loading...

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που το ΛΣ άνοιξε πυρ κατά του τουρκικού πλοίου «M/V ACT» αντί να κάνει ρεσάλτο
Από την πρώτη στιγμή γράψαμε πώς στην υπόθεση του τουρκικής σημαίας πλοίου «ACT», το οποίο φέρεται να μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και το Λιμενικό επιχείρησε να σταματήσει ρίχνοντας ακόμη και προειδοποιητικές βολές, υπάρχουν πολλά και σοβαρά ερωτήματα. Αυτά θα επιχειρήσουμε να «φωτίσουμε», καθώς το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και λίγο έλειψε να γίνει η αφορμή να ανάψει φωτιά στο Αιγαίο, με την Τουρκία να προειδοποιεί και να απειλεί.

Δύο στοιχεία είναι κομβικής σημασίας στο όλο θέμα. Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι το ελληνικό Λιμενικό δεν κατάφερε να οδηγήσει το πλοίο σε ελληνικό λιμάνι για έλεγχο και το δεύτερο πώς η πληροφορία ότι μεταφέρει ναρκωτικά δόθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα την DEA. Η εν λόγω υπηρεσία έχει δώσει αρκετές φορές «alarm» για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ξεκινώντας από το πρώτο στοιχείο αξίζει να σημειώσουμε πώς το Λιμενικό έχει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και μία ειδική μονάδα, την ΜΥΑ/ΛΣ η οποία έχει αναλάβει και έχει φέρει σε πέρας πολύ δύσκολες αποστολές με επιτυχία. Κι όμως στην υπόθεση του «ACT» δεν ενεπλάκη και αποφασίστηκε να επιχειρηθεί η ανακοπή της ρότας του εμπορικού πλοίου με ένα ταχύπλοο σκάφος αντί της πραγματοποίησης ρεσάλτου από τα κομάντος της ΜΥΑ.

Ήταν τυχαίο αυτό; Δεν υπήρχε διαθέσιμη μονάδα της ΜΥΑ για την αποστολή ή δεν υπήρχε αρκετός διαθέσιμος χρόνος προκειμένου να εκτελεστεί η επιχείρηση της νηοψίας από τους ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες του Λιμενικού Σώματος; Και στα τρία ερωτήματα η απάντηση είναι αρνητική. Και μονάδα υπήρχε, όπως αναφέρουν πληροφορίες και ο χρόνος αρκούσε για τη διεξαγωγή της αποστολής, αφού το τουρκικό πλοίο έπλεε 3,5 μίλια από την Ρόδο και με μικρή ταχύτητα.

Θα μπορούσε λοιπόν να γίνει νηοψία και να αποφευχθούν και οι προειδοποιητικές βολές τις οποίες η Τουρκία έσπευσε να εκμεταλλευτεί και να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Και στο σημείο αυτό μπαίνει το δεύτερο στοιχείο που είναι η πληροφορία από τις ΗΠΑ. Προφανώς και η DEA για να δίνει την πληροφορία περιμένει και να αξιοποιηθεί. Γιατί δεν αξιοποιήθηκε ή τουλάχιστον γιατί δεν κατέστη δυνατό να γίνει ο έλεγχος για ναρκωτικά ή όπλα;

Μία απάντηση είναι, όπως αναφέρουν στοιχεία του ρεπορτάζ, πώς η Ελλάδα στην περίπτωση αυτή κινήθηκε στη… μέση γραμμή. Σαφώς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει τις αμερικανικές πληροφορίες που στις περισσότερες περιπτώσεις επιβεβαιώνονται. Από την άλλη ενδεχομένως δεν ήθελε να δημιουργήσει ένα ακόμη σημείο τριβής με την Τουρκία, αν και τελικώς δεν κατάφερε να το αποφύγει.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη μη έκδοση των «8» Τούρκων στρατιωτικών τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί ότι ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα και στην απόπειρα δολοφονίας του. Δεν θα ήθελε, ίσως, η Αθήνα να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στο Κράνς Μοντάνα της Ελβετίας για το Κυπριακό και επίκειται η γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ από την γαλλική εταιρεία Total.

Ενδεχομένως λοιπόν να έγινε μία πολιτική-διπλωματική διαχείριση του θέματος χωρίς το ελληνικό Λιμενικό να εκτίθεται ιδιαίτερα, αφού έριξε προειδοποιητικές βολές κατά του τουρκικού εμπορικού πλοίου «ACT», η ιδιοκτήτρια εταιρεία του οποίου έχει ιδιαίτερα βεβαρυμένο παρελθόν, λόγω της εμπλοκής της σε λαθρεμπόριο όπλων, σε παράνομη διακίνηση μεταναστών και σε μεταφορά ναρκωτικών.

Ο δε καπετάνιος του πλοίου έχει και αυτό με τη σειρά του «μαύρο» μητρώο, αφού ήταν καπετάνιος ενός άλλου πλοίου, που μετέβη στα Γάζα με το Μαβί Μαρμαρά και συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανήκει στην οικογένεια βουλευτή του κόμματος του Ρ.Τ. Ερντογάν. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό δημοσίευμα του «pentapostagma.gr» που είχε ως τίτλο «πόλεμος» ΗΠΑ και Τουρκίας.

Είναι γεγονός πώς οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να απομονώσουν την Τουρκία και την ίδια στιγμή στρέφονται προς την Ελλάδα για λόγους που συνδέονται σαφώς με τα συμφέροντα τους στην περιοχή των Βαλκανίων, της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Η χώρα μας από την πλευρά της θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική όσον αφορά τις επιλογές της.

pentapostagma.gr

on 11:39:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που το ΛΣ άνοιξε πυρ κατά του τουρκικού πλοίου «M/V ACT» αντί να κάνει ρεσάλτο

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.