To Theodorovias blog σας προτείνει για σήμερα Σάββατο Ψητό λαυράκι με μπάμιες, κρασί και ντομάτα στο φούρνο
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
11:55:00 π.μ.
Ένας πρωτότυπος τρόπος να φάμε το ψάρι. Συνδυάζουμε τη γη με τη θάλασσα. Μια καθαρά νησιώτικη τεχνοτροπία μαγειρέματος. Αντίστοιχες παραλλαγές θα βρείτε συχνά στα νησιά μας!
Συστατικά:
750 γρ. φρέσκιες μπάμιες
1 1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1-1 1/2 κιλό λαυράκι, καθαρισμένο
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
8-10 ντοματίνια αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
Οδηγίες:
- Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το πάνω μέρος της μπάμιας αφαιρώντας την άκρη του καρπού και μέρος από το κοτσανάκι. Ξεπλένουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη γαβάθα. Ρίχνετε μέσα και ένα φλιτζάνι από το ξίδι, τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, πριν τις σουρώσουμε.
- Στεγνώνουμε τα ψάρια. Τα βάζουμε σε ένα ρηχό τηγάνι και τα περνάμε μέσα-έξω με λεμόνι και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.
1. Σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τις μπάμιες ζεσταίνουμε το λάδι.
2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν.
3. Βάζουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μια-δυο φορές και προσθέτουμε στη συνέχεια τις μπάμιες αναδεύοντας σιγά-σιγά.
4. Ρίχνουμε την ντομάτα και το κρασί, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά μέχρι οι μπάμιες να είναι σχεδόν-όχι όμως εντελώς-έτοιμες. Θα πρέπει να είναι σφιχτές αλλά όχι σκληρές.
5. Προσθέτουμε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C
6. Σε ένα αρκετά μεγάλο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα τις μισές μπάμιες και βάζουμε από πάνω το ψάρι.
7. Απλώνουμε και τις υπόλοιπες μπάμιες γύρω και πάνω από το ψάρι.
8. Ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σκάει η σάρκα του ψαριού.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
on 11:55:00 π.μ..
Filed under
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
.
You can follow any responses to this entry through the
RSS 2.0
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.
Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.
Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.