loading...

Πέθαναν από γρίπη 13 ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στη Γαλλία


Δεκατρείς ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε ένα γηροκομείο στη Λυών στη νοτιοανατολική Γαλλία πέθαναν από γρίπη έπειτα από τις 23 Δεκεμβρίου, ενώ έξι ακόμη νοσηλεύονται, ανακοίνωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας.

Η γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν έδωσε εντολή στις υπηρεσίες εποπτείας να διαλευκάνουν αυτό το «έκτακτο γεγονός».
Από τους 72 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας Κοριάν Μπερτελό στη Λυών και προσβλήθηκαν από γρίπη, 13 άνθρωποι με μέση ηλικία 91,5 ετών πέθαναν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενώ έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ανέφερε το υπουργείο με ανακοίνωση του.

Σε επιθεώρηση του στο γηροκομείο την Παρασκευή, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας «διαπίστωσε ότι από εκείνη την ημερομηνία είχαν ληφθεί τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα (ενάντια στη εξάπλωση της γρίπης)», σύμφωνα με το υπουργείο.
Η επιδημία της εποχικής γρίπης εντάθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Γαλλία, με μεγάλη αύξηση ανθρώπων που διακομίστηκαν σε μονάδες εκτάκτων περιστατικών και των ηλικιωμένων που νοσηλεύονται.

Από την 1η Νοεμβρίου, 381 σοβαρές περιπτώσεις κρουσμάτων έχουν τεθεί υπό εντατική θεραπεία και 22 άνθρωποι έχουν πεθάνει σύμφωνα με τελευταία έκθεση που δημοσίευσαν την Τετάρτη οι αρχές.

Συνολικά 169 κρούσματα λοιμώξεων έχουν καταγραφεί σε μονάδες ηλικιωμένων και τα άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω αντιστοιχούσαν στο 63% των νοσηλειών.
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2015 καταγράφηκε ένας αριθμός ρεκόρ στο ποσοστό θνησιμότητας με 18.300 θανάτους στην Γαλλία σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής Παρακολούθησης.

on 12:12:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Πέθαναν από γρίπη 13 ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στη Γαλλία

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.