loading...

Σε αμόκ ο μακελάρης στην Ιαπωνία: «Οι ανάπηροι πρέπει να εξαφανισθούν»


Ενας πρώην υπάλληλος του κέντρου φιλοξενίας ανθρώπων με νοητική στέρηση οπλισμένος με μαχαίρια σκότωσε 19 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 σήμερα στο Τόκιο σε μία από τις μεγαλύτερες ομαδικές δολοφονίες στην μεταπολεμική Ιαπωνία.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ο Σατόσι Ουεματσού, 26 ετών, έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου και μπήκε στο κτίριο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πριν ξεκινήσει το μακάβριο έργο του έδεσε τα μέλη του προσωπικού.

Λίγη ώρα μετά παραδόθηκε στην αστυνομία. «Οι ανάπηροι πρέπει να εξαφανισθούν», δήλωνε σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.
«Κρατούσε κουζινομάχαιρα και άλλα μαχαίρια βουτηγμένα στο αίμα», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας της Καναγκάουα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα θύματα είναι 9 άνδρες και 10 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 70 ετών. Οι 25 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 20 φέρουν βαριά τραύματα, έχουν μεταφερθεί σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία.

«Οι ασθενείς είναι πολύ σοκαρισμένοι, δεν μπορούν να μιλήσουν», δήλωσε στο AFP ένας γιατρός του κέντρου.

Η σφαγή έγινε σε μία ορεινή τοποθεσία της πόλης Σαγκαμιχάρα, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Το τεράστιο κέντρο, το Τσουκούι Γιαμαγιούρι-εν, αποτελείται από δύο κυρίως κτίρια τα οποία στεγάζουν 150 άτομα. Περιλαμβάνει επίσης μία πισίνα και ένα γυμναστήριο.

Ο δράστης εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στο κέντρο αυτό, από το οποίο έφυγε τον Φεβρουάριο για αδιευκρίνιστους λόγους. Είχε απολυθεί και ήταν οργισμένος από το γεγονός αυτό, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γείτονές του δεν έκρυψαν την έκπληξή τους. «Είναι χαμογελαστός και μας χαιρετάει πάντα. Φαινόταν καλό παιδί». σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK , μελετούσε για να γίνει δάσκαλος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η τραγωδία είναι μία από αιματηρότερες στην Ιαπωνία από το 1938, όταν ένας άνδρας με τσεκούρι, ένα σπαθί και ένα τουφέκι είχε σκοτώσει 30 ανθρώπους, πριν αυτοκτονήσει.

Οι ομαδικές δολοφονίες είναι σπάνιες στην Ιαπωνία, που διαθέτει μία πολύ αυστηρή νομοθεσία για την οπλοκατοχή και σχετικά χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Ωστόσο, περιστατικά τυφλής βίας ή φονικού αμόκ εμφανίζονται περιστασιακά στη χώρα.

Τον Ιούνιο 2008, 28χρονος άνδρας, οπλισμένος με μαχαίρι και στο τιμόνι φορτηγού έσπειρε τον πανικό στην περιοχή Ακιχαμπάερα του Τόκιο, κτυπώντας και στη συνέχεια μαχαιρώνοντας πεζούς. Επτά άνθρωποι είχαν χάσει τότε τη ζωή τους και 10 είχαν τραυματισθεί. Ο δράστης καταδικάσθηκε σε θάνατο.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, τον Ιούνιο 2001, άνδρας εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο της Ικέντα, στα περίχωρα της Οζάκα , και σκότωσε με μαχαίρι οκτώ παιδιά.

Σε διαφορετικό πλαίσιο εντάσσεται η επίθεση με το αέριο σαρίν στο Τόκιο στις 20 Μαρτίου 1995, όταν μέλη της σέκτας Αούμ Σινρικίο είχαν πραγματοποιήσει επίθεση στο μέτρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Αυτή η επίθεση προκάλεσε τον θάνατο 13 ανθρώπων και έπληξε , σε κάποιες περιπτώσεις με μόνιμες συνέπειες, 6.300 άτομα.

http://www.real.gr/

on 11:24:00 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Σε αμόκ ο μακελάρης στην Ιαπωνία: «Οι ανάπηροι πρέπει να εξαφανισθούν»

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.