loading...

ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ για τον Καμμένο από Υποναύαρχο ε.α.: «Άσχετος, αφελής, αλλά και επικίνδυνος…»

Μετά την δημοσιοποίηση της αναφοράς του Ταξιάρχου Μιχαήλ Παπαδάκη του ΓΕΣ, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στην ΓΔΑΕΕ στη Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων και κυρίων Συμβάσεων (ΔΑΠΚΣ), και από όσα έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα για την πώληση στη Σαουδική Αραβία βλημάτων 105 mm Μ1 και βομβών ΜΚ-82 & ΜΚ-83, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Του Στέλιου Φενέκου*

Ο ταξίαρχος συναντήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες των ιεραρχικά προϊσταμένων του με τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Αμύνης της Σαουδικής Αραβίας, Συνταγματάρχη MOHAMMED ALENIAZI, αφού είχαν ειδοποιηθεί για την συνάντηση οι Ελληνικές αρχές του Υπουργείου Αμύνης, από την πρεσβεία μας στη Σαουδική Αραβία και από το Υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν υπήρχε ενέργεια του Ταξιάρχου Παπαδάκη χωρίς να ενημερώσει τον Γενικό Διευθυντή και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ.
Ο φερόμενος ως επίσημος πληρεξούσιος-μεσάζων κ. Βασίλης Παπαδόπουλος της εταιρείας OLYMPIC INDUSTRY SA, ήταν απολύτως άγνωστος στο Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, όπως διαβεβαίωσε με τηλεγράφημά της η Ελληνική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στον επίσημο στρατιωτικό εκπρόσωπο Συνταγματάρχη MOHAMMED ALENIAZI του Υπουργείου Αμύνης της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος ήλθε επίσημα στη χώρα μας, για να διαχειριστεί το ζήτημα της αιτούμενης αγοράς του υλικού.
Ο ορισμός του συγκεκριμένου Έλληνα κ. Βασίλη Παπαδόπουλου ως πληρεξουσίου, γνωρίσθηκε με εισερχόμενο έγγραφο στη ΓΔΑΕΕ/ ΔΑΚΠΣ από την ΓΔΑΕΕ/Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.
Ο Σαουδάραβας εκπρόσωπος στρατιωτικός Σχης M. ALENIAZI, δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την παραγγελία που διαπραγματευόταν ο Β. Παπαδόπουλος, των 300.000 βλημάτων και των βομβών και αιτήθηκε άμεσα την παραλαβή 100.000 βλημάτων για να μεταφερθούν το συντομότερο δυνατόν στη Σαουδική Αραβία.
Ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, παρουσία των Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, του Δντη ΓΔΑΕΕ, Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α. Θ. Συμεωνίδη, Διευθυντού ΣΓ/ΥΕΘΑ Σχη (Μχ) Α. Χατζηαλεξανδρή, του Διευθυντή Μονάδας Εσωτερικού ελέγχου του ΥΠΕΘΑ και του βοηθού υπασπιστού ΠΑ/ΥΕΘΑ, διέταξε όντως να συλληφθεί ο Ταξίαρχος Μ. Παπαδάκης από τους Στρατονόμους και στη συνέχεια να κρατηθεί σε απομόνωση φρουρούμενος , πράγμα που έγινε επί ημίωρο. Στη συνέχεια του γνώρισε ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα, χωρίς την τήρηση καμίας θεσμικής διαδικασίας, υπερβαίνοντας κατάφωρα τις εξουσίες του.

