loading...

Το Τheodorovias blog σας προτείνει για σήμερα,Κολοκυθάκια με τον ανθό τους γεμιστά με κιμά


Η συνταγή αυτή αποδεικνύει πως ένα απλό καθημερινό ελληνικό πιάτο μπορεί να μετατραπεί σε σπεσιαλιτέ και να συνοδεύσει το γεύμα ή το δείπνο μας.
Όταν δε τα κολοκύθια είναι φρέσκα, τότε το γευστικό πιάτο μας μετατρέπεται σε ιδιαίτερη γευστική πανδαισία. Συνταγή επηρεασμένη από την βαλκανική διασπορά, που έχει παντρέψει ευφάνταστα την νοστιμιά και το μερακλίδικο πνεύμα από διαφορετικές πολιτισμικές γευστικές συνήθειες.

Συστατικά:

16-18 μέτρια κολοκυθάκια με τον ανθό τους
250 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
250 γρ κιμάς αρνίσιος ή χοιρινός
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ρύζι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμος
3-4 ώριμες ντομάτες
λίγο κύμινο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αβγολέμονο
2 αβγά
1 λεμόνι
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες:

1. Κόβουμε το κάτω κοτσανάκι του κολοκυθιού και αδειάζουμε το κολοκυθάκι πολύ προσεχτικά, να μην ξεκολλήσει ο ανθός του.

2. Τρίβουμε τα εσωτερικά των κολοκυθιών στον τρίφτη, τ' αφήνουμε σ' ένα τρυπητό με λίγο αλάτι. Σε καμιά δεκαριά λεπτά τα σφίγγουμε να στραγγίξουν το νερό τους.

3. Ανακατεύουμε καλά τους δύο κιμάδες με λίγο χλιαρό νεράκι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη, το εσωτερικό των κολοκυθιών, το ρύζι πλυμένο, το δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι, το μισό λάδι και λίγο χυμό από λεμόνι. Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για λίγο στο ψυγείο.

4. Γεμίζουμε προσεχτικά τα κολοκύθια και τους ανθούς τους, που πρέπει να παραμείνουν κολλημένοι στο κολοκύθι. Τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα, στην οποία τοποθετούμε και 1-2 αρνίσια παϊδάκια για νοστιμιά.

5. Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε πολύ λεπτές στρογγυλές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τα γεμιστά κολοκυθάκια.

6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά.

7. Όταν βράσει το φαγητό, τοποθετούμε προσεχτικά τα κολοκυθάκια, με τον ανθό τους πάντα, σε πυρέξ και τα περνάμε από το grill του φούρνου για 10-15 λεπτά.

Σερβίρουμε τα κολοκύθια σκέτα, με αυγολέμονο ή γιαούρτι χτυπημένο με γάλα, ή και τα δύο μαζί.
 
Το αβγολέμονο

1. Χτυπάμε καλά τ' αβγά, προσθέτοντας 1 κουταλάκι νερό, μια ακρούλα μπέικιν πάουντερ, και σιγά-σιγά το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού.
2. Σ' ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το ζωμό του φαγητού.

3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά, κουταλιά-κουταλιά, λίγο βραστό ζωμό μέσα στο αβγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς με το πιρούνι.
4. Ύστερα κάνουμε το αντίστροφο: ρίχνουμε σιγά-σιγά τ' αβγολέμονο μες στο κατσαρολάκι, ανακατεύοντας πάντα.
5. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, αφήνουμε τη σάλτσα μας να "δέσει".

http://www.gourmed.gr/

on 1:27:00 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Το Τheodorovias blog σας προτείνει για σήμερα,Κολοκυθάκια με τον ανθό τους γεμιστά με κιμά

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.