loading...

Ευχολόγια για συμφωνία αλλά... αδιέξοδο –Το ΔΝΤ θέλει σκληρότερα μέτρα

Στην πλέον κρίσιμη εβδομάδα εισέρχεται η ελληνική διαπραγμάτευση: μπορεί όλες οι πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη επίτευξης λύσης, καμία ωστόσο δεν δείχνει, ακόμη και τώρα, έτοιμη να εγκαταλείψει τις ...κόκκινες γραμμές της. 


Το αδιέξοδο αυτό καταγράφηκε και στη διάρκεια της εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κλίμα που μεταφέρεται από διαφορετικές πηγές στοnewpost.gr
Το ΔΝΤ εμφανίσθηκε πολύ σκληρό στις απόψεις του, εξοργισμένο, όπως μας μεταφέρθηκε, από τη διαρροή στα wikileaks, διαρροή την οποία χρεώνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην ελληνική πλευρά! Θέτει πιεστικά στους Ευρωπαίους το θέμα του χρέους, πολύ περισσότερο τώρα γιατί -όπως το νέο καταστατικό του διεθνούς οργανισμού προβλέπει άλλωστε- η Κριστίν Λαγκάρντ δεν μπορεί να φέρει στο πανίσχυρο Δ.Σ. το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς ρήτρα βιωσιμότητας του χρέους. (Πότε θα συγκληθεί το Δ.Σ. δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό). 
Τα μέτρα που ζητά το Ταμείο είναι σκληρά, εκεί όμως που ξεπερνά κάθε όριο, είναι στο ασφαλιστικό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει μέτρα που αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ της χώρας μας, την ώρα που οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ πιέζουν για μέτρα ισοδύναμα με το 3% του ΑΕΠ ! Η διαφορά είναι τεράστια, δεν μπορεί να καλυφθεί, σχολίαζε πηγή που έχει γνώση των σχετικών συνομιλιών. 
Στην άλλη πλευρά, οι Ευρωπαίοι, ακριβέστερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν συζητούν για το χρέος τώρα, αλλά δεν συζητούν και για πρόγραμμα, χωρίς τη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ. Και εν μέσω των διασταυρούμενων αυτών... πυρών, η ελληνική κυβέρνηση, με βασική θέση της, τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου («τίποτε λιγότερο, αλλά και τίποτε περισσότερο», κατά το γνωστό μότο). 
Πού θα μπορούσαν να συναντηθούν τα δύο μεγάλα στρατόπεδα, είναι το ερώτημα που εκ των πραγμάτων τίθεται. Μια λύση που έχει σημειωτέον εφαρμοστεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι να παραμείνει σύμβουλος στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ, χωρίς δηλαδή χρηματοδοτική στήριξη. Στην περίπτωση αυτή θα καλείτο ο ESM να καλύψει το κενό που θα άφηνε πίσω του το Ταμείο. Και η, ενδιάμεση, αυτή λύση προσκρούει όμως στην άρνηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, που δεν θέλει να ακούει μια τέτοια πρόταση. 
Πριν  σπεύσει να συμπεράνει κάποιος ότι όλα είναι... μαύρα, θα πρέπει πάντως να δει και τη μεγάλη εικόνα. Και αυτή περιλαμβάνει το προσφυγικό και τη διαχείρισή του, όπως βέβαια και το επικείμενο δημοψήφισμα για το Brexit. Δύο πολύ μεγάλα ζητήματα δηλαδή, που πιέζουν την Ευρώπη να μην έχει ανοιχτό και ένα τρίτο, αυτό του ελληνικού προγράμματος...
http://newpost.gr/

on 10:36:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ευχολόγια για συμφωνία αλλά... αδιέξοδο –Το ΔΝΤ θέλει σκληρότερα μέτρα

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.