γεγονός που σημαίνει ότι ανάδοχοι και Rothschild θα βγάλουν περί τα 6 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα (το ύψος της προμήθειας δεν μπορεί να ξεπεράσει το 2% της έκδοσης) εφόσον ολοκληρώσουν την δουλειά την οποία ανέλαβαν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε την έκδοση στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.
Το γεγονός και μόνο ότι ορίστηκαν οι ανάδοχοι της έκδοσης σημαίνει ότι ο κύβος ερρίφθη και ότι η κυβέρνηση έχει μπει στην τελική ευθεία για την έξοδο στις αγορές προχωρώντας σε αντικατάσταση (re opening) των ομολόγων που εκδόθηκαν το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά και έχουν ημερομηνία λήξης το 2019 με νέους τίτλους που θα λήγουν το 2022.

Από την άλλη αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι «βαρόμετρο» για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές θα αποτελέσει η νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου .

Η έκθεση θα επιβεβαιώσει ότι το ελληνικό χρέος είναι «μη βιώσιμο» ακόμη και με τις προβλέψεις των Ευρωπαίων για πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2% του ΑΕΠ ως το 2060.
Το βασικό σενάριο της έκθεσης δεν θα διαφέρει από εκείνο που είχε παρουσιάσει το Φεβρουάριο το Ταμείο και χαρακτήριζε το ελληνικό χρέος «εξαιρετικά μη βιώσιμο».
Μια τέτοια ανάλυση σαφώς και δε εξυπηρετεί τα ελληνικά σχέδια εξόδου στις αγορές πλην όμως στο οικονομικό επιτελείο θεωρούν ότι το κλίμα μπορεί να αλλάξει από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδα από την S&P.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να εγκρίνει την απόφαση που ελήφθη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου για μια συμφωνία «επί της αρχής» με την Ελλάδα για την παροχή κεφαλαίων έως 2 δις. δολάρια εφόσον ξεκαθαρίσουν τα μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος.


Μ. Χριστοδούλου

www.bankingnews.gr

on 10:27:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Στα 3,2 εκατ. η αμοιβή της Rothschild ως τεχνικός σύμβουλος για την έξοδο Ελλάδας στις αγορές – Στα 6 εκατ η προμήθεια

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.