To Theodorovias blog σας προτείνει για την Τσικνοπέμπτη σας Μπιφτέκια μερακλίδικα στη σχάρα
ΔΙΑΦΟΡΑ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ, ΡΟΗ, ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 6:44:00 μ.μ.
Υλικά συνταγής
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και κρασί και στραγγισμένες
½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για επάληψη
χυμός λεμόνι
1 κοφτό κ.σ. αλάτι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλήψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο. Ενδιάμεσα του ψησίματος επαλήφουμε τα μπιφτέκια μας με χυμό λεμονιού.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C. Λαδώνουμε καλά τη σχάρα μας και τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα μπιφτέκια. Ψήνουμε στους 180 °C.
Μπιφτέκια μεσαίου μεγέθους χρειάζονται περίπου 7 λεπτά ψησίματος.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας ζεστά.
cooklos.gr