loading...

Δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα ο Κουφοντίνας στην άδειά του





















Σε θέμα της ημέρας έχει εξελιχθεί η άδεια που χορηγήθηκε στον τρομοκράτη εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά από 15 χρόνια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, μετά την πολλοστή αίτηση για διήμερη άδεια, κατάφερε να πάρει την έγκριση του αρμόδιου συμβουλίου του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Αν και στο παρελθόν αντίστοιχα αιτήματα απορρίπτονταν, αυτή τη φορά τα μέλη της επιτροπής αδειών του Κορυδαλλού, ανάμεσά τους και εισαγγελέας, του επέτρεψαν την ολιγοήμερη έξοδό του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των απορριπτικών διατάξεων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο παρελθόν είχε κριθεί είτε ύποπτος φυγής είτε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Πριν περίπου δύο χρόνια δε, η επιτροπή αδειών απέρριψε ακόμα μία αίτησή του, υποστηρίζοντας ότι «δεν παρέχει εχέγγυα καλής χρήσης της άδειας», διότι «στο πρόσφατο παρελθόν είχε δημοσιοποιήσει με αναρτήσεις στο διαδίκτυο απόψεις υποστηρικτικές της δράσης και των απόψεων άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με μέλη των οποίων μάλιστα συγχρωτίζεται εκεί όπου κρατείται και όπου τοποθετήθηκε μετά από δικές του έντονες πιέσεις».

Οι περιοριστικοί όροι
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν επιβληθεί συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι τους οποίους πρέπει να τηρεί. Θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμείνει, στον Βαρνάβα Αττικής.

Παράλληλα η έξοδός του από τις φυλακές έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων

Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων τονίζεται πως «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται».

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σχετικά με τη χορήγηση άδειας στον καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν Δ. Κουφοντίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ:

Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.
Dura lex, sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους.
Πολιτική θύελλα
«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Οχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών», ήταν η πρώτη άμεση δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέσω twitter τοποθετήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη. «Τον θεωρώ επικίνδυνο τον κ. Κουφοντίνα. Ποιος θα μας δώσει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος».

Αντίθετος στην εξέλιξη χορήγησης άδειας στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, είναι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει πως θα πρέπει το Συμβούλιο, που πέρσι είχε απορρίψει ο αίτημα του Κουφοντίνα να πάρει άδεια από την φυλακή, με το σκεπτικό ότι ήταν «αμετανόητος», να δώσει εξηγήσεις για το σκεπτικό στο οποίο βασίζει σήμερα την απόφασή του να δοθεί άδεια.


«Επειδή ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί με τον τρομοκρατικό νόμο και ο νόμος αυτός καταδικάζει αυτούς που στρέφονται κατά του κράτους και της Δημοκρατίας σε ισόβια. Όταν λέμε ισόβια, όμως, πρέπει να εννοούμε ισόβια», υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος στα parapolitika.gr και τονίζει: «Πέραν τούτου ο Κουφοντίνας δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τα ειδεχθή εγκλήματά του. Έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη. Μετά τα παραπάνω διαφωνώ με την λογική της χορήγησης της διήμερης άδειας. Το ίδιο Συμβούλιο πέρυσι είχε απορρίψει το αίτημά του με το σκεπτικό ότι είναι αμετανόητος. Θα έχει ενδιαφέρον κι εγώ προσωπικά θέλω πολύ να διαβάσω το νέο σκεπτικό στο οποίο βασίζεται η νέα του απόφαση».


eleftherostypos.gr

on 12:01:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα ο Κουφοντίνας στην άδειά του

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.