Προς μετωπική σύγκρουση με τις ρωσο-σερβικές δυνάμεις: Οι Κοσοβάροι ενέκριναν ψήφισμα για δημιουργία ενόπλων δυνάμεων με χορηγό Τουρκία και ΗΠΑ!
ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ 11:18:00 π.μ.
«Φωτιά» ανάβει στα Βαλκάνια το κοινοβούλιο της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου το οποίο με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος για τη μετατροπή των λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις . Σέρβοι βουλευτές μποϊκοτάρισαν την ψηφοφορία του σχεδίου αλλά δεν μπόρεσαν να το μπλοκάρουν.
Νωρίτερα, πηγές στο Κοσσυφοπέδιο ανέφεραν ότι η Πρίστινα έψαχνε τρόπους για να προμηθευτεί επιπλέον όπλα, άρματα μάχης, πυροβολικό, όλμους ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και μη επανδρωμένα αεροχήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το σχέδιο ψηφίσματος έφερε προς ψήφιση ο Νταούτ Χαραντινάι, αδελφός του πρώην Αλβανού πρωθυπουργού και πολέμαρχου του UCK Ραμούς Χαραντινάι.
Το υπάρχον σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου δεν προβλέπει τη δημιουργία τακτικού στρατού, διότι την ευθύνη της ασφάλειας της «χώρας» έχει αποκλειστικά η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ που διαδραματίζει αυτόν τον ρόλο.
Σε συνέντευξη του , ο Σέρβος πολιτικός αναλυτής Beljulj Becaj τόνισε ότι η επιθυμία των αρχών του Κοσσυφοπεδίου είναι να προμηθευτούν επιπλέον εξοπλισμό για να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις ασφαλείας για τυχόν πολεμική εμπλοκή με την Σερβία.
Ο Μίλοβαν Ντρετσούν, επικεφαλής της επιτροπής του σερβικού κοινοβουλίου για το Κοσσυφοπέδιο, υποστήριξε ότι το ψήφισμα 1244 του ΟΗΕ είναι ακόμα σε ισχύ.
«Η KFOR είναι η μόνη ένοπλη δύναμη που επιτρέπεται να κινείται οπλισμένη στο Κοσσυφοπέδιο, και όποιος γνωρίζει το παρόν ψήφισμα θα πρέπει να εμποδίσει τη δημιουργία των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου. Δυστυχώς, το σύνταγμα παραβιάζεται από δυτικές χώρες οι οποίες υποτίθεται ότι το είχαν επιβάλει», τόνισε ο ίδιος.
Σε προχθεσινό άρθρο μας με τίτλο ( Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ανάπτυξη σερβικών δυνάμεων στο Β.Κοσσυφοπέδιο – Ο θρύλος της Σερβίας, ο φόβος και ο τρόμος των Αλβανών βγήκε για κυνήγι…), είχαμε αναφέρει την παρουσία επίλεκτων σερβικών στρατιωτικών σχηματισμών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, και συγκεκριμένα στα βουνά του Λεποσάβιτς, ενώ οι Αλβανοί διαμαρτύρονται ότι δεν παρατηρείται κανένα μέτρο από τα νατοϊκά όργανα ασφαλείας.
Η Σερβία υπενθυμίζουμε ότι από την κρίση με το σερβικό τρένο έχει αναπτύξει περίπου 2.000 στρατιώτες κατά μήκος της διοικητικής γραμμής των δύο χωρών.
Επίσης όπως έγινε γνωστό ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είναι ο κύριος χορηγός του στρατιωτικού οπλισμού των ενόπλων δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου, είναι πρόθυμος να δωρίσει αεροσκάφη «F-16 Falcon» Block 30 ( τα οποία δεν πρόκειται να αναβαθμιστούν), τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.
Επικαλούμενος Σέρβους αμυντικούς εμπειρογνώμονες, ο τύπος του Βελιγραδίου τονίζει ότι ο Ερντογάν μέσω του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να βοηθήσει στην παροχή εξοπλισμού των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.
Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της στρατιωτικής ακαδημίας συνταγματάρχης ε.α. M. Mijalkovski δήλωσε ότι η Τουρκία θα εξοπλίσει την Πρίστινα όπως έκανε και με τα Τίρανα.
«Είναι βέβαιο ότι θα εξοπλίσει τις χερσαίες δυνάμεις , αλλά θα τους δώσει και μαχητικά αεροσκάφη με την μορφή δωρεάς . Μέχρι στιγμής, οι στρατιωτικές ακαδημίες τους δεν βγάζουν πιλότους αλλά αυτό θα το επόμενο λογικό βήμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο Ερντογάν, ως εκπρόσωπος του νεο-οθωμανισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια» , δηλώνει ο Mijalkovski.
Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Μπόζινταρ Σπάσιτς προειδοποίησε ότι η Αλβανία θα αγοράσει διπλάσια ποσότητα όπλων από την Τουρκία τα οποία θα παραδώσει στο Κοσσυφοπέδιο.
«Ο κύριος προμηθευτής θα είναι η Τουρκία, γιατί το Κοσσυφοπέδιο είναι στην σφαίρα του άμεσου ενδιαφέροντος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν, θα εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις των Κοσοβάρων με τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης», τονίζει ο ίδιος.
Όλες οι ενδείξεις και οι κινήσεις καταδεικνύουν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι στα Βαλκάνια βαδίζουμε πρόσω ολοταχώς σε μια σφοδρότατη σύγκρουση κυρίως μεταξύ Σέρβων και Αλβανών λόγω των εθνικιστικών των σχεδίων Τιράνων –Ουάσιγκτον για την δημιουργία μέρους της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» και επέκτασης της Βουλγαρίας.
Σκοπός του ΝΑΤΟ η απαγόρευση δημιουργία άξονα των βαλκανικών χωρών με την Μόσχα , η πάση θυσία μη υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και η επικράτηση Αλβανών και Τούρκων στην περιοχή διότι αυτοί «ελέγχονται» πιο εύκολα από τους υπόλοιπους.
http://www.pentapostagma.gr