Καιρός για φρέσκια και λαχταριστή μαρμελάδα βερίκοκο...
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
11:02:00 π.μ.
Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του καλοκαιριού!
Διαλέξτε όμορφα, όχι πολύ ώριμα βερίκοκα και απολαύστε το χρώμα τους και το άρωμά τους .
Συστατικά:
3 κιλά βερίκοκα Μπεμπέκου ή Διαμαντοπούλου γερά
2.25Ο γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι νερού λεμόνι χυμό στο τέλος, αφού έχει δέσει η μαρμελάδα
λίγο κονιάκ
Οδηγίες:
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα και αφαιρούμε μόνο το κουκούτσι.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις δηλαδή μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη, βερίκοκα, ζάχαρη κ.ο.κ.
Από πάνω ρίχνουμε το νερό.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία ώστε η μαρμελάδα να αρχίσει να σιγοβράζει.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα προσεκτικά συνεχώς για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στον πάτο της κατσαρόλας.
Βράζουμε μέχρι να γίνει διάφανη και γυαλιστερή.
Μόλις δέσει, ρίχνουμε μέσα το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την βάλουμε στα βάζα.
Αφήνουμε να πέσει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και από πάνω ρίχνουμε μια στρώση κονιάκ, που δίνει άρωμα και βοηθά ώστε να μείνουν μακριά τα βακτήρια για περισσότερο καιρό.
Κλείνουμε τα βάζα και η μαρμελάδα διατηρείται πολύ καιρό στο ψυγείο ή σε κρύο και σκοτεινό μέρος.
http://www.gourmed.gr/
on 11:02:00 π.μ..
Filed under
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
.
You can follow any responses to this entry through the
RSS 2.0
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.
Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.
Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.