loading...

Σάλος με Coca-Cola: "Προσοχή - Είναι δηλητηριώδη και δημιουργεί καρκίνο αν καταναλωθεί με… "




























Ποια η απόφαση δικαστηρίου που καταδεικνύει τα προϊόντα Coca-Cola ως δηλητηριώδη;


Αν πίνετε αναψυκτικά όπως η Sprite και η Fanta, τα οποία ανήκουν στην γκάμα προϊόντων της Coca-Cola, τότε αυτή η είδηση σας ενδιαφέρει άμεσα…

Σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νιγηρίας στην πρωτεύουσα, Λάγος, τα προϊόντα της Coca-Cola θα μπορούσε να είναι “δηλητηριώδη”.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα υψηλά επίπεδα ενός οξέος (benzoic acid) και μιας πρόσθετης ουσίας (sunset) στα αναψυκτικά αυτά θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, όταν αναμιχθούν με το ασκορβικό οξύ (κοινώς γνωστό ως βιταμίνη C), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικαστής Adedayo Oyebanji έδωσε εντολή στην Nigerian Bottling Company (κρατική εταιρεία εμφιάλωσης στη Νιγηρία) να τοποθετήσει γραπτές προειδοποιήσεις για στα κουτάκι και τα μπουκάλια των αναψυκτικών Fanta και Sprite, στις οποίες να αναγράφεται ο πιθανός κίνδυνος από την κατανάλωσή τους μαζί με βιταμίνη C.

Ταυτόχρονα έκρινε την επιβολή προστίμου ύψους δύο εκατομμυρίων νάιρα (περίπου 6.350 δολάρια ΗΠΑ) κατά της Εθνικής Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων της Νιγηρίας (NAFDAC – National Agency For Food and Drug Administration and Control) για τη μη διασφάλιση των προτύπων υγείας.

“Είναι προφανές ότι η NAFDAC έδρασε με μεγάλη ανευθυνότητα στις κανονιστικές της υποχρεώσεις προς τους καταναλωτές της Fanta και της Sprite που παρασκευάζονται από την Εταιρεία Εμφιαλώσεως της Νιγηρίας (…) Η NAFDAC δεν προστάτευσε τους πολίτες αυτού του μεγάλου έθνους με το να πιστοποιήσει ως ασφαλή για κατανάλωση από τον άνθρωπο αυτά τα προϊόντα, τα οποία γίνονται δηλητηριώδη με την παρουσία ασκορβικού οξέος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτατος δικαστής.

Η υπόθεση που οδήγησε στην ετυμηγορία-σταθμό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Νιγηρίας

Την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λάγος ακολούθησε αγωγή που ασκήθηκε κατά του ρυθμιστή (NAFDAC) και κατά της εθνικής Εταιρείας Εμφιαλώσεως της Νιγηρίας (Nigerian Bottling Company – NBC) από έναν επιχειρηματία στο Λάγος, τον δρ Emmanuel Fijabi Adebo.

Η NBC, η οποία εμφιαλώνει τα προϊόντα της Coca-Cola στη Νιγηρία είναι μέλος του ομίλου της ελληνικής εταιρείας εμφιαλώσεως Coca-Cola, σύμφωνα με το αμερικανικό CNN.

Η εταιρεία του ενάγοντος, Fijabi Adebo Holdings Limited, προσπάθησε να εξάγει τα προϊόντα της Coca-Cola στο Ηνωμένο Βασίλειο για λιανική πώληση τον Φεβρουάριο του 2007. Αλλά οι βρετανικές αρχές κατάσχεσαν και εν συνεχεία κατέστρεψαν τα εν λόγω προϊόντα, προτού αυτά φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.

Ο δρ Adebo υποστήριξε ότι αυτό έγινε επειδή τα προϊόντα αυτά περιείχαν υπερβολικά υψηλά επίπεδα του πρόσθετου “sunset yellow” και του βενζοϊκού οξέος (benzoic acid). Η τελευταία ουσία μπορεί να σχηματίσει το καρκινογόνο βενζόλιο, όταν συνδυαστεί με ασκορβικό οξύ, σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

on 10:44:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σάλος με Coca-Cola: "Προσοχή - Είναι δηλητηριώδη και δημιουργεί καρκίνο αν καταναλωθεί με… "

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.