loading...

Το Theodorovias blog σας προτείνει έναν αλλιώτικο Μουσακά.... με φασολάκια


























Υλικά

1 κιλό (ζυγισμένα ακαθάριστα), μπαρμπούνια, καθαρισμένα
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από ελιά)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη, τριμμένη
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
40 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
60 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Για την μπεσαμέλ

500 ml φρέσκο γάλα, ζεστό
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
30 γρ. βούτυρο αγελαδινό (ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 - 150 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, τριμμένο


Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 13 - 15 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, αλατοπίπερο και 250 ml ζεστό νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να πιει το φαγητό τα υγρά του και να «δέσει» η σάλτσα. Ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Μπεσαμέλ: Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο) σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη, και το καβουρδίζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει μπεζ απόχρωση. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα με τον αυγοδάρτη, για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και να έχουμε ένα λείο, κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τη μισή ποσότητα τυριού, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τα φασολάκια και απλώνουμε από πάνω 3 - 4 κουτ. σούπας από την μπεσαμέλ, σε μια λεπτή στρώση. Ρίχνουμε τον κιμά και τον απλώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα ή με τη ράχη ενός κουταλιού. Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φασολάκια και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το μουσακά χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

http://www.gastronomos.gr

on 2:11:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το Theodorovias blog σας προτείνει έναν αλλιώτικο Μουσακά.... με φασολάκια

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.