To Theodorovias blog σας προτείνει υπέροχο Μοσχαράκι με μελιτζάνες και φασόλια
ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΡΟΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ 4:27:00 μ.μ.
Η αλήθεια είναι ότι όπου και να μπει η μελιτζάνα τα κάνει όλα πιο νόστιμα. Στην περίπτωση με το κρέας και κυρίως με το μοσχάρι ο συνδυασμός είναι ιδανικός. Το κρέας μαλακώνει και απορροφά όλη τη γλύκα και τα αρώματα της μελιτζάνας μέχρι το εσωτερικό του. Είναι ένα εύκολο φαγητό, πρακτικό και για να φάνε τα παιδιά κρέας, λαχανικά και όσπρια!
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
1 ξερό κρεμμύδι σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
500 γρ. ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
1 φλ. βρασμένα φασόλια
1 κ.γλ. πάπρικα
φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. λευκό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες:
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε τέταρτα και κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες.
Τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά.
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τις προσθέσουμε στο φαγητό.
2. Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές μαζί με το σκόρδο.
3. Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές.
4. Σβήνουμε με το κρασί.
5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά 45 λεπτά και ελέγχουμε κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό.
6. Μετά από 45΄, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα φασόλια και τον μαϊντανό και αφήνουμε να βράσουν άλλα 10-15 λεπτά.
/gourmed.gr