loading...

Το δικαίωμα να μην καταβάλει ο πολίτης τους φόρους
Του Δημήτρη Καζάκη

Κυριολεκτικά έχουν οργιάσει με τη λεγόμενη φοροδιαφυγή. Εμφανίζουν τα αυξημένα χρέη προς την εφορία (ΑΑΔΕ) και εν χορώ καταλήγουν στο αναπόφευκτο και – κατ’ αυτούς – αδιαμφισβήτητο γεγονός της αυξημένης φοροδιαφυγής. Και η φοροδιαφυγή εξ ορισμού ισούται με έγκλημα καθοσιώσεως.

Από τους μεγαλοδημοσιογράφους, που έφτιαξαν περιουσίες με μαύρες αμοιβές και άλλα τυχερά κάτω από το τραπέζι, έως τους λεγόμενους «ειδικούς» να ξέρετε ένα πράγμα. Όποτε ακούτε κάποιον να καταριέται την μάστιγα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και να της χρεώνει την κατάντια μας σήμερα, είτε πρόκειται για «αλαφροΐσκιωτο» – όπως λέει ο λαός μας – αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται, είτε για διατεταγμένη υπηρεσία.

Πληροφορούμαι ότι μεγαλοδημοσιογράφοι έχουν κλείσει συμφωνίες με την ΑΑΔΕ. Η συμφωνία προβλέπει να βγαίνουν λάβροι καταγγέλλοντας την φοροδιαφυγή του μικρομεσαίου, του εμποράκου, του μεροκαματιάρη, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια για τους εξοντωτικούς ελέγχους εναντίον των απλών πολιτών και η ΑΑΔΕ με τη σειρά της θα κάνει τα στραβά μάτια για τις δικές τους υποθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε μαύρο χρήμα. Όποτε λοιπόν ακούτε μεγαλοδημοσιογράφο να μαίνεται εναντίον της φοροδιαφυγής μ’ αυτόν τον τρόπο, να ξέρετε ότι κατά πάσα πιθανότητα κρύβεται συμφωνία παρασκηνίου με την ΑΑΔΕ.

Όταν ακούτε νομικούς, φοροτεχνικούς, καθηγητάδες και κάθε λογής «ειδικούς» να εμφανίζονται σε πάνελ για να καταδικάσουν μετά βδελυγμίας την φοροδιαφυγή αδιακρίτως, να είστε απολύτως σίγουροι ότι πρόκειται για διαπλεκόμενους του μαύρου χρήματος. Πρόκειται για ένα υπερεθνικό κύκλωμα μαύρου χρήματος που δρα ασύδοτα δια μέσου των τραπεζών, των επενδύσεων σε χαρτιά (μετοχές, ομόλογα, κοκ), της ξαφνικής επέκτασης εταιρικών αλυσίδων, κάθε λογής «συνεργασιών» ιδίως με το κράτος και την εξωστρεφή λεγόμενη ανάπτυξη. Το κύκλωμα αυτό συνιστά σήμερα την πρώτη και μεγαλύτερη βιομηχανία στη χώρα υπό καθεστώς υψηλής πολιτικής προστασίας και ξεπλένει εκατοντάδες δις κάθε χρόνο από εγκληματικά, πολιτικά και επιχειρηματικά κυκλώματα.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο διαπλεκόμενοι είναι όλοι αυτοί που η καλή μας κρατική και ιδιωτική τηλεόραση εμφανίζει ως «ειδικούς» για να κατσαδιάσουν τον απλό πολίτη. Εκείνον δηλαδή που τολμά να θέσει την επιβίωση τη δική του και της οικογένειάς του πάνω από την καταβολή των φόρων κι έτσι στερεί το κράτος από «ζεστό χρήμα». Όσο πιο σελέμπριτι είναι ο «ειδικός», όσο πιο συχνά εμφανίζεται στα πάνελ της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης ως εκπρόσωπος της πάταξης της φοροδιαφυγής, τόσο πιο διαπλεκόμενος είναι με το μαύρο χρήμα της πολιτικής, των επιχειρήσεων και του εγκλήματος.

Σήμερα έχουν κι έναν παραπάνω λόγο. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από δαύτους έχουν βάλει υποψηφιότητα, είτε οι ίδιοι, είτε διαμέσου εταιρειών, για «φοροελεγκτές» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Δηλαδή να ασκούν ως ιδιώτες μισθωτές τον φορολογικό έλεγχο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Σε όλους εμάς δηλαδή που δεν κρύβουμε τεράστιες περιουσίες σε offshore και στα χαρτοφυλάκια των funds.

Με άλλα λόγια οι «φοροελεγκτές» δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι των ΔΟΥ, ή του υπουργείου οικονομικών, αλλά ιδιώτες, ή ιδιωτικές εταιρείες, όπως οι εισπρακτικές, που θα έχουν μισθώσει από την ΑΑΔΕ το δικαίωμα να ασκούν φορολογικούς ελέγχους. Σε όλους μας αδιακρίτως. Το προβλέπει το 3ο Μνημόνιο και πρόκειται να αρχίζει να εφαρμόζεται από το 2019, ως «μεταμνημονιακό» μέτρο!