Συμπεράσματα

Κατόπιν όλων αυτών των γεγονότων, είναι προφανή τα παρακάτω για την όλη μεθόδευση:

Το να πουλήσεις πυρομαχικά σήμερα στη Σαουδική Αραβία, η οποία ξέρεις ότι θα τα χρησιμοποιήσει για να βομβαρδίσει αμάχους (γεγονός που κάνει τους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ να επεξεργάζονται κυρώσεις), είναι από μόνο του εγκληματικό.
Το να πουλήσεις πυρομαχικά με αδιαφανείς διαδικασίες και με άγνωστους πληρεξούσιους, σε μία Σαουδική Αραβία όπου υπάρχει εσωτερική σύγκρουση μεταξύ των κέντρων εξουσίας και των παράκεντρων, με τους βασιλικούς μνηστήρες και πρίγκιπες να διεκδικούν με κάθε τρόπο την εξουσία, είναι εξ ίσου εγκληματικό, γιατί δεν ξέρεις που θα καταλήξουν, πως και εναντίον ποίων θα χρησιμοποιηθούν. Πόσο μάλλον όταν διαπιστώνεις ότι ο υποτιθέμενος πληρεξούσιος, είναι άγνωστος στους επίσημους εκπροσώπους του Υπουργείου άμυνας της χώρας

Το να πουλήσεις πυρομαχικά πυροβολικού και βόμβες παρωχημένης τεχνολογίας, που έχουν εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ζωής τους σε απίστευτα μεγάλη τιμή, και με διαδικασίες επείγοντος, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και στη περιοχή (όπως προαναφέραμε), θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον άσχετος, για να μην καταλάβεις τον λόγο του επείγοντος ή να είσαι τόσο στυγνός που αδιαφορείς.

Το να μην ενδιαφέρεσαι για το ότι διαπιστώνονται τεράστιες διαφορές στους αριθμούς πυρομαχικών που αιτείται ο επίσημος κρατικός λειτουργός της Σαουδικής Αραβίας, έναντι του τριπλάσιου αριθμού που διαπραγματεύεται ο πληρεξούσιος διαμεσολαβών από το Κιλκίς, και να μην υποπτεύεσαι ότι κάτι στραβό γίνεται και ότι τα πυρομαχικά μπορεί να προορίζονται για κάποιους άλλους, δεν είσαι απλά άσχετος και αφελής, αλλά και επικίνδυνος για όλο τον κόσμο, και όχι μόνο για τη χώρα σου.
Το να προσπαθείς με κατασταλτικές και παράνομες ενέργειες να βουλώσεις τα στόματα των δημόσιων λειτουργών για να μην αποκαλυφθούν οι ανοησίες σου, και να πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, είναι ακόμη μεγαλύτερη ανοησία και κακό του κεφαλιού σου.

Το να πιστεύεις ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα αντιδράσει και θα ανεχθεί τις παρανομίες σου, είναι ίσως η μόνη εκτίμηση που μπορεί να μην κάνεις λάθος. Αν και εξακολουθώ να ελπίζω, ότι κι εκεί κάνεις λάθος.
Το να κρύβεται το Υπουργείο εξωτερικών από τις δικές του ευθύνες (γιατί χρειάζεται και η δική του συμφωνία για την πώληση και εξαγωγή των πυρομαχικών), ήταν αναμενόμενο.

Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο όμως είναι το να ενεργούν κι αυτοί τόσο ανεύθυνα, ώστε να μην έχουν προσμετρήσει όλες τις παραπάνω δυσμενείς παραμέτρους στο διεθνές περιβάλλον.

Καθώς επίσης και τις εγγυήσεις με τα απαιτούμενα επίσημα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, τα οποία δέον να προσκομίσει επισήμως η χώρα που αγοράζει τα πυρομαχικά, και όχι ο πληρεξούσιος διαμεσολαβών στην πώληση Έλλην πολίτης εκ του Κιλκίς προερχόμενος, με τον οποίο υπογράφεται στο πόδι εσπευσμένα και στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου της Μίκρας, μια τέτοια συμφωνία.
*Ο Στέλιος Φενέκος είναι Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ και Πρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών».

Πηγή : makeleio.gr

on 6:14:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΑΡΘΡΟ – ΒΟΜΒΑ για τον Καμμένο από Υποναύαρχο ε.α.: «Άσχετος, αφελής, αλλά και επικίνδυνος…»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.