loading...

Ξοδεύουν οι Έλληνες τα λεφτά σε σουβλάκια και ούζα; Τι απάντησε ο Ντάισελμπλουμ στον Βίλντερς























Μπορεί στις 19 Ιουνίου ο Γκέερτ Βίλντερς, ο ακροδεξιός ηγέτης του Ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία» (PVV), να κάλεσε τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ να απαντήσει στο εάν συμμερίζεται την άποψη πως «οι Έλληνες δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματά τους σε σουβλάκι και ούζα και στη συνέχεια να ζητούν κοινωνικά επιδόματα», ωστόσο ο Ντάισελμπλουμ απέφυγε να απαντήσει στους λαϊκιστές βουλευτές.

Ο Βίλντερς και δύο βουλευτές του PVV εξ αφορμής άρθρου της De Telegraaf, της μεγαλύτερης ολλανδικής ημερήσιας εφημερίδας με τίτλο «Οι Έλληνες λαμβάνουν χρήματα από το μηχανισμό διάσωσης» απεύθυναν πέντε ερωτήσεις στον Ντάισελμπλουμ ο οποίος και απάντησε γραπτώς μόλις τις 3 εξ αυτών.

Στην ερώτηση για το εάν γνωρίζει το δημοσίευμα της De Telegraaf, ο Ντάισελμπλουμ απάντησε με ένα μονολεκτικό «Ναι» (ja).

Στην ερώτηση για το εάν αληθεύει ότι οι Έλληνες θα λάβουν 8,5 δισ. ευρώ ως υποστήριξη από τον ESM και για το ποιο είναι το μερίδιο της Ολλανδίας σε αυτή τη νέα δόση ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «μετά την έκθεση προόδου της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου, το συμβούλιο των διευθυντών του ESM θα αποφασίσει σχετικά» (σ.σ. με την εκταμίευση της δόσης).
Θέλοντας να καταδείξει την άγνοια του Γκέερτ Βίλντερς και του PVV για το πώς λειτουργεί ο ESM, ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός εισπράττει χρήματα από τις αγορές με την έκδοση ομολόγων και στη συνέχεια δανείζει τα κεφάλαια που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο δανειακών προγραμμάτων στήριξης. Αποσαφήνισε δε πως, τα κράτη μέλη του ESM (συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδίας) έχουν συνεισφέρει μετοχικό κεφάλαιο στον ESM, το ύψος του οποίου δεν επηρεάζεται από τα δανειακά προγράμματα του ESM! Πιο απλά απάντησε πως τα χρήματα προς την Ελλάδα τα δίνει ο ESM και όχι ο Ολλανδός φορολογούμενος.






















Στην ερώτηση των Γκέρτ Βίλντερς, Βίκυ Μάγιερ και Τόνι βαν Ντάικ για το πώς εξηγεί στον Ολλανδό φορολογούμενο ότι μια χώρα που πρέπει να εξοφλήσει το χρέος της με νέο χρέος εξακολουθεί να μπορεί να υπολογίζει στα χρήματα των Ολλανδών φορολογουμένων, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν απάντησε.

Ομοίως δεν απάντησε και στην λαϊκίστικη ερώτηση των Ολλανδών βουλευτών που του ζητούσαν να απαντήσει στο εξής: «Συμμερίζεστε την άποψη που λέει (σ.σ. Έλληνες) δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα; Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται για την απάτη και την εξαπάτηση τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;».

Πάντως , ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε εμμέσως στους ακροδεξιούς βουλευτές για το εάν προτίθεται «να καταστήσει σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο. Στην απάντηση του είπε : «Προσφάτως ενημερωθήκατε για τη θέση του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με την έκθεση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου και την επιστολή της Επιτροπής σχετικά με την έκθεση προόδου της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM». Με αυτή την αναφορά ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε απλά πως η ολλανδική κυβέρνηση συναινεί στη συνέχιση της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας.

CNN.gr 

on 6:57:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ξοδεύουν οι Έλληνες τα λεφτά σε σουβλάκια και ούζα; Τι απάντησε ο Ντάισελμπλουμ στον Βίλντερς

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.