loading...

Ο σκύλος που έχει σώσει 3.500 φορές τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του (Photos)
























Ο γλυκύτατος Μάτζικ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αφού έχει σώσει την ιδιοκτήτριά του από τον θάνατο εκατοντάδες φορές.

Η ισχυρή όσφρηση των σκύλων τούς βοηθά όχι μόνο να ανακαλύπτουν θαμμένα κόκαλα και παιχνίδια, αλλά και να σώζουν ζωές. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι είναι σε θέση να εντοπίζουν επικίνδυνες αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου των διαβητικών ή καρκινικές αλλοιώσεις στον προστάτη.

Ο Μάτζικ, ένα πανέμορφο λαμπραντόρ που έχει εκπαιδευτεί ως σκύλος-βοηθός, μπορεί και ανιχνεύσει ακόμη και την παραμικρή αλλαγή στο σάκχαρο της ιδιοκτήτριάς του, Κλαιρ Πέστερφιλντ, ώστε να την ειδοποιήσει ότι πρέπει να κάνει ένεση ινσουλίνης. Χωρίς τη βοήθεια του Μάτζικ, η Κλαιρ θα μπορούσε να έχει πάθει σοβαρές επιληπτικές κρίσεις ή ακόμη και να έχει πέσει σε κώμα.























Η Κλαιρ πάσχει από διαβήτη τύπου 1, ωστόσο –σε αντίθεση με τους περισσότερους διαβητικούς– ο οργανισμός της δεν την «ειδοποιεί» με εμφανή συμπτώματα για μια επερχόμενη κρίση. «Έχω δοκιμάσει κάθε διαθέσιμο μέσο τελευταίας τεχνολογίας, όμως και πάλι τίποτα δεν με έχει βοηθήσει να καταλαβαίνω αρκετά έγκαιρα ή να αποφεύγω τα επεισόδια ή τουλάχιστον να τα κάνω πιο ήπια» δήλωσε η Κλαιρ σε εκπομπή του BBC.

«Ο Μάτζικ με προειδοποιεί μέχρι και μισή ώρα πριν ότι πρέπει να λάβω δράση. Στα 3,5 χρόνια που είμαστε μαζί, με έχει ειδοποιήσει και μου έχει σώσει τη ζωή 3.500 φορές. Και όλα αυτά τα κάνει για ένα μπισκότο. Ξέρω ότι χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν ζωντανή σήμερα» δηλώνει η Κλαιρ. «Χωρίς τον Μάτζικ θα έπρεπε να ελέγχω το σάκχαρό μου κάθε 20 με 30 λεπτά για να προλαβαίνω τις κρίσεις».

Ο Μάτζικ είναι δίπλα στην Κλαιρ κάθε στιγμή της ημέρας, όταν δουλεύει αλλά και όταν κοιμάται. Αν εντοπίσει κάποια ανησυχητική αλλαγή στο σάκχαρό της τη νύχτα, την σκουντά με τις πατούσες του για να ξυπνήσει. «Πριν πάρω τον Μάτζικ ξυπνούσα κάθε μία ώρα για να ελέγξω το σάκχαρό μου. Αυτό σήμαινε ότι ήμουν συνεχώς εξαντλημένη. Πολλές φορές φοβόμουν να πέσω για ύπνο μήπως πάθω κρίση και δεν ξυπνήσω ποτέ ξανά.»






















Πηγή: onmed.gr

http://www.topontiki.gr

on 8:29:00 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for Ο σκύλος που έχει σώσει 3.500 φορές τη ζωή της ιδιοκτήτριάς του (Photos)

Leave comment

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

 aw2  aw2

ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.

<b>ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ, ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΣΟ ΖΩ.</b>
loading...

2010 BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.