Και μάλιστα αυτοί οι «φοροελεγκτές» θα έχουν ως ανταμοιβή ποσοστό επί του ύψους των φορολογικών παραβάσεων που θα καταλογίζουν στους υπόχρεους. Δηλαδή αν καταλογίσουν φορολογική παράβαση ύψους 100.000 ευρώ, τότε ο «φοροελεγκτής» θα δικαιούται ένα ποσοστό επί του ποσού αυτού! Όσο μεγαλύτερη θα είναι η φορολογική παράβαση που καταλογίζουν, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι απολαβές του «φοροελεγκτή». Σκεφτείτε τι έχει να γίνει.

Να γιατί η ΑΑΔΕ έχει ετοιμάσει ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των «φοροελεγκτών» και την ασυλία τους έναντι των πολιτών. Ώστε οι πολίτες που θα υπόκεινται στον έλεγχο των «φοροελεγκτών», να μην μπορούν να προστατευθούν από την εγκληματική τους δράση.

Φανταστείτε μπίζνα. Κι όσοι θέλουν μερίδιο από τη νομότυπη αυτή ληστεία, εμφανίζονται από σήμερα ως «ειδικοί», χλευάζουν – έχοντας εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει σοβαρός αντίλογος – όσους καταδεικνύουν το προφανές ότι οι φόροι σήμερα είναι δημευτικοί και επομένως η φοροδιαφυγή για τους πολλούς είναι αναγκαστικά μέθοδος επιβίωσης. Όλοι αυτοί οι ευυπόληπτοι «ειδικοί» διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την φοροδιαφυγή του ψιλικατζή και ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι, μαζί με το «θάνατο του εμποράκου» με πρόσθετα ακόμη πιο ληστρικά φορολογικά μέτρα προκειμένου το «κράτος να εισπράξει ζεστό χρήμα».

Το κράτος; Ή οι δανειστές και τα τσιράκια τους, όλο αυτός ο παρδαλός συρφετός καθαρμάτων που είτε ως στελέχη των μνημονιακών αρχών, είτε ως σύμβουλοι, επίτροποι, ελεγκτές, «ειδικοί», μαζί με τον επιφανή υπόκοσμο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και του εγκλήματος που ξέρει όσο κανένας άλλος να επωφελείται από τέτοιες καταστάσεις πρωτοφανούς ανωμαλίας, έχουν επιπέσει στη χώρα μας και στο λαό μας ως αγέλη από αρπακτικά;

Ποιο κράτος, όταν ένας ιδιωτικός φορέας, μια ανεξάρτητη αρχή υπεράνω Συντάγματος και κάθε έννοιας κράτους δικαίου, η ΑΑΔΕ, συγκεντρώνει το σύνολο των δημοσιονομικών εσόδων – έως και τα πρόστιμα από τις τροχαίες παραβάσεις. Για ποιόν λόγο; Μόνο και μόνο για να ελέγχουν απόλυτα οι δανειστές πότε και για ποιες ανάγκες πρέπει να γίνουν οι εκταμιεύσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση;

Οι Έλληνες πολίτες, η συντριπτική πλειοψηφία που ξέρει να ζει από τη δουλειά της, γνωρίζει άριστα πώς ανέκαθεν είχε ένα διεφθαρμένο και απόλυτα διαπλεκόμενο κράτος, φέουδο άνομων πολιτικών και επιχειρηματικών κυκλωμάτων. Ήξερε πολύ καλά ότι το κράτος αυτό ήταν πάντα δυνάστης του. Ποτέ δεν του στάθηκε. Ποτέ δεν λειτούργησε φιλικά προς αυτόν για την προστασία και την ασφάλειά του.

Όμως σήμερα το κράτος αυτός έχει πάρει προαγωγή. Υπό το καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει οι Ευρωπαίοι δανειστές, έχει προαχθεί από διεφθαρμένο κράτος, σε κράτος γκάνγκστερ! Ένα κράτος δηλαδή όπου ο ίδιος ο νόμος και η διακυβέρνηση της χώρας προστατεύει με κάθε τρόπο την κλεπτοκρατία της εξουσίας και κάθε λογής εγκλήματος εναντίον του απλού πολίτη, της ζωής και της περιουσίας του.

Ένα κράτος που έχει βάλει στόχο την οικονομική, κοινωνική, ακόμη και την φυσική εξόντωση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών προς όφελος ξένων πρωτίστως συμφερόντων. Σ’ αυτό το κράτος δεν οφείλει τίποτε ο Έλληνας πολίτης. Ούτε φόρους, ούτε υπακοή.

Απέναντι σ’ αυτό το κράτος και τη μαφία που λειτουργεί υπό την προστασία του υπάρχει μόνο μια υποχρέωση για τον Έλληνα πολίτη. Το δικαίωμα στην αντίσταση, όπως μπορεί κι όσο μπορεί. Ακόμη και με τη φοροδιαφυγή. Έως ότου συνεννοηθούμε και συνεργαστούμε όλοι μας προκειμένου να το ξεφορτωθούμε μια για πάντα.

Ο Δημήτρης Καζάκης είναι Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ.


epamhellas.gr   

on 8:02:00 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το δικαίωμα να μην καταβάλει ο πολίτης τους φόρους

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.