loading...

Οι χειροπέδες χόρτασαν τον... Βερύκιο!


Πριν πολλά χρόνια όταν ο Λεωνίδας Γλ. κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο πετρελαίου με το πλοίο ΑΣΠΡΟΝΗΣΙ πέρα από τις επίσημες αντιδράσεις ότι είναι αθώος, επέλεξε να... μονάσει!

Του Γιάννη Ντάσκα

Σιγά-σιγά η υπόθεσή του ξεχάστηκε και με το εκτόπισμα της οικογένειας Αλαφούζου "καθάρισε" οριστικά. Και πριν από αυτόν και μετά από αυτόν πολλοί έκαναν το ίδιο, ή πάντως απομακρύνθηκαν από τη δημοσιότητα.
Υπάρχει και άλλη "σχολή".
Αυτή η άλλη "σχολή" λέει ότι "δείξε δύναμη παράλληλα με ελαφρότητα συνεχώς στα ΜΜΕ και 'καθαρίζεις' πιο κοσμικά και καλά". Τυπικοί εκπρόσωποι αυτής της "σχολής" (εκόντες-άκοντες) είναι ο "Θέμος ΟΛΑ για τη Γελοιότητα και την Κονόμα" Αναστασιάδης, ο Πέτρος "κάνω πάντα ζωή χαρισάμενη στη Μύκονο" Κωστόπουλος, ο Δήμος "είμαι δίδυμο με την Τσιμτσιλή" Βερύκιος στον ΑΛΦΑ και άλλοι. Πριν χρόνια η πλευρά του αείμνηστου Χριστόδουλου είχε ανοίξει μεγάλες μάχες για τα οικονομικά της Εκκλησίας, με την πλευρά του τότε αντιπάλου του για την Αρχιεπισκοπή και σημερινού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Ο Ιερώνυμος, νουνεχής και σώφρων εν τέλει, αποσύρθηκε εντελώς από τη δημοσιότητα και σιγά-σιγά η υπόθεση που είχε πάει στην ποινική δικαιοσύνη για ανθρώπους του περιβάλλοντός του, ξεχάστηκε και εν τέλει "καθάρισαν".
Τα θυμηθήκαμε με αφορμή την ποινική δίωξη κατά του τότε στενού συνεργάτη του Χριστόδουλου και επικεφαλής της "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" Δημ. Φουρλεμάδη. Ενώ η υπόθεση φαινόταν επί χρόνια να πηγαίνει προς το αρχείο, ο Φουρλεμάδης, αντί να ακούσει νουνεχείς και σώφρονες φωνές άκουσε την "σχολή Βερύκιου" και έγινε διευθυντής στον ΑΛΦΑ και σε αθλητική εφημερίδα.
Πριν ένα χρόνο ένας επιχειρηματίας με μεγάλες διασυνδέσεις και στον αθλητισμό μας τηλεφώνησε για να μας πει ότι "πρέπει να βγει από το συρτάρι η υπόθεση Φουρλεμάδη". Νομίζαμε ότι δεν είχε συνέχεια και μεταξύ των επιχειρημάτων μας είπε ότι "πρέπει να βγει στην επιφάνεια γιατί ο Φουρλεμάδης παίζει ρόλο στα αθλητικά και στα εξοπλιστικά μέσω του ΑΛΦΑ του γνωστού Βερύκιου, που υπερηφανεύεται για τις συνεχείς επαφές του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο".
Σιγά-σιγά διαπιστώναμε ότι η "σχολή" προκαλούσε με επίδειξη δύναμης, έστω και αν ο ίδιος ο Φουρλεμάδης είναι χαμηλών τόνων και μακριά απο αυτή τη νοοτροπία. Και μόνη προφανώς η αναγραφή του ονόματος σε ένα προκλητικό (Βερύκιοι, αθλητικά, εξοπλιστικά...) χώρο είναι αρκετή για να προκαλέσει "αντίποινα".
Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ. Κάποτε ο Κώστας Τζαβάρας, δέχθηκε μια σφοδρή ραδιοφωνική επίθεση από τον Βερύκιο από το ραδιόφωνο για την έρευνα που έκανε (ο Τζαβάρας) και όσα έλεγε για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ. Θεωρήσαμε πολύ άδικη την επίθεση Βερύκιου και από το ίδιο ραδιόφωνο αργότερα βάλαμε τα πράγματα στη σωστή (κατά τη γνώμη μας) βάση και θέση.
Την επομένη, πρωί-πρωί εισπράξαμε την δημόσια αλαζονική χλεύη Βερύκιου, ο οποίος με την εξαιρετικά στενή σχέση που έχει δεκαετίες με τον Δ. Κοντομηνά νόμιζε ότι θα μας πτοήσει με απειλητικές και ασύνδετες αναφορές τύπου "Γιαννάκη... ε Γιαννάκη...".
Και σε αυτή τη φάση της κάθαρσης στον "Ερυθρό Σταυρό", ο Βερύκιος υπερασπίστηκε έμμεσα τον Μαρτίνη λέγοντας ότι "χορτάσαμε πια με χειροπέδες"...
http://www.ntokoumenta.gr/

on 2:46:00 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Οι χειροπέδες χόρτασαν τον... Βερύκιο!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.