loading...

Απόψε το κρίσιμο και τελευταίο debate πριν το βρετανικό δημοψήφισμα!


Πρώην δήμαρχος Λονδίνου, εναντίον νυν! BREXIT vs BREMAIN.
Δύο 24ωρα έως το άνοιγμα της κάλπης την Πέμπτη, οι εκστρατείες για το βρετανικό δημοψήφισμα κορυφώνονται σήμερα το βράδυ με το μεγάλο ντιμπέιτ που οργανώνει το BBC στο Wembley Arena.

Στο τελευταίο debate πριν την διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος τρεις δημοσιογράφοι του BBC θα απευθύνουν ερωτήσεις στις δύο ομάδες: Την ομάδα που τάσσεται υπέρ του «Leave» (εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ) με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και του «Remain» με τον νυν δήμαρχο της βρετανικής πρωτεύουσα Σαντίκ Καν. Στην ομάδα του Remain θα συμμετάσχει και η γενική Γραμματέας του Κογκρέσου Εργατικών Συνδικάτων Φράνσις Ο᾽ Γκρέιντι, η οποία θα εκθέσει τους κινδύνους του Brexit για τους Εργαζόμενους.
Εν τω μεταξύ, παρατηρείται σήμερα μεγάλη κινητοποίηση των πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων στην Ευρώπη, οι οποίοι με παρεμβάσεις τους στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ικετεύουν τους Βρετανούς να παραμείνουν στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, σε πληρωμένο ολοσέλιδο στην Daily Mail που φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, γράφει: «Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι η Ουγγαρία είναι υπερήφανη που συντάσσεται μαζί σας ως μέλος της ΕΕ». Μεγάλοι γαλλικοί επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν αγοράσει διαφημιστικό χώρο σε βρετανικές εφημερίδες προκειμένου να στηρίξουν το Remain.
Δεν «αποκαλύπτονται» οι οπαδοί του Remain
O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε έκκληση λέγοντας «Μείνετε μαζί μας. Δίχως τη Βρετανία δεν θα αποδυναμωθεί μόνο η Ευρώπη αλλά όλη η Διεθνής Κοινότητα». O Τζορτζ Σόρος, ο άνθρωπος που προκάλεσε το μεγαλύτερο νομισματικό σοκ στη Βρετανία το 1992, που έχει καταγραφεί στη συλλογική μνήμη ως Μαύρη Τετάρτη, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη επικράτηση του Leave θα προκαλέσει ανάλογη νομισματική κρίση, μια Μαύρη Παρασκευή.
Την ίδια ώρα, το Remain δείχνει σταδιακή ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις μετά την καταβύθιση του την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, τα γραφεία στοιχημάτων, που έχουν αποδειχθεί πολύ πιο αξιόπιστα στις προβλέψεις τους τόσο στο δημοψήφισμα της Σκωτίας όσο και στις τελευταίες εκλογές, δίνουν ποσοστό νίκης στο Remain 80%. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ, οι ψηφοφόροι του Remain είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπιστούν για μια σειρά λόγους, αλλά κυρίως επειδή αποφεύγουν να τοποθετηθούν στις δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα να καταγράφονται στους αναποφάσιστους.
DW

on 3:26:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Απόψε το κρίσιμο και τελευταίο debate πριν το βρετανικό δημοψήφισμα!

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.