loading...

Η μουσική σε πρώτο πλάνο στο Ηρώδειο



Αυτό το καλοκαίρι οι λάτρεις της μουσικής δεν θα προλαβαίνουν να κλείνουν θέσεις στο Ηρώδειο. Από τις 14 παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, οι 11 είναι μουσικές και από αυτές οι 6 αφορούν κλασική μουσική, με διάσημες όπερες και έργα μεγάλων συνθετών, ενώ ελάχιστες είναι οι θεατρικές δουλειές και οι παραστάσεις χορού.
Στη συνεδρίαση της Τρίτης, τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου γνωμοδότησαν ομόφωνα για την παραχώρηση του αρχαίου θεάτρου.
Μακέτα από την παράσταση «Κάρμεν» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής | 
Ωστόσο έδωσαν το «πράσινο φως» κατά πλειοψηφία για τα σκηνικά των δύο παραστάσεων όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Αΐντα» που ανοίγει τις εκδηλώσεις και «Κάρμεν». Για τη μεν πρώτη τέθηκε ο όρος να μην ξεπερνούν τα σκηνικά το πλάτος των εισόδων του αρχαίου θεάτρου ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη πρόσβαση του κοινού, ενώ για τη δεύτερη να υπάρξει απλοποίηση των σκηνικών.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών θα ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Επισημαίνουμε ότι οι παραστάσεις δεν χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατατέθηκε στο ΚΑΣ αφορούν:
■ «Αϊντα» του Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σε μουσική διεύθυνση Μ. Μιχαηλίδη, Η. Βουδούρη. Σκηνοθεσία, σκηνικά, φωτισμοί: Ενρίκο Καστιλιόνε (10, 11, 12 και 15/6).
■ «Carmina Burana». Συναυλία κλασικής μουσικής από την Καμεράτα, σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΕΡΤ (18/6).
■ Δωρεάν συναυλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής από την Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ (21/6).
■ Νότης Μαυρουδής «50 χρόνια τραγούδι» με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιώτα Νέγκα, Νένα Βενετσάνου κ.ά. (23/6).
■ Συναυλία κλασικής μουσικής από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Βρανά (25/6).
■ Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Ραχμάνινοφ, Ντβόρζακ από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Στέφανου Τσιαλή (27/6).
■ Παράσταση με παραδοσιακούς χορούς της Ρωσίας, στο πλαίσιο του «2016 Ετος της Ρωσίας στην Ελλάδα και Ετος της Ελλάδας στη Ρωσία» από την Ακαδημία Χορού Ιγκόρ Μοϊσέγεφ (29 & 30/6).
■ Νίκος Κυπουργός, «Στον μυστικό κήπο», συναυλία για παιδιά και μεγάλους. Με την Ορχήστρα Κυκλάδων, με τη συμμετοχή των Διονύση Σαββόπουλου, Μαρίας Φαραντούρη, Σαβίνας Γιαννάτου κ.ά. (2/7).
■ Μουσικές του Νίνο Ρότα από ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Φρανκ Στρόμπελ (5/7).
■ Θεατρική παράσταση «Αμύντας» του Γεωργίου Μορμόρη σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και σκηνικά Γιώργου Πάτσα (8/7).
■ Εναρξη των εργασιών του παγκόσμιου συνέδριου φιλοσοφίας «Η φιλοσοφία του Αριστοτέλους» και συναυλία με πρωτότυπα ελληνικά έργα από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας (9/7).
■ «Αριστοφανειάδα» από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (11, 12/6).
■ «Κάρμεν», όπερα του Μπιζέ από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία Στίβεν Λάνγκριτζ, σκηνογραφία Γ. Σουγλίδη (24, 26, 27, 29/7).

■ Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ και Τσαϊκόφσκι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Βλαντιμίρ Ασκενάζυ και σολίστ τον Ντμίτρι Ασκενάζυ (1/8).
http://www.efsyn.gr/

on 12:30:00 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Η μουσική σε πρώτο πλάνο στο Ηρώδειο

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.