Pages

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

To Theodorovias blog σήμερα Δευτέρα, σας προτείνει υπέροχα Φιλετίνια γαλοπούλας με σάλτσα ούζου

Ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο ιδανικό και για δίαιτα.


Συστατικά:

Για την γαλοπούλα
2 στήθη γαλοπούλας (ψαχνό) ή φιλέτα από μπούτια
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
4-6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι & πιπέρι
1/3 φλιτζανιού ούζο

Για το ρύζι

1 ½ φλιτζάνι του καφέ ρύζι jasmine
αλάτι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φρέσκια ντομάτα, από την οποία έχουμε βγάλει τα σπόρια (κομμένη σε μικρούς κύβους)
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός

Οδηγίες:


Για την γαλοπούλα

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες πάχους ενός δάχτυλου.
Αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Σοτάρουμε τη γαλοπούλα, γυρίζοντας τη μέσα στο τηγάνι, μέχρι να ροδίσει παντού.
Σβήνουμε με κρασί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Δεν θέλει πάνω από 8-10 λεπτά συνολικά. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε σκεπασμένο για να μην κρυώσει.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το κρέας ξανά. Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ούζο και με πολλή προσοχή το φλαμπάρουμε για να κάψουμε το αλκοόλ. Σερβίρουμε αμέσως.

Για το ρύζι

Ξεπλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ρύζι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσει, αλατίζουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά.
Όταν απορροφήσει όλο το νερό και η επιφάνειά του είναι σαν λακκούβες, είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε με γαρνιτούρα την ντομάτα και το μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.