Pages

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα στις 15:00 το υπουργικό συμβούλιο, που θα ξεκινήσει με την εισήγηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συνεδρίαση θα υπάρξει απολογισμός στον απόηχο και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ενώ θα τεθούν τα επόμενα βήματα και για το κυβερνητικό έργο, τα νομοσχέδια που επίκεινται.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, ενώ έχει εκφραστεί ήδη και η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος για την συνταγματική αναθεώρηση, σε επόμενη φάση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγή Γαλιατσάτου για το real.gr, μετά τη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές και εν όψει της επικείμενης εκταμίευσης της δόσης και της επιστροφής στην ομαλότητα, ο Πρωθυπουργός θέλει να στείλει μήνυμα στους πολίτες, πως τα δύσκολα βρίσκονται πίσω και πως η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα φάση οικονομικής ανάπτυξης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός θα αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της εισήγησής του (που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά) παρουσιάζοντας τις θετικές προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία αλλά και το πώς σχεδιάζει να κινηθεί η κυβέρνησή του ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της χώρας.

Γι’ αυτό άλλωστε, αναμένεται να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο πέρα από μια σειρά νομοσχέδια που παίρνουν το δρόμο για τη Βουλή και έναν «οδικό χάρτη» με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο χάρτης αυτός θα βασίζεται σε 4 πυλώνες (εκσυγχρονισμός του κράτους, αναπτυξιακά εργαλεία, κοινωνική πολιτική, θεσμικές αλλαγές) και θα έχει ορίζοντα τετραετίας, θα αρχίσει ωστόσο να υλοποιείται άμεσα, με τα πρώτα νομοσχέδια να έρχονται στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως τα νομοσχέδια αυτά θα αφορούν - στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του κράτους - την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και καπνικών προϊόντων. Από τα αναπτυξιακά έχει ήδη κατατεθεί ο αναπτυξιακός νόμος, ενώ αναμένεται και το νέο πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται στην εισήγησή του να αναφερθεί εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ενώ θα ανοίξει τη συζήτηση και για τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές, από τη συνταγματική αναθεώρηση ως την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Πέρα από τον οδικό χάρτη, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε απολογισμό της αξιολόγησης και να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση δεν υποχώρησε από τις «κόκκινες» γραμμές της, ενώ θα αναφερθεί εκτεταμένα στις προοπτικές της οικονομίας και την προσδοκία ανάπτυξης στο β’ εξάμηνο του έτους, καθώς και στην προοπτική σταδιακής χαλάρωσης των capital controls.

Αναμένεται τέλος να ζητήσει από τους υπουργούς του να τρέξουν όσο πιο δυνατόν γρηγορότερα τα πράγματα στους τομείς ευθύνης τους, ώστε οι θετικές προοπτικές να ενισχυθούν.
Πηγή: amna.gr, real.gr
boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.