loading...

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018...Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία

























Η Γαλλία αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με 4-2 της Κροατίας στο «Λουζνίκι» της Μόσχας. 20 χρόνια μετά τον πρώτο τους τίτλο, οι «τρικολόρ» ανέβηκαν στην κορυφή του «ποδοσφαιρικού κόσμου» με συνδετικό κρίκο τον Ντιντιέ Ντεσάν που έγινε ο τρίτος άνθρωπος μετά τους Μάριο Ζαγκαλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ που κατακτά το Μουντιάλ τόσο με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, όσο και με αυτήν του προπονητή.

Οι Γάλλοι πανηγύρισαν δίκαια την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ η «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης Κροατία αν και παρέμεινε ανταγωνιστική για μεγάλο μέρος του τελικού ,φάνηκε ιδιαίτερα κουρασμένη λόγω της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλλε κατά την διάρκεια της φάσης των νοκ αόυτ και κυρίως των συνεχόμενων προκρίσεών της σε παρατάσεις.

Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, οι Κροάτες επιχείρησαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στον αγώνα, χωρίς όμως να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία . Ένα αυστηρό φάουλ που κέρδισε ο Γκριζμάν λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έφερε το 1-0, καθώς ο ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης εκτέλεσε με σέντρα, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Μάτνζουκιτς και κατέληξε στα δίχτυα στο 18ο λεπτό. Με αυτό το τέρμα, ο Μάτζουκιτς έγραψε –δυστυχώς για αυτόν- ιστορία, σκοράροντας το πρώτο αυτογκόλ όλων των εποχών σε τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Οι Κροάτες αντέδρασαν άμεσα, ισοφαρίζοντας με ωραίο γκολ του Ιβάν Πέρισιτς στο 28ο λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός της Ίντερ, αφού ξεπέρασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής τον Νγκολό Καντέ, σούταρε με το αριστερό, νικώντας τον Γιορίς. Πριν καταλήξει στα δίχτυα, η μπάλα άλλαξε ελάχιστα πορεία, βρίσκοντας στο σώμα του Ράφαελ Βαράν. Εννέα λεπτά αργότερα, η Γαλλία κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αντουάν Γκριζμάν.

Ο Ιβάν Πέρισιτς έκανε χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή έπειτα από χτύπημα κόρνερ και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Νέστορ Πιτάνα, αφού συμβουλεύτηκε το VAR καταλόγισε την παράβαση. Ο Γκριζμάν εκτέλεσε δεξιά, ο Σούμπασιτς έπεσε αριστερά και η Γαλλία πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με 2-1, χωρίς να έχει δημιουργήσει την αίσθηση πως πιέζει την αντίπαλό της.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά για την Κροατία, η οποία στο πρώτο πεντάλεπτο έχασε μια καλή ευκαιρία σε σουτ του Ρέμπιτς από πλάγια θέση πιέζοντας για την ισοφάριση. Η Γαλλία απάντησε στο 52ο λεπτό με εντυπωσιακό σπριντ του Εμπαπέ που κέρδισε τον Βίντα, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Σούμπασιτς, επίσης από πλάγια θέση. Οι Γάλλοι σταθεροποίησαν το παιχνίδι και άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, βρίσκοντας και τρίτο γκολ στο 59ο λεπτό με τον Πογκμπά, που σκόραρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα με φαλτσαριστό σουτ, νικώντας τον Σούμπασιτς που λόγω των συμπαικτών του δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο, αργώντας να πέσει.

Οι Γάλλοι έκαναν το 4-1 στο 65’ με ωραίο σουτ του Εμπαπέ εκτός περιοχής, σε φάση που φέρει ξεκάθαρη ευθύνη ο Σούμπασιτς, καθώς θα μπορούσε να είχε αντιδράσει καλύτερα δεδομένου οτι η μπάλα δεν κατέληξε στην γωνία του τέρματος. Ο αρχηγός των Γάλλων, Ούγκο Γιορίς, ξαναέδωσε «ζωή» στο παιχνίδι με παιδικό λάθος, αποφασίζοντας χωρίς λόγο να κάνει μια τρίπλα ακριβώς μπροστά στην εστία του. Ο Μάτζουκιτς την κατάλαβε, του έκλεψε την μπάλα και σκόραρε για το 4-2 στο 69ο λεπτό. Τα υπόλοιπα 20 λεπτά, κύλησαν με ξεκάθαρη υπεροχή της Κροατίας αλλά η μεγάλη φάση απουσίασε και ο τίτλος κατέληξε στους Γάλλους για 2η φορά, που έπιασαν στην λίστα των τροπαιούχων τις Ουρουγουάη και Αργεντινή. Πρώτη στην σχετική λίστα παραμένει η Βραζιλία με 5 κατακτήσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς - Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς(81’ Πιάτσα) - Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς – Ρέμπιτς(71΄ Κράμαριτς), Μόντριτς, Πέρισιτς – Μάντζουκιτς.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς - Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ - Πογκμπά, Καντέ (54’ Νζονζί) - Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ματουιντί(73’ Τολισό) – Ζιρού (82΄ Φεκίρ).

kathimerini.gr   

on 8:10:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018...Πρωταθλήτρια κόσμου η Γαλλία

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.