Pages

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !Τους τρίβουμε στη μάπα το έγγραφο που αναγνωρίζει τα διαβατήρια με σφραγίδα «Μακεδονία»!


Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 δημοσιεύσαμε …
Είναι αλήθεια ; Να απαντήσουν – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ;;;
Τα διαβατήρια των Σκοπιανών και η σφραγίδα της «Μακεδονίας»…
Κείμενο αστυνομικού:
Μέχρι και σήμερα όλοι οι συνάδελφοι (μάλλον σχεδόν όλοι) που υπηρετούμε σε Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων της Χώρας δεν θεωρούσαμε (σφραγίζαμε) διαβατήρια τρίτων χωρών αν αυτά είχαν σε άλλη ή στην ίδια σελίδα αντίστοιχη σφραγίδα με των γειτόνων μας, με την λέξη «Μακεδονία» και η σχετική σφραγίδα ετίθετο επί ειδικού λευκού χαρτιού που επισυναπτόταν στο διαβατήριο.
Αυτό από σήμερα άλλαξε, διότι με κατεπείγουσα διαταγή της Δ/νσης Προστασίας Συνόρων, μας κοινοποιήθηκε η από 22/08/2016 εντολή του Υπ. Εξ. (υπογράφει η Υπουργός κα Βακάλη) σύμφωνα με την οποία πλέον θα θέτουμε την Ελληνική σφραγίδα δίπλα από αυτή της «Μακεδονίας». Η αιτιολογία ήταν ότι είχαν δημιουργηθεί δυσχέρειες στην εφαρμογή.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές είχα διαπιστώσει τέτοια λάθη από προξενικές αρχές της χώρας μας και δυστυχώς από συνάδελφους μας που υπηρετούν σε αυτό τον σημαντικό τομέα. Αντί λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο να επιβάλλουμε να τηρείται η αρχική Διαταγή, την καταργήσαμε!
Πολύ ωραία! Δηλαδή έχω διαταχθεί και δεν μπορώ να παρ-ακούσω να αναγνωρίσω (εμμέσως πλην σαφώς) την «Μακεδονία»!
Πάρα πολύ ωραία. Σε λίγο για πρακτικούς λόγους θα ακολουθήσουμε την ίδια πρακτική και για το ψευδοκράτος και εγώ θα πρέπει να ξαναυπακούσω…
ΧΘΕΣ … Διαψεύδει το ΥΠΕΞ φήμες για αλλαγή πρακτικής αναγνώρισης ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ
Ως «ψευδείς και ανυπόστατες» χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν αλλαγής πρακτικής ως προς την αναγνώριση ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «υστερόβουλοι ισχυρισμοί προφανώς εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και συνιστούν κακόβουλη και απαράδεκτη προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής θέσης και των εθνικών συμφερόντων».
«Η πολιτική της Ελλάδας επί του θέματος», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «είναι αταλάντευτη και ουδεμία αλλαγή έχει επέλθει στην πρακτική θεωρήσεων των ταξιδιωτικών εγγράφων της ΠΓΔΜ, τα οποία η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει» και σημειώνουν ότι «οι πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν από το 2009 απαλλαγεί από την υποχρέωση κατοχής θεώρησης Σένγκεν, ενώ κατά την είσοδο ή έξοδο από τη χώρα μας πάντοτε τίθεται σφραγίδα αφιξαναχωρήσεως επί φύλλου χάρτου».
Ως προς το σφράγισμα διαβατηρίων τρίτων χωρών κατά την είσοδο ή έξοδο από την Ελλάδα «η στάση της ελληνικής Πολιτείας», εξηγούν, «καθορίζεται από πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με την προστασία των συμφερόντων της χώρας, όπως είναι θέματα ασφάλειας, καταπολέμηση τρομοκρατίας, προσέλκυση τουριστών από τρίτες χώρες και διευκόλυνση διελεύσεων διεθνών μεταφορέων από το ελληνικό έδαφος».
«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγουν οι ίδιες πηγές, «εδώ και χρόνια υφιστάμενη για πολίτες τρίτων χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης πρακτική επίθεσης ελληνικής σφραγίδας σε διαβατήριο όπου υπάρχει σφραγίδα της ΠΓΔΜ δεν συνιστά επ’ ουδενί αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία», τονίζοντας ότι «η θέση της Ελλάδας για το ονοματολογικό είναι σαφής» και ότι «υστερόβουλοι ισχυρισμοί ότι η θέση αυτή έχει μεταβληθεί αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας».
Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου
Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, σύμφωνα με τα οποία το Υπουργείο Εξωτερικών, με “κατεπείγουσα διαταγή”, ζητά από τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων να σφραγίζουν και άρα να κάνουν δεκτά τα διαβατήρια των Σκοπίων που αναγράφουν “Republic of Macedonia”.
“Αποδεικνύεται στην πράξη ότι μόνο τυχαία δεν ήταν τελικά τα πρόσφατα “λεκτικά ατοπήματα” Κυβερνητικών στελεχών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αποκάλεσαν, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων ως “Μακεδονία”, αναφέρει ο βουλευτής της ΝΔ σε δήλωση του και προσθέτει:
“Μερικές μόνο ημέρες μετά, καταγγέλλεται ότι με την υπ’ αριθμ: 1588/16/1695096 της 02/09/16 κατεπείγουσα διαταγή της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του ΥΠΕΞ, οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων θέτουν την ελληνική σφραγίδα στα διαβατήρια των Σκοπίων δίπλα από το όνομα “Republic of Macedonia”, αντί της μέχρι τώρα πρακτικής, σύμφωνα με την οποία η θεώρηση ετίθετο σε λευκό φύλλο χαρτιού εκτός διαβατηρίου.
Με την κίνηση αυτή, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και κατ’ επέκταση η ελληνική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προβαίνει σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη διολίσθηση ιστορικού αναθεωρητισμού, η οποία ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης για το σύνολο των κατοίκων της Μακεδονίας μας, καθώς αναγνωρίζει de facto την Π.ΓΔ.Μ. ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Καλώ, λοιπόν, με ερώτηση που κατέθεσα πριν από λίγο, τον κ. Κοτζιά να απαντήσει  μεταξύ άλλων στα εξής ερωτήματα:
– Η Κυβέρνηση λοξοδρομεί από την ελληνική αδιαπραγμάτευτη θέση στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων;
– Οι “κόκκινες γραμμές” της ελληνικής διπλωματίας, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Κοτζιάς κατά την πρόσφατη παρουσία του στην Π.Γ.Δ.Μ., περιλαμβάνουν και το “ξεπούλημα” του ονόματος της Μακεδονίας μας;”.
Μάλλον ο Θεόδωρος Καράογλου δεν έχει κι αυτός το έγγραφο απόδειξη της μεγάλης προδοσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ας το πάρει από εδώ !!!
ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΣΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ  ΕΙΝΑΙ …


Το έγγραφο ειναι από το newpost.gr
Το Διαβάσαμε εδώ   www.triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.