Το Theodorovias blog σας προτείνει σήμερα Τρίτη,Σουφλέ σπανάκι με μπέικον και γραβιέρα Νάξου
ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΡΟΗ 1:41:00 μ.μ.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κύβο λαχανικών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100γρ γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και μαραίνουμε, σε δυνατή φωτιά, το σπανάκι
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κόλιαδρο, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το σκόρδο και τον κύβο λαχανικών. Ρίχνουμε λίγο νεράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιει το σπανάκι τα υγρά του
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε 2-3 φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά
Ρίχνουμε τα τυριά , ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη
Στρώνουμε λεπτές φέτες από το ψωμί στο σκεύος για το σουφλέ, ρίχνουμε μία στρώση από το μείγμα με το σπανάκι, επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά και καλύπτουμε με μία τελευταία στρώση ψωμιού
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο σουφλέ
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί ακόμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά έως ότου ροδίσει το φαγητό.
https://akispetretzikis.com