Pages

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Δέμα «θανάτου» σε σπίτι προέδρου εφετών στο Χολαργό

Εξουδετερώθηκε από το ΤΕΕΜ

Περιείχε επτά φωτοβολίδες και καλωδίωση - Απεστάλη στην ανώτερη δικαστικό που είχε παραπέμψει σε δίκη την υπόθεση της Χρυσής Αυγής - Στην Αντιτρομοκρατική η έρευνα

Τρομο- δέμα με παραλήπτη την πρόεδρο εφετών Ισιδώρα Πόγκα που είχε παραπέμψει σε δίκη τους κατηγορουμένους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά επιπλέον είχε ασχοληθεί και με υποθέσεις κατηγορουμένων για τους Πυρήνες της Φωτιάς, εντοπίστηκε το μεσημέρι, στο Χολαργό.

Η κυρία Πόγκα θεώρησε ύποπτο το φάκελο που παρέλαβε από ταχυδρομικό διανομέα και έτσι ειδοποίησε την αστυνομία.  Η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε την περιοχή όπου κατοικεί η δικαστικός  και στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) εξουδετέρωσαν το μηχανισμό. 

Οπως διαπιστώθηκε, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα «άδειο» βιβλίο (είχαν αφαιρεθεί οι εσωτερικές σελίδες και είχε αφεθεί μόνο το χοντρό εξώφυλλο) μέσα στο οποίο υπήρχαν ξυραφάκια, βίδες, επτά φωτοβολίδες με κόκκινο μπαρούτι και καλωδίωση. 

Ο μηχανισμός που είχαν φτιάξει οι άγνωστοι αποστολείς θα μπορούσε να προκαλέσει τουλάχιστον το σοβαρό τραυματισμό εκείνου που θα το άνοιγε. 

Το τρομο-δέμα στην ανώτερη δικαστικό απεστάλη λίγες μέρες μετά τις απειλές εναντίον των δικαστών που είχαν εξαπολύσει μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, στη διάρκεια της δίκης τους για το σχέδιο "Γοργοπόταμος" -την σχεδιαζόμενη απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές του Κορυδαλλού, που απετράπη λόγω της σύλληψης του δραπέτη, τότε, Ξηρού. 

Στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός,  αφού ο μηχανισμός που εξουδετερώθηκε θεωρείται από την αστυνομία ιδιαίτερα εξελιγμένος. Εφόσον η κ.Πόγκα άνοιγε το δέμα θα τραυματιζόταν σοβαρά, αφού οι φωτοβολίδες με το μπαρούτι θα προκαλούσαν -τουλάχιστον- σοβαρά εγκαύματα. 

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Πόγκα δεν είχε αστυνομική προστασία. 

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος εξέφρασε τηλεφωνικά τη συμπαράστασή του στην πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα. Παράλληλα, καταδίκασε την εις βάρος της ενέργεια.



http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.