Η ημέρα των ερωτευμένων μπορείνα πέρασε αλλά η αγάπη πάντα μένει με ένα λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας!
ΓΛΥΚΑ,
ΔΙΑΦΟΡΑ,
ΡΟΗ,
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
4:56:00 μ.μ.
από Μαριαλένα Τερζή
Είτε γιορτάζετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε όχι, δεν είναι κακό να κάνετε μια μικρή παρασπονδία από τη δίαιτά σας, μαγειρεύοντας αλλά και απολαμβάνοντας με τον σύντροφό σας ένα λαχταριστό υγρό κέικ σοκολάτας. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και πιάστε δουλειά...
Τι θα χρειαστείτε
170 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
120 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
3 αβγά
170 γραμμάρια κουβερτούρα
1 πακέτο σοκολάτα κρέμα ζαχαροπλαστικής
400 γραμμάρια γάλα
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Ταυτόχρονα, με ένα πιρούνι ανακατέψτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Ρίξτε εναλλάξ ένα- ένα τα αβγά και το μείγμα από τα στεγνά υλικά μέσα στο βούτυρο και ανακατέψτε καλά και πάλι με ένα πιρούνι.
Βήμα 2ο
Βουτυρώστε ένα πυρέξ 20*20, ρίξτε μέσα το μείγμα μέσα και απλώστε το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ψήστε για 25 λεπτά στον αέρα στους 190 βαθμούς.
Βήμα 3ο
Σε ένα μεγάλο μπρίκι, λιώστε σε πολύ χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Αν την προτιμάτε, επιλέξτε την κλασική μέθοδο του μπεν μαρί.
Έπειτα, φτιάξτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέστε δηλαδή 400 ml γάλα και ανακατέψτε τα στο μίξερ ή χρησιμοποιώντας αναδευτήρα χειρός.
Βήμα 4ο
Μόλις βγάλετε το κέικ από τον φούρνο, τρυπήστε το σε πολλά σημεία με το πίσω μέρος μιας κουτάλας.
Βήμα 5ο
Αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά και μετά περιχύστε την λιωμένη κουβερτούρα πάνω απ' τις τρύπες και το κέικ και στρώστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 6ο
Πασπαλίστε με λίγη χρωματιστή τρούφα και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για δύο ώρες, μέχρι να κρυώσει. Σκεπάστε το για να μην ξεραθεί και απολαύστε το!
http://www.mama365.gr
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.
Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.
Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.