loading...

Επτά ένοχοι για τις χρυσές επιχορηγήσεις ΔΕΗ προς ΓΕΝΟΠΜόνον επτά από τους 59 κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις χρυσές επιχορηγήσεις της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, έκρινε ενόχους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αθωώνοντας - ομόφωνα - τους υπολοίπους 51, είτε για λόγους παραγραφής, είτε για λόγους ουσίας.

Μη υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα (είχε ζητήσει την ενοχή των 56 από τους 59 κατηγορουμένους), το δικαστήριο απεφάνθη περί ενοχής των επτά, ως προς το αδίκημα της απάτης, χωρίς την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50, αναγνωρίζοντας σε όλους το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν ξεκινούν από τα 3 χρόνια φυλάκισης και εκτείνονται στα 5 χρόνια κάθειρξης. Το δικαστήριο έκρινε για όλους ανεξαιρέτως ότι η έφεση πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ως εκ τούτου είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο οδηγούνταν σε δίκη 59 άτομα (σ.σ ένας απεβίωσε), τα χρήματα δόθηκαν κατά την τριετία 2008 -2011 παρανόμως στον συνδικαλιστικό φορέα, για να μετεξελιχθούν σε πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα, ακόμη και ποσά για πάρκιν μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων.

Η ΔΕΗ είχε μάλιστα χορηγήσει - χωρίς τις απαιτούμενες διασφαλίσεις - δάνειο στη ΓΕΝΟΠ, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο ουδέποτε έλαβε πίσω.


tovima.gr  

on 6:46:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Επτά ένοχοι για τις χρυσές επιχορηγήσεις ΔΕΗ προς ΓΕΝΟΠ

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.