loading...

Το Theodorovias blog σας προτείνει Αρνάκι ραγού με ρεβίθια


Μία ιδιαίτερη συνταγή που συνδυάζει το κρέας με τα όσπρια. Το ζουμερό και λιπαρό αρνάκι χαρίζει τη γλύκα του στα ταπεινά ρεβύθια και τα νοστιμίζει βαθιά!! Μη βιαστείτε στο μαγείρεμα.

Συστατικά:

1 αρνίσιο μπουτάκι (περίπου 2 κιλά)
1/4 παστράμι κομμένο σε χοντρά τετράγωνα
1/4 κιλού ρεβίθια
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κύβο φρέσκο ζωμό κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
2 κομμένες σκελίδες σκόρδου
1/2 κ.γλ. βασιλικός
1/2 κ.γλ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και πιπέρι
1 φ. γλυκό λευκό κρασί
1 φλ. ψίχουλα ψωμιού
Οδηγίες:

1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε ελαφρώς αλατισμένο νερό. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ρεβίθια μέχρι να γίνουν σχεδόν μαλακά (περίπου 1 ώρα).
2. Αφαιρούμε το κρέας του αρνιού από το κόκαλο και το τεμαχίζουμε σε χοντρά τετράγωνα κομμάτια.
3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, λιώνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διαφανή.
4. Προσθέτουμε το αρνί και τις φέτες από το παστράμι αφήνοντάς τα να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι, το βασιλικό, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
6. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρουν ένα γρήγορο βρασμό και χαμηλώνουμε γρήγορα τη φωτιά.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε πολύ απαλά μέχρι να μαλακώσει το κρέας (γύρω στις 2 ώρες).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
7. Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω και τα ψίχουλα.

8. Βάζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεπτή κρούστα (για 1 ώρα περίπου).
Σερβίρεται ζεστό.

Οι χρόνοι βρασμού και ψησίματος χρειάζεται να τηρηθούν γιατί δίνουν το 50% της νοστιμιάς του πιάτου.

http://www.gourmed.gr/


on 1:49:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το Theodorovias blog σας προτείνει Αρνάκι ραγού με ρεβίθια

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.