loading...

Ο Τσίπρας κλέβει τώρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου -Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις





















ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙ



Η αλήθεια είναι ότι το tweet που έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας ανήμερα της επετείου του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου «έβγαζε μάτι».

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο τίμησε την επέτειο, σημειώνοντας ότι «σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, που κατάφερε να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου», αλλά υιοθέτησε και τα συνθήματά του. Ότι, δηλαδή, «ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά». Ακόμα και τους «μη προνομιούχους» θυμήθηκε, ταυτίζοντάς τους με «τους πολλούς», που λένε σήμερα τα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ.
































«Εβγαζε μάτι» η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εκείνους που προσπάθησε να προσεγγίσει -ανεπιτυχώς, όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές- με τις μεταγραφές των φθαρμένων υλικών από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τύπου Στέφανου Τζουμάκα. Έβγαζε μάτι, σημειώνουν στελέχη στο ΚΙΝΑΛ, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεταιριστεί τους προοδευτικούς, αντιδεξιούς ψηφοφόρους, που μπορεί να θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διατηρούν επιφυλάξεις και είναι καχύποπτοι με την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.

Το τελευταίο χαρτί του Αλέξη Τσίπρα

Είναι «το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «αλλά και αυτό θα αποδειχθεί μια αυταπάτη». Όχι μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις το διαψεύδουν. Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα είτε να παγιώνεται στις 9 μονάδες -δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής»- είτε να διευρύνεται και να φθάνει τις 11 μονάδες, όπως προέκυψε από την έρευνα της εταιρείας Prorata.


Το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα, σημειώνουν στην Πειραιώς, «θα διαψευστεί παταγωδώς», αφενός γιατί οι ψηφοφόροι έχουν μια τελείως διαφορετική αντίληψη στο πώς αυτοπροσδιορίζονται στην κλίμακα Δεξιά - Αριστερά, όχι μόνο γιατί τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουν χρωματίσει τελείως αρνητικά την έννοια της Αριστεράς, αλλά και γιατί το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ταιριάζει με τα κλασικά στερεότυπα της Μεταπολίτευσης.

Ο μεταρρυθμιστικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνουν, η εκσυγχρονιστική του ατζέντα, οι ήπιοι, ενωτικοί και συναινετικοί τόνοι που χρησιμοποιεί και η μετριοπαθής του συμπεριφορά, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας -συν οι υποψήφιοι βουλευτές που έχουν προστεθεί στις λίστες της ΝΔ, με πρόσωπα ακόμα και με αριστερή καταγωγή και ιδεολογία- έχουν ακυρώσει τελείως το αντιδεξιό σύνδρομο. Και αυτό φαίνεται και από τις εισροές που έχει η Νέα Δημοκρατία από άλλους χώρους, στα αριστερά της.

Η οργή της Φώφης

Η ανάρτηση πάντως του Αλέξη Τσίπρα ήταν αρκετή για να «πάρει φωτιά» η Φώφη Γεννηματά, που δικαίως βλέπει άλλη μια προσπάθεια του πρωθυπουργού να υποκλέψει τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ. Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για «κρεσέντο υποκρισίας» και θύμισε ακόμα και το «βρώμικο '89», αφού το Κίνημα Αλλαγής ακριβώς στους ίδιους «αντιδεξιούς» ψηφοφόρους απευθύνεται, για να μπορέσει να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις εκλογές και να αποφύγει το σκληρό πρέσινγκ του νέου δικομματισμού.

Η ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές, διέρρηξε τους δεσμούς της ηγεσίας του κόμματος με το φιλομεταρρυθμιστικό κομμάτι του Κινήματος, που έβλεπε θετικά τη συγκρότηση ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου και την απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ, και η μοναδική δεξαμενή ψηφοφόρων που απέμεινε είναι οι «παλαιοί Πασόκοι», που έχουν απογοητευθεί με το κυβερνών κόμμα, αλλά δεν μπορούν να ψηφίσουν Δεξιά...

Εξ αυτού του λόγου η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα θεωρήθηκε ακόμα μία απάτη και ακόμα μία προσπάθεια υφαρπαγής των ψήφων του ΚΙΝΑΛ. Μόνο που, όπως δείχνουν οι έρευνες, η κατηγορία αυτή των ψηφοφόρων μειώνεται σταθερά, ενώ οι μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΙΝΑΛ παραμένουν πολύ περιορισμένες.

Η στόχευση του Κινήματος σε αυτούς μόνο τους ψηφοφόρους φάνηκε άλλωστε και από την πρόσφατη παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην ιστοσελίδα του, για την ανάπτυξη και τη σοσιαλιστική αντίληψη για μια Νέα Αναπτυξιακή Πολιτική, που αφιέρωσε μόλις 15 λέξεις για να ασκήσει κριτική στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε εξαιρετικά μάλιστα ήπιους τόνους, και όλο το υπόλοιπο κείμενο ήταν αφιερωμένο στη σφοδρή καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά. «Λες και το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο νεοφιλελευθερισμός, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε, και όχι ο κρατισμός, που ήταν η κυρίαρχη ιδεολογία όλων των κομμάτων εξουσίας, από τη Μεταπολίτευση και μετά»... σημείωναν άσπονδοι φίλοι του πρώην πρωθυπουργού. Αλλά φυσικά, κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε δύο εβδομάδες το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει.



.iefimerida.gr/    

on 2:43:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ο Τσίπρας κλέβει τώρα και τον Ανδρέα Παπανδρέου -Αγωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.