loading...

To Theodorovias blog για τους λάτρεις του ιταλικούΤιραμισού σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή με εσπρέσο


ο Ιταλικό γλυκό που σε ανεβάζει σέ όλα τα επίπεδα και σου φτιάχνει γλυκά την διάθεση.

Συστατικά:

2 πακέτα σαβαγιάρ
5 κρόκους από φρέσκα αυγά
500 γρ. τυρί κρέμα Mascarpone
5 κουταλλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
6 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
λίγο  γάλα
2 ποτηράκια του εσπρέσο λικέρ καφέ
2 κουταλιές κακάο σκόνη για το γαρνίρισμα
 

Οδηγίες:

Η γιαγιά μου έλεγε...
Για κάθε 100 γρ. τυρί θα βάζεις ένα αυγό, για κάθε αυγό μία κουταλιά ζάχαρη και για κάθε κουταλιά ζάχαρη ένα ριστρέτο!!!
Από εκεί και πέρα όλα είναι εύκολα και απλά και πάντα θα έχεις το καλύτερο τιραμισού...
Αυτό εφαρμόζω από τότε και πάντα έχω την επιτυχία σίγουρη!!!


Βάζουμε μία κατσαρόλα με λίγο νερό στην φωτιά να βράζει χαμηλά και προσαρμόζουμε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ, το γνωστό πλέον Μπεν-μαρί.
Ρίχνουμε στο μπολ την ζάχαρη τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγη ώρα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
Παίρνουμε ένα πυρέξ  ή μια φόρμα στρογγυλή με δαχτυλίδι που ξεκουμπώνει.
Φτιάχνουμε 6 φλιτζάνια εσπρέσο, ρίχνουμε λίγο γάλα το λικέρ καφέ και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ μία γρήγορη φορά από την μία πλευρά και στρώνουμε με το βουτηγμένο μέρος προς τα επάνω την πρώτη στρώση.
Στρώνουμε μια δόση κρέμας πάνω από τα μπισκότα.
Επαναλαμβάνουμε με μπισκότα και κρέμα.
Τελειώνουμε στρώνοντας το στρώμα της κρέμας.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες να σφίξει.

τιραμισού   τιραμισού

 Λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε το κακάο σε ένα μικρό σουρωτήρι και ρίχνουμε  αχνιστά πάνω στη κρέμα, όπως στους κουραμπιέδες την άχνη.
Σερβίρεται με ζεστό ή κρύο εσπρέσο.
Όσο πιο γρήγορα φαγωθεί τόσο το καλύτερο γιατί η κρέμα του τιραμισού είναι πολύ ευαίσθητη.

Εάν θέλετε ακόμη πιο αφράτη κρέμα χτυπήστε και τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγγα με τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και ανακατέψτε ελαφρά στο βασικό μείγμα.

on 2:22:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for To Theodorovias blog για τους λάτρεις του ιταλικούΤιραμισού σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή με εσπρέσο

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.