Το Theodorovias blog σας προτείνει μία θεσπέσια Τούρτα σοκολάτα με κεράσια
ΔΙΑΦΟΡΑ, ΡΟΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΤΟΥΡΤΑ 2:39:00 μ.μ.
Για το παντεσπάνι
Αυγά 4
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σκόνη
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ
Για το σιρόπι
Νερό 1 ποτήρι
Λικέρ κεράσκι ή βύσσινο 5 κουταλιές σούπας
Για την κρέμα σοκολάτας
Αυγά 5
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Κακάο 1 πακέτο
Λικέρ κεράσι ή βύσσινο 2 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Για την γέμιση
Κεράσια 500 γρ
Κρέμα 1 κουτί μορφάτ
Αμύγδαλα καβουρδισμένα 150 γρ τριμμένα
Οδηγίες
Παντεσπάνι : Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε με το μίξερ και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το μπέικιν πάουντερ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει το μείγμα σαν του κέικ περίπου. Αφού το ρίξουμε στο τσέρκι, το ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να μην αφήνει στο μαχαίρι υλικό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτας : Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το κακάο , το λικέρ και το λιωμένο βούτυρο.Τα χτυπάμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει.
Για την γέμιση : Πλένουμε και βγάζουμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Χτυπάμε την κρέμα μορφάτ μαζί με λίγο ζάχαρη άχνη να αφρατέψει και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα. Δεν θέλουμε να βγει πολύ αραιή. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι προσοχή όμως να μην πάρουν πολύ χρώμα και τα τρίβουμε.
Για το σιρόπι : Ανακατεύουμε καλά στο ποτήρι νερού το λικέρ.
Συναρμολόγηση :
Κόβουμε στην μέση ακριβώς το παντεσπάνι οριζόντια ώστε να δημιουργηθούν δύο ίσα μέρη. Σιροπιάζουμε πρώτα το ένα κομμάτι από την μία του μεριά και το τοποθετούμε σε μια ωραία πιατέλα σαν βάση μέσα στο τσέρκι. Σιροπιάζουμε και την πάνω μεριά του παντεσπανιού.Προσθέτουμε τα 3/4 από το μείγμα σοκολάτας που αφήσαμε στο ψυγείο, από πάνω βάζουμε τα κεράσια μας, την κρέμα της γέμισης και τα αμύγδαλα (κρατάμε λίγο κρέμα και κεράσια για στολισμό). Σιροπιάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι μας και από τις δύο πλευρές και το τοποθετούμε πάνω στην τούρτα να κλείσουμε την γέμιση. Απλώνουμε το 1/4 της σοκολάτας από πάνω να καλύψουμε όλο το παντεσπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά μέχρι την επόμενη μέρα. Όταν δέσει καλά η τούρτα μας την βγάζουμε από το τσέρκι και στολίζουμε με κεράσια και κρέμα κατά βούληση.
http://www.chefoulis.gr/