loading...

7 συνταγές για τα πιο απολαυστικά, χειμωνιάτικα ροφήματα


















από Μαρία Κωνσταντοπούλου



Το κρύο ξαναήρθε! Μετά από μια κουραστική μέρα, υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από ένα ζεστό, λαχταριστό ρόφημα που θ' απολαύσετε στην άνεση του καναπέ σας; Σοκολάτα για τα παιδιά, ένα διαφορετικό τσάι για τους πιο ολιγαρκείς και ζεστό κρασί για όσους θέλουν να κάνουν τη διαφορά! Δείτε επτά συνταγές και επιλέξτε ποια θα φτιάξετε σήμερα το βράδυ.



1. Λευκή σοκολάτα με γεύση αμύγδαλο





















Υλικά (για 1 μερίδα)

1 φλιτζάνι φρέσκο, πλήρες γάλα

1/4 φλιτζανιού κομματάκια λευκής σοκολάτας

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Μισή πρέζα αλάτι

Μισό κουταλάκι του γλυκού σιρόπι με γεύση αμύγδαλο

Και για το στόλισμα...

Σαντιγί

Σταγόνες λευκής σοκολάτας

Ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα, αναμίξτε το γάλα, την σοκολάτα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και ν' αρχίσει να σιγοβράζει. Μην αφήσετε το ρόφημα να βράσει εντελώς γιατί η σοκολάτα και το γάλα θα καούν. Μόλις το μίγμα σιγοβράσει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το σιρόπι αμυγδάλου. Σερβίρετε στα ποτήρια, γαρνίρετε και απολαύστε!

*Αν δεν είστε λάτρης του αμυγδάλου, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κάποια άλλη γεύση.

2. Όταν το φυστικοβούτυρο συνάντησε τη σοκολάτα...




















Υλικά (για 1 μερίδα)

1 φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι σαντιγί

½ φλιτζάνι σοκολάτα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο

½ φλιτζάνι mashmellows (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μίγμα αρχίζει να βράζει κανονικά, προσθέστε την σοκολάτα. Έπειτα, ανακατέψτε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει εντελώς. Στη συνέχεια, προσθέτετε το φυστικοβούτυρο μέχρι ν' αναμιχθεί εντελώς με την σοκολάτα και ανακατεύετε έως ότου το μίγμα γίνει εντελώς λείο . Προαιρετικά, και για έξτρα... γλύκα γαρνίρετε με mashmellows.

3. Για... μεγάλες γλύκες ζεστή Nutella




















Υλικά

2 κουταλιές της σούπας Nutella

1 φλιτζάνι γάλα

Και για το γαρνίρισμα...

Σαντιγί

Σιρόπι σοκολάτας

Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τη Nutella και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Σερβίρετε αμέσως για να μην «χαθεί» η γεύση της στη σοκολάτα. Προαιρετικά γαρνίρετε με σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας ή «σταγόνες» σοκολάτας.

4. Μεθυσμένο κακάο




















Υλικά (για 4 έως 6 μερίδες)

1/3 του φλιτζανιού κακάο

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη

3 ½ φλιτζάνια γάλα

Μία πρέζα αλάτι

170 ml ουίσκι (περίπου μισό φλιτζάνι)

Και αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σαντιγί...

Υλικά

½ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη άχνη

1 βανίλια σε σκόνη

Κανέλα ή κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό σκεύος αναμείξτε το γάλα, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και κρεμώδες. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το ουίσκι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ «χτυπήστε» την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι η κρέμα να γίνει πιο στιφή και στερεή.

Σερβίρετε σε τέσσερις ή έξι κούπες, βάζοντας από πάνω την σπιτική σαντιγί σας.

5. Η καραμέλα στο ποτήρι σας!








































Υλικά

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

4 ½ φλιτζάνια γάλα

225 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομματάκια

55 γραμμάρια πικρή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Μία πρέζα αλάτι

Σαντιγί

Σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα κολλώδες μίγμα. Στη συνέχεια, αφήστε μία μικρή κατσαρόλα να ζεσταθεί και, μόλις είναι αρκετά ζεστή, προσθέστε τη ζάχαρη και αρχίστε ν' ανακατεύετε, χωρίς να σταματάτε ούτε δευτερόλεπτο για να μην «κολλήσει», μέχρι ν' αποκτήσει ένα έντονο κίτρινο χρώμα.

Ενώ συνεχίζετε ν' ανακατεύετε, αρχίστε να ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα και δυναμώστε τη φωτιά. Τότε, η ζάχαρη θα σχηματίσει μικρά κομμάτια καραμέλας. Μόλις το γάλα ζεσταθεί αρκετά, η καραμέλα θα λιώσει και θα μετασχηματιστεί σε ένα πιο λείο μίγμα.

Μόλις δείτε ότι το γάλα αρχίζει να σιγοβράζει, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέστε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε την καλά μέχρι να λιώσει εντελώς. Στο τέλος, προσθέστε μία πρέζα αλάτι, που θ' αναδείξει τη γεύση της.

Γαρνίρετε με σαντιγί και σιρόπι καραμέλας για ένα ακόμα πιο... καραμελένιο αποτέλεσμα. Αν σας περισσέψει, μπορείτε να κρατήσετε το υπόλοιπο μίγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, και να το ξαναζεστάνετε όταν θελήσετε να το απολαύσετε.

6. Ζεστό, λαχταριστό κρασί





























Υλικά

1 λίτρο κόκκινο, ξηρό κρασί

2 στικ κανέλας

1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1 φλούδα από πορτοκάλι

1φλούδα από λεμόνι

2-4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, τις φλούδες και το γαρύφαλλο σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει. Έπειτα, προσθέστε τα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και μόλις διαλυθεί, δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται να ρίξετε και την υπόλοιπη.

Χωρίς να δυναμώσετε τη φωτιά, αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για είκοσι περίπου λεπτά, μέχρι οι μυρωδιές ν' ανακατευτούν. Στο τέλος, σερβίρετε και απολαύστε την πιο πρωτότυπη, χειμωνιάτικη εκδοχή του κρασιού, που θα σας ζεστάνει. Εξάλλου, γι' αυτό τον λόγο, το πρωτότυπο αυτό κρασί συνηθίζεται και στις βόρειες χώρες!

7. Το τσάι... αλλιώς (με τζίντζερ και κάρδαμο)





























Υλικά (για 4 μερίδες)

2 στικ κανέλας

4 μερίδες (φακελάκια) πράσινο τσάι

Μισό κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ

Μισό κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

4 σπόρους από κάρδαμο λιωμένους

2 κουταλιές της σούπας μέλι

4 φλιτζάνια βραστό νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την κανέλα, το τσάι, το ξύσμα από λεμόνι και το κάρδαμο. Στο τέλος, προσθέστε το βραστό νερό και καλύψτε το μπολ για να «δέσουν» τα υλικά, τουλάχιστον για πέντε λεπτά. Έπειτα, ρίξτε το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί μέσα στο μίγμα. Στη συνέχεια, περάστε το από ένα σουρωτήρι για να συγκρατήσει το κομμάτια από τζίντζερ και το κάρδαμο και σερβίρετε.

Το ιδανικό ρόφημα για τους λάτρεις του τσαγιού!

.mama365.gr  

on 4:17:00 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for 7 συνταγές για τα πιο απολαυστικά, χειμωνιάτικα ροφήματα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.