loading...

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Παρατεταμένος καύσωνας- Τα μελτέμια επαναφέρουν τον κίνδυνο για πυρκαγιές

























Τον κώδωνα του κινδύνου για τις μέρες που έρχονται από άποψη καιρικών συνθηκών κρούει ο ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος κάνει λόγο για παρατεταμένο κύμα καύσωνα που θα διατηρηθεί μέχρι τουλάχιστον και το Σάββατο 12 Αυγούστου.
Ωστόσο προειδοποιεί ότι οι καιρικές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιών, καθώς τα μελτέμια ευνοούν τις πυρκαγιές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του έχει ως εξής:

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Όπως σας έχω ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες, αυτό το παρατεταμένο κύμα καύσωνα θα διατηρηθεί μέχρι τουλάχιστον και το Σάββατο 12 Αυγούστου. Αυτό που με ανησυχεί όμως, είναι το γεγονός ότι από τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας το μελτέμι στο Αιγαίο θα ενισχυθεί σημαντικά και επομένως ο κίνδυνος πυρκαγιών θα επιστρέψει.

ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες ημέρες θα είναι η αρκετή ζέστη σε επίπεδα ήπιου ή έως μέτριας έντασης καύσωνα, οι λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, η πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας αλλά και η σημαντική ενίσχυση του μελτεμιού από την Τετάρτη.

Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ 40-41°C
Όλες αυτές τις ημέρες δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά στις θερμοκρασίες που καθημερινά θα σημειώνονται. Αυτό σημαίνει ότι ως μέγιστες τιμές, ναι μεν δεν θα είναι ακραίες οι επικίνδυνες, αλλά η μεγάλη χρονική διάρκεια του καύσωνα ίσως κουράσει τον κόσμο.

Για παράδειγμα, μέχρι και το τέλος της εβδομάδας που έρχεται, θα σημειώνονται οι εξής μέγιστες σε τοπικό επίπεδο :
– Ανατολική Μακεδονία & Θράκη : 40°C
– Κεντρική Μακεδονία : 40-41°C
– Δυτική Μακεδονία : 37°C
– Ήπειρος : 40°C
– Επτάνησα : 38-39°C
– Θεσσαλία : 40-41°C
– Δυτική Στερεά : 41-42°C
– Κεντρική & Ανατολική Στερεά & Εύβοια : 38-39°C (πολύ τοπικά 40°C)
– Αττική : 38-39°C (δύσκολο για 40°C)
– Σποράδες : 36°C (πολύ τοπικά 37°C)
– Δυτική Πελοπόννησος : 40-41°C
– Ανατολική Πελοπόννησος : 40-41°C
– Βορειοανατολικό Αιγαίο : 38-39°C
– Νησιά Ανατολικού Αιγαίου : 37°C (στις ανατολικές ακτές που «βλέπουν» προς την Τουρκία : 39-40°C)
– Κυκλάδες : 36-37°C
– Κρήτη : 36°C (στα νότια παράλια : 38-39°C)
– Δωδεκάνησα : 37-38°C (πολύ τοπικά στα ανατολικά παράκτια : 39°C)
ΠΡΟΣΟΧΗ – ΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Από την Τρίτη (και ιδιαιτέρως Τετάρτη) και στη συνέχεια, οι βοριάδες στο Αιγαίο (Μελτέμια) θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εξάπλωση πυρκαγιών. Δεν θα πνέουν ισχυροί άνεμοι μόνο στο Αιγαίο, θα πνέουν ισχυροί και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.
Άρα λοιπόν, προσοχή από την Τρίτη στις εξής ακόλουθες περιοχές :
– Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο)
– Εύβοια
– Νότια τμήματα νομών Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας
– Ολόκληρος ο νομός Αττικής
– Ανατολική Πελοπόννησος
– Κυκλάδες
– Νησιά ανατολικού Αιγαίου
– Κρήτη
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 13 Αυγούστου και στη συνέχεια, φαίνεται ότι θα μας εγκαταλείψουν αυτές οι θερμές αέριες μάζες Βορειοαφρικανικής προελεύσεως οι οποίες θα μας ταλαιπωρήσουν όλη την ερχόμενη εβδομάδα.
Για το τι ακριβώς όμως πρόκειται να γίνει από την επόμενη Κυριακή και στη συνέχεια, είναι κάτι για το οποίο θα σας μιλήσω αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.





http://www.topontiki.gr

on 8:03:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Προειδοποίηση Καλλιάνου: Παρατεταμένος καύσωνας- Τα μελτέμια επαναφέρουν τον κίνδυνο για πυρκαγιές

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.